logo

Az AutoCAD és az AutoCAD LT összehasonlítása

Szerző: Kiss Árpád / arpad.kiss@terc.hu / +36 (20) 946-6514 


Az AutoCAD alkalmazás 100 %-ban ban kompatibilis az AutoCAD LT-vel

Az AutoCAD LT költséghatékony, preciz 2D CAD rajzolószoftver. 100%-osan DWG-kompatibilis a nagy AutoCAD szoftverrel és az erre a platformra épülő alkalmazásokkal. Tartalmazza az AutoCAD mobilalkalmazást és az új AutoCAD webes alkalmazást. Windows és Mac rendszeren is használható ugyanazzal az előfizetéssel.

Az AutoCAD az alábbi funkciókkal tud többet az AutoCAD LT-nél

1, Modellezés, 3D:

3D modellek létrehozása és szerkesztése szilárdtestek, felületek és hálóobjektumok használatával.

 

2, Alkalmazások:

Külső fejlesztők által készített LISP VISUALBASIC, ARX alkalmazások futtathatók, mint például a VBexpress program.

 

3, Express Tools:

Az Express Tools az AutoCAD teljesítményét javító, a termelékenységet növelő, nagyon hasznos parancsgyűjtemény.

 

4, Hálózatos változat:

A hálózati licencek egy konkrét maximális felhasználószámot támogatnak, akik a hálózathoz csatlakoznak. A Network License Manager (NLM) nevű segédprogram adja ki a licenceket a felhasználóknak, legfeljebb a megvásárolt licencek számáig. Ekkor több számítógépen már nem futtatható az Autodesk-termék, amíg az egyik licencet vissza nem adják az NLM programnak.

 

5, Szakági eszközkészlet:

A különálló AutoCAD Architecture, Electrical,  Map 3D, Mechanical, MEP, Plant 3D szoftvereket összevonták. Az építész, gépész, elektromos modulokat tartalmazó szoftver-csomag egyszerűsítve AutoCAD néven kapható.

 

6, Rajzolás:

Többszörös vonal parancs az LT-ből hiányzik, helyette a duplavonal DLINE használható.

 

7, Referencia kezelő:

Az Autodesk Reference Manager a kiválasztott rajzokban képes a hivatkozott fájlok felsorolására, és a mentett referencia útvonalak módosítására a rajzfájlok megnyitása nélkül.

 

8, Objektumadatok kinyerése táblázatokba:

Az objektumtulajdonságokat, a blokkattribútumokat és a rajzadatokat adatkiemelési táblázatba vagy külső adatfájlba exportálja, és adatkapcsolatot ad meg egy Excel-munkalaphoz.

 

9, Parametrikus rajzolás:

A geometriai kényszerek (párhuzamos, merőleges) szabják meg az objektumok egymáshoz képesti viszonyát. A méretkényszerek a távolság-, hossz-, szög- és sugárértékekre vonatkozó előírást tartalmaznak.

 

10, Részleges megnyitás:

Ha nagyméretű rajzokkal dolgozik, akkor a MEGNYIT parancs Részleges megnyitás lehetőségét kiválasztva megadott nézetek vagy fóliák töltődnek csak be.

 

11, CAD szabványok:

Egy szabványrajzban rögzíthetők a Fóliák, Szövegstílusok, Vonaltípusok, Méretstílusok beállításai. Az aktuális rajz összehasonlítható a szabványokkal. Eltérés esetén egy gombnyomásra cserélhetők a nem megfelelő beállítások a szabványosakra.

 

12, Profilok:

Profilokat hozhat létre és oszthat meg, amelyek az alkalmazás beállításait tárolják különböző felhasználók vagy projektek számára. Segítségével a felhasználó testre szabhatja például a munkaterületen az eszközpaletta ikonjainak elrendezését, a színeket. Továbbá a Projektfájl útvonalakat, Sablonfájlokat, Alapértelmezett vonaltípus és sraffozási minta fájlokat, Nyomtató alapértelmezéseket.

 

13, Adatbáziskapcsolat:

Az adatbázisok konfigurálása után azok adatai a programból közvetlenül elérhetők, még abban az esetben is, ha az azokat létrehozó adatbázis-kezelő nincs a számítógépre telepítve. A következő alkalmazások adataihoz tud hozzáférni: Microsoft Access, dBase, Microsoft Excel, Oracle, SQL Server.


Kérdése van?
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, CAD tanácsadó, CAD oktató
arpad.kiss@terc.hu
+36 20 946 6514
scrollUp