logo

Eseti szervizelések

Terc Eseti szervizelések

Eseti jellegű javítások, karbantartások


Mint minden olyan szerkezet, amiben mozgó, forgó, kopó alkatrészek vannak (autó, motorkerékpár, fénymásoló, klímaberendezés stb.), így a dokumentumszkennerek is időnként karbantartásra szorulnak.

A tervezett, időszakos karbantartásokkal elkerülhetők a váratlan leállások, mely kritikus és határidős feldolgozások esetén komoly kiesést okozhatnak a cégnek.

Természetesen egy szkenner karbantartása sokféleképpen történhet. Van, aki karbantartásnak nevezi már azt is, ha a szkennerben a kopóanyagokat kicseréli valaki, pedig ez nem karbantartás, hiszen a szkennerben felgyülemlett papírpor, tűzőkapcsok, gémkapcsok a szkennerben bármikor rövidzárt, leégést, elakadást képesek eredményezni.

 

A gyártó előírásai alapján a szkenneren történő karbantartás során nemcsak tisztítást és görgőcserét végzünk el, hanem

  • A szkennert szétszereljük
  • Kitakarítjuk és megtisztítjuk (eltávolítjuk a belehullott tűzőkapcsokat, gémkapcsokat, papírdarabokat, port, vagy más szennyeződéseket)
  • Elvégezzük a mozgó alkatrészeken történő szükséges kenéseket
  • Kicseréljük az esetlegesen elkopott kopóalkatrészeket (csere után nullázzuk a kopóalkatrész számlálóját)
  • Ellenőrizzük a berendezés firmware verzióját és szükség esetén frissítjük azt
  • Összeszereljük a szkennert
  • Elvégezzük a szükséges kalibrációkat (offset, maginification, white level, stb.)
  • Teszteljük a berendezést

 

Tesszük mindezt a gyártó előírásai és a tréningeken kapott szerviz kézikönyvek alapján, így egy átlagos dokumentum, vagy nagyformátumú szkenner preventív karbantartása átlagosan 2-3 órát vesz igénybe, amennyiben az adott eszközön nincsen valamilyen előre nem látható hardver meghibásodás. Természetesen az elektronika, optika tisztítása speciálisan erre alkalmas eszközökkel és tisztító anyagokkal történik.

Ne várja meg amíg a szkenner a karbantartások hiánya miatt elkezd többes lap behúzásokat, papír elakadásokat, begyűréseket produkálni. Előzze meg a nagyobb bajt (elektronika leégése a sok papírportól, belehullott tűzőkapocstól, gépkapocstól) és hívjon bennünket, hogy időben segíthessünk.

 


Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp