logo

Építési és bontási hulladékok kérdései

Építési és bontási hulladékok kérdései

Időpontok: Megfelelő számú érdeklődő esetén lesz elérhető!

Részvételi díj:  9.900 Ft + áfa/fő​

Képzési helyszín: 

1149 Budapest, Pillangó Park 9. Térkép

Kedvezmények: (azonos költségviselő esetén)

  • 2–4 fő között 5%,
  • 5 fő felett 10%.

 

 

Jelentkezési lap letöltése  Tematika Összes képzésünk

 

Témakör bemutatása:

Építészet és a hulladékok. E két szó első olvasatra talán különösen hangzik egymás mellett, mégis szoros kapcsolatban álló fogalmak! Az élet minden területén a fenntarthatóság a legnagyobb kérdés, ami egy összetett gazdasági, ökológiai és társadalmi probléma.

A fenntartható fejlődéshez a hulladékgazdálkodásban is új stratégiákra van szükség.

 

A képzés egynapos, 6×45 perc

A képzés időpontja: Keresse oktatásszervező kollégánkat bizalommal!

A Képzés kezdete (az adott napon): 9:00 órakor, befejezés 15:00 órakor

Az oktatást tartja: Molnár Szabolcs

 

Az ipari civilizáció egyre fokozottabb mértékben használja fel a rendelkezésre álló forrásokat, amiből egyre több hulladék keletkezik. Napi tevékenységünk során is rengeteg hulladékot termelünk, amely a mindennapjaink részévé vált. A hulladékok „előállításával” sok esetben, olyan anyagforrásokat pazarolunk el, amelyek nemcsak szűkösen állnak rendelkezésünkre, hanem azoknak a természeti környezettől való elsajátításukkal lábnyomunkat mélyítjük az ökoszisztémánk érzékeny talaján.

Az építési és bontási hulladékok újratermelődése miatt azok elhelyezéséről, megsemmisítéséről vagy hasznosításáról gondoskodnunk kell. Az építőipari hulladékok (újra)feldolgozásában rengeteg kiaknázatlan lehetőség van, aminek jellemzői és technológiái pontos ismerete alapfeltétele bárminemű munka elkezdésének. Érdemes kiemelni, hogy a technológiák fejlődése folytonos kihívást jelent az építési és bontási hulladékok kezelésével foglalkozó szakembereknek, ami további munkára ösztönöz.

Az épített környezet alakításának és védelmének tükrében a felelősségünk nem csak a jogszabályban rögzített paragrafusok betartására terjed ki (2000. évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról, a 45/2004. (VII.26) BM-KvVM együttes rendelet az építési és bontási hulladék kezelésének részletes szabályairól). Környezetünk védelme minden mérnöki tevékenység része. Erkölcsi és szakmai kötelességünk, hogy az előállított javainkkal és a rendelkezésünkre álló alapanyagokkal a lehető legtakarékosabban bánjunk. Mi, mérnökök rengeteget tehetünk az ökológiai egyensúly fenntartásáért.

A felelősségünk (is) közös és a fenntarthatósághoz vezető utat (is) közösen kell „megépítenünk”!

 


Kérdése van?
AutoCAD
AutoCAD
oktatásszervezés
cad@terc.hu
06 1 422-2526
Költségvetés-készítő szoftverek
Költségvetés-készítő szoftverek
oktatásszervezés
zsofia.matrai@terc.hu; gergo.kiraly@terc.hu
06 (20) 318-3683 és 06 (70) 670-5198
TERC
TERC
oktatásszervezés
oktatas@terc.hu
06 (20) 326-1115
scrollUp