logo

Kontroll adattárak átvétele

A KONTROLL Kft. adattárának átvétele:

 

A két társaság tulajdonosai 2013 márciusában megállapodtak abban, hogy a TERC Kft. átveszi, a KONTROLL Kft. átadja az utóbbi által létrehozott és fejlesztett építőipari és technológiai adattárakat. Ezt követően a KONTROLL Kft. megszünteti az építőipari és technológiai adattárak fejlesztési és kezelési üzletági tevékenységét, valamint az ezekhez kapcsolódó számítógépes programok (szoftverek) fejlesztését, karbantartását és értékesítését.
 


A TERC Kft. ÖN normarendszere a jövőben az építőipari költségek tervezésének egyedüli adattáraként működik tovább, amely egyaránt szolgálja az építési tevékenységek színvonalának emelését, a kommunikáció, a folyamatok átláthatóságát, a verseny tisztaságát.

Az adattár átvételével és integrálásával a TERC Kft. ÖN normarendszere, illetve annak adattára hazánk egyetlen, az építőipari tevékenységek és technológiák döntő többségét lefedő adatbázisává válik. A KONTROLL adattár átvételével nemcsak új anyagok, gyártók kerülnek be a rendszerbe, hanem olyan új fejezetek is, mint például a technológiai szerelési munkák.

Az új adatok feldolgozása során vizsgáljuk a gyártókat, az egyes termékeket, a munkanem- és tételrend-kiosztást, az új és felújítási munkákra vonatkozó erőforrásokat, a műszaki adatokat, táblázatokat.

A TERC Kft. törekszik a KONTROLL Kft. partnereivel való együttműködésre. A két társaság megkeresi a szerződött cégek vezetését, segítjük őket abban, hogy a TERC adattárak és programjainak használatára átálljanak.

  

A KONTROLL adattár változásai az ÖN normarendszerbe történő beintegrálása során:

 

Egységes rendszer: Az ÖN rendszerébe kell beilleszteni a KONTROLL adattár hiányzó tételeit, amelyet át kell dolgozni az ÖN normarendszer alapelveinek, szabályainak megfelelően.  Megszűnik a Kisipari Munkák (KÉMIR) adattár és egy adattár (ÖN) fogja tartalmazni az Új (ÉMIR) és Felújítási (FÉMIR) munkákat is, valamint a Technológiai Szerelési (TÉMIR) adattárakat is. Egyetlen egységes rendszert szeretnénk létrehozni és elfogadtatni a szakmával, amelyet több (kompatibilis) programrendszer fog lekezelni!

Tételszám: Mindenképpen változni fog, mert az ÖN egy strukturált tételszámrendszert tartalmaz, ebbe kell beilleszteni a megfelelő helyekre a tételeket.

Tételszöveg: A főtétel szövege nem tartalmaz sem a gyártóra, sem a termékre konkrét utalást, ezek csak az altételváltozatban jelennek meg, emiatt jelentősen át fog alakulni a tételek szövegezése.

Normák: Az ÖN normarendszer előírási és felmérési szabályaiban meghatározott értékek figyelembevételével kell átemelni (átdolgozni) a tételeket.


Kérdése van?
Gáspár Levente
Gáspár Levente
Okl. épületgépész mérnök, adattár-fejlesztési vezető
levente.gaspar@terc.hu
06 (20) 929-4619
Németh Antal
Németh Antal
Okl. villamosmérnök, adattár-fejlesztési munkatárs
antal.nemeth@terc.hu
06 (20) 464-4374
Al Rida Rami
Al Rida Rami
Okl. építész, adattár-fejlesztési munkatárs
rami.alrida@terc.hu
06 (70) 670-5192
Atkári Erika
Atkári Erika
Szakinformációs- adminisztratív vezető
erika.atkari@terc.hu
06 (70) 670-5191
Hernádi Zsolt
Hernádi Zsolt
Adattárfejlesztési munkatárs
zsolt.hernadi@terc.hu
06 (20) 915-5835
scrollUp