logo

Programfejlesztések 2017-ben

A TERC V.I.P. felhő működése, használata


Az újdonságról a cikk itt olvasható.

A TERC V.I.P. programcsomag 2017/1-es kiadásától érhető el ez szolgáltatáskör. Ennek részletei a következők:

A TERC V.I.P. felhő egy programcsomagon belül biztosított webes tárhely, ami az átlagos webes tárhelyekhez viszonyítva a programcsomag használatán belül további szolgáltatásokat biztosít.

A felhő jellemzői:

Kik használhatják: A tárhely használatára jogosultak a programcsomaghoz klubtagságával rendelkező felhasználók a klubtagság fennállási ideje alatt. A klubtagság lejártát követően a tárhelyen tárolt költségvetéseket (és kiegészítő adataikat) még három hónapig megőrizzük, utána azok automatikusan törlésre kerülnek.

Felhasználó: A program a felhőben a felhasználót a hardverkulcs számával (szám és sub sorszám) valamint a windows operációs rendszeren belüli felhasználói nevével azonosítja. Azonos kulcsot használó több felhasználó (amennyiben eltér a felhasználói neve) nem látja egymás állományait, viszont a felhasználható tárhelyük közös.

Felhőben tárolt költségvetések: A költségvetés (és a hozzá tartozó ár állományok - csak Gold verzióban együtt) tömörítve kerülnek tárolásra. A felhőben az állományok titkosítva vannak tárolva, amihez a felhasználó saját jelszót is megadhat. Saját jelszó használata esetén a költségvetés mással nem osztható meg.

A tárhely mérete hardverkulcsonként van meghatározva, ami kb. 100 költségvetés tárolását biztosítja. A TERC Kft. ügyfélszolgálatán további tárhely is vásárolható, illetve a megosztásokkal további tárhely szerezhető.

Nyilatkozat:

A TERC Kft. a felhőben tárolt költségvetések adatait (a megosztottak kivételével) semmilyen módon nem használja fel, az állományokat, titkosításuk részleteit harmadik féllel nem osztja meg. A felhőben tárolt állományokat a szolgáltatás nyújtásának lejártát, illetve befejezését követően további 3 hónapig megőrzi. A tárolt állományok megőrzése érdekében napi mentéssel biztosítja a felhőtár adatainak sértetlenségét.

 

A TERC V.I.P. dokumentumtár


Szintén a 2017/1-es verziótól érhető el ez a szolgáltatás is. A Terc Kft. által a felhasználók részére készített dokumentumok (díjbekérők, számlák, értesítések) egy hely tárhelyen gyűjtve lesznek elérhetők.

Új dokumentum érkezéséről a rendszer értesítést küld a program indításakor, a levelek pedig bármikor elérhetők, letölthetők lesznek.

A dokumentumkezelő jellemzői:

Kik használhatják: Bármelyik felhasználó, aki a TERC VIP 2017/1-es vagy attól magasabb verziószámú programjával rendelkezik, időbeli korlátozás nélkül. (A Bronz verzióban a lejárat után is használható ez a funkció).

Az oktatási intézményeknek átadott ingyenes programokkal ez a szolgáltatás nem használható.

Felhasználó: A program a dokumentumkezelőben a felhasználót a hardverkulcs számával (szám és sub sorszám) azonosítja. A rendszerben található számlák és díjbekérők a felhasználó mindegyik kulcsával (000 sub sorszámmal jelölt dokumentumok) elérhetők.

A rendszerben tárolt dokumentumok: Ezek lehetnek számlák, díjbekérők, egyéb dokumentumok, valamint üzenetek.

A használat beállítása: A program főablakának az Eszközök - Beállítások menüpontjában az Egyebek fülön - a "TERC kft által küldött dokumentumok, üzenetek ellenőrzése minden nap, az első indításkor" kapcsolóval tudja be illetve kikapcsolni a napi ellenőrzéseket. Kikapcsolt ellenőrzésnél a főablak Fájl - TERC dokumentumok menüponttal tud belépni a szolgáltatásba. Ekkor a program az aktuális dokumentumokkal frissíti a rendelkezésre álló dokumentumok listáját.

A dokumentumkezelő ablakban végezhető műveletek:

A főablak Fájl - TERC dokumentumok menüponttal tud belépni az ablakba.

A belépés során a program aktualizálja a rendelkezésre álló dokumentumok listáját a webes tárolóból.

A még le nem töltött, illetve pénzügyileg nem rendezett dokumenumokat piros szinnel jeleníti meg a listában.

Dokumentum letöltése

A letöltendő dokumentumot kiválasztva a "Letölt" gombra kattintva az UGYFELSZ\DOKUMENT mappába letöltésre kerül.

A program által küldött értesítések:

 

A program a webes tárolóba beérkezett üzenetekről és dokumentumokról minden nap a programba való első belépéskor ad információt.

Amennyiben kiegyenlítetlen díjbekérőt talál, akkor arról a lejárat időpontjáig 7 naponta figyelmeztet.

A figyelmeztetés kikapcsolható a kivánt dokumentum kiválasztása után a mejelenő "Nem kérek további értesítést erről a dokumentumról" gombra kattintva.

 

2017 második félévében már a frissítések díjbekérőit itt is meg fogják kapni a felhasználók.

 


Kérdése van?
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
06 (20) 318-3683
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
06 (70) 670-5198
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
krisztina.kuti@terc.hu
06 (70) 670-5195
Bényász Levente
Bényász Levente
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
levente.benyasz@terc.hu
06 (20) 432-0107
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
miklos.loczi@terc.hu
06 (20) 401-5434
Nagy-Bátori Mónika
Nagy-Bátori Mónika
Ügyfélkapcsolati munkatárs
monika.nagy-batori@terc.hu
06 (20) 569-9441
scrollUp