logo

Czur M3000 Pro V2

Leírás

Kompakt és megfizethető belépő szintű könyvszkenner

A CZUR M3000 Pro V2 felsőkamerás szkennerrel a könyvek, füzetek digitalizálása rendkívül egyszerű, hiszen csak lapozni kell őket, a többit a szkenner elvégzi. A szkenner három lézerrel végig pásztázza a kinyitott könyv lapjait, majd a kontúrok elemzése után a könyvhajlatról is kiegyenesített képet készít a beolvasás során.

1 331 417 Ft + Áfa
Rendelésre
 • Érdeklődjön
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Belépő szint a könyvek digitalizálásának világába

 • A3 (2xA4) méret
 • 1,2 másodperc beolvasási sebesség
 • 28 MPixeles HD kamera
 • Tükröződésmentes fehér LED-es megvilágítás
 • Szövegfelismerés több mint 180 nyelven
 • V alakú könyvtartó
 • Könyvhajlat korrekció
 • Ujjak képének maszkolása
 • Szkenner és vizuális bemutatóeszköz egyben
 • Windows és Mac környezetben egyaránt használható

PDF adatlap

Kompakt és megfizethető belépő szintű könyvszkenner

A CZUR M3000 Pro V2 felsőkamerás szkennerrel a könyvek, füzetek digitalizálása rendkívül egyszerű, hiszen csak lapozni kell őket, a többit a szkenner elvégzi. A szkenner három lézerrel végig pásztázza a kinyitott könyv lapjait, majd a kontúrok elemzése után a könyvhajlatról is kiegyenesített képet készít a beolvasás során.

    

Még a digitalizálásban járatlan felhasználók is képesek lesznek könyvek, spirálozott dokumentumok, füzetek, magazinok, vagy más dokumentumok archiválására, anélkül, hogy el kellene mélyülniük a technikai részletek világában.

A 28 megapixeles kamerával felszerelt CZUR M3000 Pro V2 szkenner kiváló képminőséget és színhűséget nyújt. A szkenner automatikusan érzékeli a könyvek lapozását, így lapozás után már egyből indítja is a következő beolvasást, aminek következtében a digitalizálási folyamat jelentősen felgyorsítható.

A CZUR M3000 Pro V2 szkenner V alakú könyvtartója biztosítja, hogy ne kelljen a digitalizálandó könyvet 180 fokba kinyitni, aminek következtében a könyvgerinc esetleg sérülhetne.

Az M3000 Pro V2 a beépített oldalsó lámpáknak köszönhetően a fényes dokumentumok (magazinok, képeslapok stb.) felületéről elterelik a tükröződést, így azok csillogásmentesen kerülnek beolvasásra.

A szkenner érzékeli a dokumentumok méretét, valamint pozícióját, így az azokról készült képek automatikusan körbevágva és olvasható pozícióba forgatva kerülnek beolvasásra.

Azoknál a könyveknél, ahol a könyvhajlat nagyon íves lapokat tartalmaz, szükség lehet a könyv lapjainak simítására, mely kétoldalt, ujjakkal történő leszorítást igényel. Ilyenkor azonban az ujjak képe is rákerül a beolvasott képre, ami zavaró. Ennek kiküszöbölésére a beolvasott képre került ujjak kimaszkolhatók, melyet egy speciális algoritmus biztosít. Mivel a szkennert használó személyek körmének hosszúsága, mintázata és fényessége felhasználóként változhat, így lehetőség van a szkennerhez mellékelt "ujj papucsok" használatára is, melyet az eszköz felismer és annak megfelelően végzi el a maszkolást.

Az M3000 Pro V2 szkennerrel öt különböző beolvasási mód közül (Color, Patterns, Stamp, Grayscale, B&W) választhatunk, annak megfelelően, hogy a digitalizálandó anyag színes, mintázatot, vagy valamilyen szennyeződést tartalmaz, szürkeskálás, vagy fekete-fehér beolvasásra van szükség.

A szkennerhez mellékelt szoftverrel lehetőség van kötegelt feldolgozásra is, melynek során laponként válthatjuk a szkennelési módot, a ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíthetjük, a beolvasott lapok képét automatikusan körbevághatjuk annak méretének megfelelően, vízjeleket adhatunk az oldalakhoz, vagy az üres oldalak szkennelt képét automatikusan törölhetjük.

 

A szoftverbe integrált szövegfelismerő (ABBYY) jóvoltából több mint 180 különböző nyelven tudjuk a beolvasott szöveges dokumentumokat felismerni, értelmezni és azok tartalmát kereshető PDF-re, vagy akár Word, Excel formátumokba exportálni.

 

A szkennelést indíthatjuk a szkenneren lévő Scan gomb megnyomásával, az eszközhöz mellékelt lábkapcsolóval, vagy a könyv lapjainak lapozásával, melyet a szkenner képes érzékelni.

           

A szkenner tetejébe beépített kis LCD kijelzőn (2,4”) ellenőrizhetjük az élőképet a feldolgozás során.

 

Antikvár mód

A CZUR M3000 Pro V2 szkennert használhatják az antikváriumok is. Amennyiben a könyvek lapjainak szélei hiányosak (ki vannak törve, tépve, szakadva belőle darabok), úgy a beolvasott képeken ezeket ki tudjuk tölteni a lap háttérszínével, így a könyvlapok úgy kerülnek digitalizálva, mintha ezek a sérülések egyáltalán nem is lettek volna jelen a könyvekben.

 

Nemcsak szkenner, hanem prezentáló eszköz is egyben

A CZUR M3000 Pro V2 nemcsak szkennerként, hanem élő bemutatók tartásához is használható egyben.

 

A bemutató (Visual Presenter) módban az eszközt a számítógép helyett HDMI kábellel egy projektorhoz, monitorhoz csatlakoztathatjuk, így az M3000 Pro V2 ideális eszköz élő bemutatók megtartásához is.

 

Bemutató módban a hallgatóság élőben láthatja a szkennerre helyezett könyvet vagy más dokumentumot és a szoftvernek köszönhetően annak képén szövegkiemelővel kiemelhetünk szövegrészeket, szabadkézi rajzzal bekarikázhatunk képeket, vagy szövegrészeket benne anélkül, hogy a könyvet, vagy más dokumentumot fizikailag megérintenénk.

 

A szkennerbe beépített mikrofon jóvoltából a hallgatóság nemcsak látja, amit a szkenner kamerája alá teszünk és azon részleteket szemléltetünk, hanem azt is hallja, amit mondunk az előadás közben.

 

Szervezhetünk online meetinget (Zoom, Teams stb.) amihez használhatjuk az M3000 Pro V2 szkennert bemutató módban, hisz az előadás során nyugodtan összefirkálhatjuk a könyvet (digitálisan) anélkül, hogy az fizikailag károsodna.

 

Oktatási intézmények is használhatják az M3000 Pro V2 szkennert, hiszen a tanár az órán élőben tudja a szkenner alá helyezett könyvet úgy bemutatni, hogy előadás közben abban szövegrészeket emel ki, karikáz körbe anélkül, hogy a könyvhöz közben ténylegesen hozzáérne.

 

Az előadás teljes anyagát akár videóra is vehetjük, hisz lehetőségünk van rá, hogy 3072x1728 felbontású videókat készítsünk az előadásról, így az akár későbbiekben is megosztható másokkal.

Szkenner típusa: Felsőkamerás könyv és síkágyas dokumentum szkenner
   
Szkennelési technológia: CMOS szenzor (28 MPixel)  
   
Szkennelési terület: A3 (2xA4)
   
Képméret: 6144 x 4608 pixel
   
Felbontás: 360 dpi
   
Megvilágítás: Fehér LED-ekkel
   
Fókusz mód: Fix
   
Processzor: 32 MIPS CPU Dual Core OpenRISC 32 Bit
   
Memória: 1 GB DDR
   
Kijelző (előnézethez): 2,4” LCD
   
Beolvasási sebesség: 1,2 másodperc (A3)
   
Könyvtartó: V alakú, vagy 180 fokos
   
Kimeneti színmélység: 24 bit színes, 8 bit szürkeskálás, 1 bit fekete-fehér
   
Képfeldolgozás: Könyvhajlat korrekció, ujjak képének kimaszkolása, hiányos könyvlapok képének maszkolása, háttérszín homogenizálása, vízjelek hozzáadása, JPEG kompresszió, küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, szöveg automatikus olvasható pozícióba forgatása, lyukasztás érzékelése/kitöltése, üres oldalak érzékelése, automatikus vágás, automatikus kiegyenesítés.
   
Beolvasás indítása:

Lábkapcsolóval, Kézi kapcsolóval, Szkenneren lévő nyomógombbal,        Lapozás érzékelésével, Szoftverből indítással

   
Üzemmódok: PC mód (szkenneléshez), Visual Presenter mód (bemutatókhoz)
   
Kimeneti fájlformátumok: JPG, Single-Page PDF, Multi-Page PDF, kereshető PDF,
TIFF, DOCX, XLSX, MJPG (videóhoz)
   
Szövegfelismerés (OCR): Több mint 180 nyelven (ABBYY)
   
Támogatott operációs rendszerek:

Windows XP / 7/8/10/11, macOS 10.13 vagy újabb

Linux Ubuntu 16.04 (Desktop 64 bit) vagy újabb
   
Interfész: USB 2.0 (szkenneléshez), HDMI 1.4 (streameléshez)
   
A csomag tartalma: M3000 Pro V2 szkenner, oldalsó lámpák, USB kábel, kézi kapcsoló (start), lábkapcsoló, fekete munkalap sík dokumentumokhoz, ujj-papucsok (2 db), telepítő CD, gyors telepítési útmutató
   
Tápfeszültség: 100-240 V / AC (külső tápegység: 9 V DC / 1,5A)
   
Méretek (magasság/szélesség/mélység): 425 x 520 x 505 mm
   
Tömeg: 4,5 kg (csomagolás nélkül)
   
Környezeti hőmérséklet (üzem alatt): 10-35 C°
   
Relatív páratartalom (üzem alatt): 10-80 % RH (páralecsapódás nélkül)
   

 

Hálózati kiegészítő

A CZUR M3000 Pro V2 szkenner USB interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. Az M3000 Pro V2 szkennerhez a SILEX DS-510 hálózati kiegészítőt javasoljuk.

Termékinfó
Kategóriák A3 méret
Könyvszkennerek
CZUR
Cikkszám: M3000 Pro V2
Márka: Czur
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp