logo

Fujitsu fi-7800

Leírás

A háttérműveletek egy irodában rengeteg papírmunkával járnak, a Fujitsu fi-7800 pedig naponta több tízezer dokumentumot képes feldolgozni. A teljes szkennelési folyamat továbbfejlesztésének fő célkitűzésével a Fujitsu fi-7800 egy olyan új produktív dokumentum szkenner, ami költséghatékony módon, számos új szolgáltatással, funkcióval javítja a beolvasás hatékonyságát. Az új eszközzel a felhasználó azonnal professzionális szkenner operátorrá válhat.

 

3 090 000 Ft + Áfa
Külső raktáron
 • Szállítás: 2-4 munkanapon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 • Gyors 110 lap/perc, 220 kép/perc (A4, fekvő, 300 dpi) színes beolvasás
 • 50 - 600dpi felbontás
 • A3 méretű dokumentumok
 • 500 lapos emelőliftes automata lapadagoló
 • Motoros emelővel ellátott aktív kimenő tálca
 • Scanner Central Admin az adminisztrátorok számára
 • Multi zónás kettős lapbehúzás ellenőrzés ultrahangos szenzorokkal
 • Tanítható RGB színkiejtés
 • Váltható fekete vagy fehér háttér
 • PaperStream IP és PaperStream Capture szoftverekkel
 • 2D vonalkódok felismerése
 • 100.000 lap napi terhelhetőség
 • Első és hátsó oldali nyomtatómű (opcionális)

PDF adatlap

Fejlett funkciók a termelékenység maximalizálásának érdekében

Nagy lapadagoló kapacitás és nagysebességű szkennelés

A központi feldolgozás minél hatékonyabbá tételéhez az Fujitsu fi-7800 emelőliftes automata lapadagolójába akár 500 lapot is tehetünk a szkenneléshez. A nagy lapadagoló kapacitással és a rendkívül magas 110 lap/perces (színes, A4 méretű, 300 dpi felbontás mellett) beolvasási sebességgel a termelékenység jelentősen maximalizálható.

Korszerű adagolórendszer mely védi a dokumentumokat

A Fujitsu's fi-7800 rendkívül megbízható adagolórendszert tartalmaz, mely képes az egészen vékony, hártyapapír vastagságú dokumentumoktól az egészen vastag, karton vastagságú dokumentumokig (20-209 g/m²) szinte bármit feldolgozni.
A szkennerben lévő papír védelem és többszörös lapbehúzás elleni védelem gondoskodik arról, hogy az adagolási problémák már akkor ki legyenek küszöbölve, még mielőtt megtörténnének. 
Ez optimális munkafolyamatot biztosít a feldolgozás során és a maximumot hozza ki a szkennerből.

Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés

A Fujitsu fi-7800 szkenner három ultrahangos szenzorral többféle módon is ellenőrzi a papíradagolást, így lehetőség van a kettős lapbehúzások elkerülésére, ugyanakkor arra is, hogy a borítékok, a dokumentumokra ráragasztott fényképek, vagy öntapadós jegyzetek viszont beolvasásra kerüljenek.

Az intelligens kettős lapbehúzás (iMFF) ellenőrzésnek köszönhetően a szkenner képes megjegyezni, hogy hol van a dokumentumon ráragasztott fotó, öntapadós jegyzet, vagy más olyan elem, ami a feldolgozás során egyébként megállást eredményezne. A felhasználó nyugodtan hátradőlhet, hiszen a szkenner mindent ellenőriz és automatikusan feldolgoz, neki mindössze a papír utánpótlásáról kell csak gondoskodni.

 

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

 

PaperStream IP

A PaperStream IP  a Fujitsu legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP  használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló, vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.   

 

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

 

 

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A Fujitsu által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.

 

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.

 

PaperStream Capture

 

A Fujitsu fi-7800 szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentumarchiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb.

 

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

 

 

 

Képfájlok automatizált irányítása patch kódok, vagy vonalkódok felhasználásával

Az fi-7800 tartalmaz patch kód és vonalkód felismerő funkciókat. Ennek köszönhetően a szkenner, amikor beolvas egy vonalkódot vagy patch kódot tartalmazó dokumentumot, akkor az alapján a következő beolvasott képfájlok automatikusan külön könyvtárba kerülnek, ahol újabb automatizált folyamatokat (OCR, ICR, OMR, stb) indíthatnak el. Vonalkódok használata esetén a keletkező képfájlok és könyvtárak nevei automatikusan képződhetnek a vonalkódokban lévő információk alapján. A szkennerhez mellékelt PaperStream Capture szoftver lehetővé teszi a beolvasott dokumentumok automatikus szortírozását, valamint ezen felül a dokumentumokon előre meghatározott mezőkben lévő tartalmak felismerését (zonal OCR). Ez a funkció jelentősen megkönnyíti az űrlapok feldolgozását.

 

 

Scanner Central Admin

A Fujitsu Scanner Central Admin egy olyan szerver-kliens alkalmazás, aminek segítségével egyetlen pontról könnyedén ellenőrizhetők és kezelhetők a hálózaton lévő Fujitsu szkennerek.

Az alkalmazás segítségével a rendszergazdák bármikor ellenőrizhetik a szkenner állapotát, szoftverfrissítéseket, meghajtó frissítéseket, felhasználói beállításokat végezhetnek el rajtuk, vagy akár a szkenner beállításokat egységesíthetik az összes eszközre.

A szoftver használatával jelentősen csökkenthetők a költségek, hiszen nemcsak az összes frissítés és beállítás elvégezhető egy helyről, hanem bármelyik szkennernek lekérdezhető vele az aktuális lapszámláló állása, a kopóalkatrészek cseréjének esedékessége, valamint az esetleges problémák (papírelakadás, nyitva maradt lapadagoló, stb.) is mind egy helyről áttekinthetők vele. A Scanner Central Admin alkalmazással maximálisan 1000 db Fujitsu szkenner ellenőrizhető, menedzselhető a hálózaton egyetlen helyről.

 Kompakt kivitel, könnyebb kezelhetőség

 • A Fujitsu fi-7800 szkenner kitűnő minőségű kamerákat és nagy fényerejű LED fényforrást használ a dokumentumok tökéletes beolvasásához. A kompakt kivitelnek köszönhetően az fi-7800 az egyik legkisebb befogadó méretekkel rendelkező eszköz a produktív dokumentum szkennerek között.
   

A felhasználó támogatása

 • A Fujitsu fi-7800 ergonómiailag úgy van tervezve, hogy a felhasználó állva és ülve egyaránt tudja használni.
 • A szkenner állapota és beállításai könnyen ellenőrizhetők és vezérelhetők az LCD kijelzővel egybeépített panelen keresztül.
 • Egyszerű, de nagyon masszív konstrukció a tisztítandó felületek könnyű hozzáférhetőségével
 • A rendkívül csendes működésnek köszönhetően ügyfélszolgálaton és feldolgozó üzemben egyaránt használható

A Fujitsu fi-7800 számos olyan új automatizált funkcióval rendelkezik, ami megkönnyíti a feldolgozást és jelentősen növeli a termelékenységet.

Minimalizálja a szkennelés utáni feladatokat

Az fi-7800 szkennernek nemcsak az automata lapadagolója emelőliftes, hanem a kifutó tálcája is automatikusan változatja a magasságát attól függően, hogy milyen mennyiségű beszkennelt dokumentum halmozódott fel rajta. Az aktív kifutó tálca biztosítja, hogy a beszkennelt dokumentumok rendezetten, ugyanolyan sorrendben kerüljenek egymásra, mint ahogy a lapadagolóba helyeztük őket. A Fujitsu fi-7800 a feldolgozás során automatikusan ellenőrzi a dokumentumokat, így az üres oldalak képét automatikusan kiejti, a fektetett dokumentumok képét a tartalom alapján automatikusan olvasható pozícióba forgatja be. Felismeri a színes és fekete-fehér dokumentumokat, melyeket automatikusan színes, vagy fekete-fehér üzemmódban olvassa be. Az fi-7800 beépített automatikus képminőség ellenőrző funkciójának (Automatic Image Quality Checker) köszönhetően a rendszer figyeli a beszkennelt dokumentumokat és virtuálisan megjelöli ezek képét, ha valami rendellenességet (szamárfül, gyűrött, szakadt, szennyeződött dokumentumok) talál rajtuk. Ennek köszönhetően a felhasználónak lehetősége van arra, hogy ezeket a dokumentumokat ellenőrizze és eldöntse, hogy jóváhagyja azok képét, vagy újra szkenneli őket. A szoftver gondoskodik arról, hogy újra szkennelés esetén ezen oldalak képe ugyanoda kerüljön a beszkennelt kötegben, ahonnan előzőleg kivettük őket. A kötegelt dokumentumok feldolgozása még soha nem volt ennyire egyszerű.

Az fi-7800 szkenner a nagy fényerejű LED fényforrásoknak köszönhetően bekapcsolás után 6 másodpercen belül üzemkész. Környezetünk védelme érdekében a Fujitsu fi-7800 energiatakarékos üzemmódban kevesebb, mint 4 wattot fogyaszt.

 

Szkennelési technológia:

2 db független CCD kamera

Megvilágítás:

Fehér LED sorokkal

Háttérszín:

Fekete / Fehér (váltható)

Felbontás (kimeneti):

50-600 dpi (1 dpi lépésekben állítható)

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (fekvő, egyoldalas):

110 lap/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (fekvő, kétoldalas):

220 kép/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes, Multistream

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (RGB, vagy tetszőleges), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, Különböző küszöbszintek (Simplified DTC, Advanced DTC, iDTC), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus szín felismerés, szöveg automatikus olvasható pozícióba forgatása

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

500 lap (A4, 80 g/m2)

Lapadagoló típusa:

Emelőliftes, automata

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Intelligens multifeed detection, ultrahangos szenzorokkal)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A3 (52.5mm x 74mm - 297mm x 420mm)

Hosszú dokumentumok beolvasása:

5588 mm-ig (színes, szürkeskálás, fekete-fehér)

Dokumentum vastagsága:

20 g/m2 - 209 g/m2

Interfész:

USB 2.0

Imprinter:

fi-680PRF Post Imprinter, lapok front oldalához (Opcionális)

fi-680PRB Post Imprinter, lapok hátoldalához (Opcionális)

Mellékelt szoftverek:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, 2D Barcode for PaperStream, Scanner Central Admin Tools

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

200 W (3,2 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

310 x 460 x 430 mm

Tömeg:

32 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Maximális napi terhelés:

100.000 lap/nap

A „Kis testvér”

    

Amennyiben a Fujitsu fi-7800 szkenner elnyerte tetszését, de nagyobb sebességre, terhelhetőségre van szüksége, kérjük tekintse meg a Fujitsu fi-7900 szkenner ismertetését.

 

Imprinter a dokumentum front oldalára nyomtatáshoz (fi-680PRF)

 

fi-680PRF Imprinter: Lapolvasás utáni tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok front oldalára egy legfeljebb 43 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  A nyomtatás iránya vízszintesen lehet 0 vagy 180 fok, függőlegesen 90 vagy 270 fok.

 

Imprinter a dokumentum hátoldalára nyomtatáshoz (fi-680PRB)

 

fi-680PRB Imprinter: Lapolvasás utáni tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok hátoldalára egy legfeljebb 43 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  A nyomtatás iránya vízszintesen lehet 0 vagy 180 fok, függőlegesen 90 vagy 270 fok.

 

(A front oldali és a hátoldali imprinter egyidejűleg nem használható.)

 

Kopóanyag készlet (CON-3800-1200K)

 

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

 

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

 

ST1 szkenner tisztítókészlet

 

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Hálózati kiegészítő

 

A Fujitsu fi-7800 szkenner USB 2.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Fujitsu fi-7800 szkennerhez a SILEX DS-510, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

Termékinfó
Kategóriák Produktív szkennerek
Felhasználás szerint
Fujitsu
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A3 méret
Ricoh
Cikkszám: fi-7800
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp