logo

Fujitsu fi-8170

Leírás

A Fujitsu / Ricoh fi-8170 A4-es kétoldalas dokumentumszkenner (PA03810-B051) 32 új bejegyzett szabadalommal a legkorszerűbb technológiákat kínálja. Az fi-8170 szkenner 100 lapos lapadagolójával 140 kép/perc sebességével, egyenes papírpályájával, Gigabit Ethernet interfésszel és a legfejlettebb szoftverekkel áll készen a dokumentumok mindennapi digitalizálására.

435 680 Ft + Áfa
Raktáron
 • 1-2 napon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 

 • Gyors beolvasás 70 lap/perc / 140 kép/perc sebességgel
 • 100 lapos automata lapadagoló, beépített intelligens funkciókkal
 • Nagyméretű színes grafikus LCD kijelző
 • Automatikus nyomaték szabályozás nagyobb kötegekhez
 • „Clear Image Capture” – technológia a legtökéletesebb képminőségért
 • Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés ultrahangos szenzorokkal
 • Dokumentum védelem, automatikus lapméret felismerés, automatikus szeparáció
 • Opcionális nyomtatómű
 • PaperStream IP, PaperStream Capture és PaperStream ClickScan szoftverekkel szállítva
 • USB 3.2 és Gigabit Ethernet interfészek

 

A termék gyártói leírását IDE kattintva töltheti le.

Részletek

A Fujitsu fi-8170 szkenner a gyártó legújabb (fi-8000 sorozat) generációs szkennereinek tagjaként új mérföldkőnek számít a munkacsoportos dokumentum szkennerek körében.

A legújabb generációs Fujitsu fi-8170 szkenner a gyártó által 32 bejegyzett szabadalommal a jelenleg legmodernebb technológiákat kínálja, melyeket a mai üzleti kihívások kezelésére és a fenntartható értékteremtésre terveztek.

Az úttörő „Clear Image Capture” technológiának köszönhetően az fi-8000 sorozatú szkennerek minden eddiginél tökéletesebb, tisztább képminőséget szolgáltatnak, ami átlagon felüli pontosságot biztosít a szövegfelismerésben. A PaperStream IP optimalizálja a kimeneti fájlokat és a legmagasabb képminőség mellett a legkisebb fájlmérteket is biztosítja, ami kevesebb tárhelyet és gyorsabb adatforgalmat jelent.

A Fujitsu fi-8170 arra lett kifejlesztve, hogy lehető legváltozatosabb (anyagú, típusú, tartalmú stb.) üzleti alapú dokumentumok hétköznapi digitalizálási folyamatait jelentősen megkönnyítse a felhasználók számára. A felhasználóbarát működés szükségtelenné teszi a beüzemelés utáni felhasználói tréninget a szkenner és a szoftverek használatáról egyaránt.

A „mindenevő” szkenner

A Fujitsu fi-8170 szkenner 20 g/m2-től 465 g/m2-ig a dokumentumtípusok legszélesebb skáláját képes feldolgozni, legyen az akár hagymahéj vastagságú áruházi blokk, dombornyomott plasztikkártya, vagy akár egy kinyitott útlevél, egészen 7 mm vastagságig. Ezzel a rendkívül tág skálával a Fujitsu fi-8170 szkenner egészen egyedülállónak mondható a piacon lévő többi dokumentum szkennerhez képest.

Automatikus nyomaték szabályozás

A szabadalmaztatott automatikus nyomaték szabályozás tökéletes adagolást biztosít, így a Fujitsu fi-8170 szkennerrel nemcsak nagyobb mennyiségek, hanem vegyes kötegek is biztonságosan feldolgozhatók. A papír súlyának érzékelésével és a nyomaték automatikus beállításával a hibás adagolás, valamint a beolvasás közbeni leállások teljesen kiküszöbölhetők. Ez nemcsak garantálja az adagolás megbízhatóságát, hanem egyben megkíméli a felhasználókat attól, hogy a különböző típusú, vastagságú, méretű dokumentumokat szkennelés előtt egyedi kötegekbe kelljen válogatni.

Iparágvezető papírvédelem

A Fujitsu fi-8000 sorozat innovatív, új technológia segítségével védi a dokumentumokat a sérülésektől. A szabadalmaztatott képfigyelés valós időben azonosítja a túlságosan ferde dokumentumokat, és leállítja a szkennelési folyamatot, mielőtt azok megsérülnének, míg a lemaradás észlelése pedig biztosítja, hogy a dokumentumok a várt sebességgel haladjanak át.

Többes lapbehúzás továbbfejlesztett érzékelése

A szkennelési folyamat szükségtelen leállásait kiküszöböli a kártyák, matricák és kis méretű mellékletek automatikus felismerése és figyelmen kívül hagyása. Ez a szabadalmaztatott technológia a hagyományos többszörös adagolás érzékelésen túlmutató, amely leáll, ha az áthúzás során egyetlen lapon kívül bármit azonosítanak.

Uretán görgők

Az uretán görgők ellenállnak az NCR (szénmentes önmásoló papír) papírból származó olaj görgőkbe történő felszívódásának, ellentétben az EPDM gumigörgőkkel, amelyek megduzzadhatnak és befolyásolhatják az adagolási nyomatékot. Az uretán görgők integritásának megőrzésével elkerülhető az adagolási hiba és az elakadások az egyenletes adagolási teljesítmény érdekében.

Útlevelek feldolgozása

A szabadalmaztatott adagoló mechanizmus biztosítja az útlevelek biztonságos rögzítését hordozólappal, míg az okmányokon lévő MRZ (machine-readable zone) kód felismerés biztosítja a személyes adatok következetesen pontos rögzítését.

 

Sebesség és teljesítmény

A Fujitsu 8170 szkenner az A4-es méretű dokumentumokat színes, kétoldalas üzemmódban 200 és 300 dpi felbontás mellett egyaránt képes 70 lap/perc (140 kép/perc) sebességgel digitalizálni, amivel rendkívül kedvező ár/teljesítmény viszonyt biztosít. A beolvasási sebesség mellett a gyors adatátvitelről a szkenneren lévő USB 3.2 és Gigabit Ethernet interfészek gondoskodnak.

Amennyiben még ennél is nagyobb sebességre lenne szükség, úgy a Fujitsu fi-8190 / fi-8290 szkennereket ajánljuk, melyek 90 lap/perc (180 kép/perc) sebességet nyújtanak.

 

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

A PaperStream IP  a Fujitsu legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP  használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló, vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.    

 

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

 

 

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A Fujitsu által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.

 

 

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.

A Fujitsu fi-8170 szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentum archiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre stb.

 

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

 

Nézze meg hogy működik!

 

PaperStream Capture – Professzionális szkennelő alkalmazás

A Fujitsu új nyolcadik generációs fi-8170 szkennere ideális archiváló eszköz kisvállalkozások és olyan irodák számára (recepció, ügyfélszolgálat, biztosító, ügyvédi iroda stb.) ahol naponta kell szerződéseket, hivatalos leveleket, pénzügyi dokumentumokat digitalizálni és karakter felismerő szoftverrel feldolgozni archiválás, e-mail küldés, vagy adatbázisba konvertálás céljából.

Függetlenül attól, hogy a cég rendelkezik-e egy központi nagyteljesítményű dokumentumszkennerrel, vagy sem, üzleti dokumentumok mindenhol keletkeznek, vagy érkeznek (számlák, szerződések, faxok, egyenlegközlők, stb.) másoktól, így ezek archiválása és szükség esetén előkereshetősége, rendkívül fontos.

Az új Fujitsu fi-8170 szkennernek köszönhetően a dokumentumokról kinyert információk, üzleti adatok gyorsabban rendelkezésre állnak mindenki számára és az eszköz állapota, jellemzői, folyamatosan ellenőrizhetők a szkennerrel érkező központi menedzselő és adminisztrációs szoftverrel.

 

A PaperStream Capture egy professzionális szkennelő alkalmazás, ami a Fujitsu „fi” sorozatú szkennerrel együtt érkezik. A szoftver képes megadott zónákban (zonal OCR), vagy a teljes oldalon szövegfelismerésre, multi-stream kimenetre, valamint számos különböző fájlformátum (akár jelszóval védett PDF, vagy PDF/A) előállítására. A napi használatban leggyakoribbnak mondható feladatokhoz szükséges beállítások bármikor elmenthetők különféle felhasználói profilokba, vagy akár exportálhatók a többi felhasználó számára.

A PaperStream Capture automatikus job szeparációkat is biztosít, vonalkódokat, vagy patch kódokat tartalmazó szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és a vonalkódok segítségével az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a vonalkódok tartalma alapján előállítani. A PaperStream Capture szoftverrel a következő típusú vonalkódok ismerhetők fel: UPC-A / EAN / JAN, Code 3 of 9, Code 128 / EAN128, Codabar (NW7), ITF, PDF417 és QR Code.

Az fi-8170 szkennerrel szintén alapáron érkezik a PaperStream ClickScan szoftver, ami a szkennert egy rendkívül hatékony személyes archiváló eszközzé teszi a hétköznapi gyakorlatban, ugyanis nem igényel semmilyen speciális beállítást. A ClickScan módban a dokumentum egy gombnyomásra azonnal PDF, JPEG, TIFF, vagy BMP formátumban kerül beolvasásra és a fájl a dokumentum mappába, e-mail küldéshez csatolmányba, nyomató küldésre, vagy kiválasztott alkalmazásba.   

Szkennelési technológia:

CIS x 2 (Első / Hátsó oldal)

 

 

Szkennelési módok:

Egyoldalas / Kétoldalas

Színes / Szürkeskálás / Fekete-Fehér

 

 

ADF (Automata lapadagoló) kapacitása:

100 lap (A4, 80 gr/m2)

 

 

Minimális dokumentum méret:

48 mm x 50 mm

 

 

Maximális dokumentum méret:

216 mm x 356 mm)

 

 

Maximális dokumentum hosszás, hosszú dokumentum üzemmódban:

6096 mm (200 dpi felbontásnál)

 

 

Dokumentumok vasatgsága:

20 gramm/m2 és 465 gramm/m2 között

Plasztikkártya (ISO7810 kompatibilis)

 

 

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, egyoldalas, 300 dpi)

70 lap/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér

 

 

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, kétoldalas, 300 dpi)

140 kép/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér

 

 

Háttérszín a lapadagolóban:

Fehér (alapértelmezés szerint) / Fekete (választható)

 

 

Felbontás:

50 és 600 dpi között 1 dpi lépésekben állítható (600 dpi optikai)

Maximum: 1200 dpi

 

 

Megvilágítás:

2 x RGB LED sor (Első / Hátsó oldal)

 

 

Kimeneti üzemmódok:

Színes: 24 bit, 8 bit, 4 bit

Szürkeskálás: 8 bit, 4 bit

Fekete-Fehér: 1 bit

 

 

Interfész:

USB 3.2 (USB 2.0 kompatibilis), Gigabit Ethernet (RJ-45)

 

 

Képfeldolgozás, funkciók:

Advanced DTC, Automatic Colour Detection, Automatic Profile Selection, Automatic Rotation, Background Pattern Removal, Blank Page Detection, Character Extraction, Cropping, Custom Rotation, De-Screen, De-Skew, Dither, Dropout Colour (None / Red / Green / Blue / White / Saturation / Custom), Dynamic Threshold (iDTC), Edge Fill, Edge Repair, Error Diffusion, Front Back Merging, Halftone, Hole Punch Removal, Image Emphasis, Index Tab Cropping, Multi Image Output, SDTC, Split Image, sRGB Output, Static Threshold, Vertical Streaks Reduction.

 

 

Szoftverek a csomagban:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, PaperStream ClickScan for ad-hoc scanning, Scanner Central Admin tools

 

 

Támogatott operációs rendszerek:

Windows® 11, Windows® 10, Windows 8.1, Windows 7, Windows Server 2022, Windows Server 2019, Windows Server 2016, Windows Server 2012, Windows Server 2008, Mac OS, Linux (Ubuntu)

 

 

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Ultrahangos szenzorokkal

(Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés)

 

 

Kijelző:

Nagyméretű színes grafikus LCD kijelző

 

 

Számláló:

1: Kopóanyag számláló

(Utolsó görgőcsere óta beolvasott lapmennyiség)

2: Üzembehelyezés óta beolvasott teljes lapmennyiség

(Nem nullázható)

3: Napi számláló (A kötegben lévő dokumentumok lapjainak és oldalainak számlálója. Az üres oldalakat nem számolja)

 

 

Tápfeszültség:

100 – 240 V (AC)

 

 

Teljesítmény felvétel:

21 W (alvó üzemmódban kevesebb mint 2,0 W)

 

 

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

163 mm x 300 mm x 170 mm

 

 

Tömeg:

4,0 kg

 

 

Környezeti hőmérséklet (üzem közben):

5-35 C°

 

 

Relatív páratartalom (üzem közben):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

 

 

Napi terhelhetőség:

10.000 A4 lap

 

 

Amennyiben a Fujitsu fi-8170 szkenner elnyerte tetszését, de hiányolja a síkágyat, tekintse meg a Fujitsu fi-8270 ismertetését is.

 

Imprinter (fi-819PRB)

fi-819PRB Imprinter: Lapolvasás utáni tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok hátoldalára egy legfeljebb 43 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  A nyomtatás iránya vízszintesen lehet 0 vagy 180 fok, függőlegesen 90 vagy 270 fok.

 

 

Kopóanyag készlet (CON-3810-400K)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

 

Az fi-8170 kopóanyag készlet tartalma:

2 db behúzó görgő (PA3670-0002)

2 db fékező görgő (PA03810-0001)

A kopóanyag készlet várható élettartama 400.000 beolvasás / 1 év

 

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

Termékinfó
Kategóriák Felhasználás szerint
Munkacsoportos szkennerek
Márka szerint
Fujitsu
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Ricoh
Cikkszám: fi-8170
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp