logo

Fujitsu SP-1425

Leírás

Belépő szintű dokumentumszkenner professzionális felhasználáshoz

A Fujitsu (Ricoh) SP1425 (PA03753-B001) egy olyan belépő szintű A4-es dokumentum szkenner, mely automata lapadagolóval és beépített síkággyal egyaránt rendelkezik. A lapadagolóval a dokumentumok mindkét oldalát egyszerre olvassa, melynek köszönhetően 50 oldal (25 lap/perc) digitalizálása érhető el percenként.

120 000 Ft + Áfa
Rendelésre
 • Érdeklődjön
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 • 24 bit RGB színes szkennelés, akár 600 x 600 dpi fénykép minőségben is
 • Kétoldalas lapolvasás egy menetben
 • 50 lapos automata lapadagoló
 • 25 lap/perc, gyors egyoldalas szkennelés (A4@200dpi mono)
 • 50 kép/perc, gyors kétoldalas szkennelés  (A4@200dpi mono)
 • PaperStream IP, TWAIN és ISIS meghajtók
 • Presto! PageManager, ABBYY FineReader Sprint szoftverekkel szállítva
 • Scanner Central Admin a hálózaton keresztüli menedzseléshez
 • Dombornyomott plasztikkártyák (ISO7810) szkennelése
 • USB 2.0 interfész

PDF adatlap

Ergonomikus

A Fujitsu SP-1425 a rendkívül egyszerűen használható eszköz, aminek kezelőpaneljén mindössze két nyomógomb van, egy bekapcsoló és egy szkennelést elindító / megállító gomb.
 


 

Az egyszerű használatnak köszönhetően a szkennerhez mellékelt Presto! PageManager szoftverben beállított profilok kiválasztása után, mindössze csak a Scan gombot kell megnyomni és már indulhat is a beolvasás. A szkenner beépített számlálóval rendelkezik, mely figyeli, hogy az egyes kopóalkatrészeket mikor kell megtisztítani, vagy kicserélni és erről tájékoztatja is a felhasználót.
 

Teljesítmény

A Fujitsu SP-1425 szkenner monokróm és színes üzemmódban is egyaránt magas (optikai 600 x 600 dpi) kimeneti felbontást biztosít. Az eszköz a dokumentum mindkét oldalát külön, de egyidejűleg olvassa be, majd a beolvasott képet a képfeldolgozó áramkörök fogadják, ahol a különböző képminőség javításoktól kezdve a JPEG kompresszióig számos funkciót a szkenner hardvere azonnal el tud végezni. A beépített JPEG kompresszió lehetővé teszi, hogy a tömörítési arány meghatározásával a szkennelt kép a maximális képminőség megtartása mellett minimális méretű fájlokat eredményezzen.

A Fujitsu SP-1425 szkennerrel 25 lap/perc kétoldalas és 50 kép/perc egyoldalas (színes és monokróm) beolvasási sebességével, az egy lépésben történő kétoldalas szkenneléssel, valamint a programból konfigurálható beépített vörös/zöld/kék színkiejtő egységgel ideális segítője a napi irodai munkának.
 

Beépített síkágy

 

A Fujitsu SP-1425 szkenner beépített A4-es síkágyat is tartalmaz, a kivételkezelést igénylő dokumentumokhoz. Így a síkággyal feldolgozhatók az úti okmányok, magazinok, vagy más, az automata lapadagolóval nem kezelhető dokumentumok.

 

 

Szoftverek

A Fujitsu SP-1425 szkenner a TWAIN és ISIS meghajtókon (PaperStream IP) kívül több, az irodai munkát jelentősen megkönnyítő alkalmazással rendelkezik. Ilyenek a Presto! PageManager, mely ideális alkalmazás a szkennelt dokumentumok szerkesztésére, rendszerezésére, megosztására, MS Office formátumokra való átalakítására.

 
 

A szkennerrel érkező ABBYY FineReader Sprint képes a szkennerrel beolvasott dokumentumokat 190 különböző nyelven felismerni és a felismert szöveget kereshető PDF, vagy MS Word, RTF, OpenOffice Writer, XLSX, vagy TXT formátumban elmenteni.

 

A Fujitsu Scanner Central Admin segítségével pedig a egyetlen pontról könnyedén ellenőrizhetők és kezelhetők a hálózaton lévő Fujitsu szkennerek. Az alkalmazás segítségével a rendszergazdák bármikor ellenőrizhetik a szkenner állapotát, szoftverfrissítéseket, meghajtó frissítéseket, felhasználói beállításokat végezhetnek el rajtuk, vagy akár a szkenner beállításokat egységesíthetik az összes eszközre.

 

Szkennelési technológia:

2 db független CMOS-CIS szenzor

Felbontás (kimeneti):

50-600 dpi (1 dpi lépésekben állítható), maximum 1200 dpi

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (egyoldalas):

25 lap/perc (A4, 200, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (kétoldalas):

50 kép/perc (A4, 200, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (RGB), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus szín felismerés, digitális imprinter

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

50 lap (A4, 80 g/m2)

Beépített síkágy:

Van (A4)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (ultrahangos szenzorral)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A4 (52.5mm x 74mm - 210mm x 297mm)

Hosszú dokumentum mód:

3.048 mm hosszúságig

Interfész:

USB 2.0 / USB 1.1 (kábel mellékelve)

Mellékelt szoftverek:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, Presto! PageManager, ABBYY FineReader Sprint, Scanner Central Admin Agent

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

16 W (0,5 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

129 x 454 x 331 mm

Tömeg:

4,3 kg (hálózati adapter nélkül)

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Maximális napi terhelés:

1.500 lap/nap

Kopóanyag készlet (CON-3753-007A)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

         

A Fujitsu SP szkennerekhez való kopóanyag készlet tartalma:

 • 1 db behúzó görgő,  7 db szeparátor lap 

A kopóanyag készlet várható élettartama 200.000 beolvasás / 1 év

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet
 

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák.
 

Hálózati kiegészítő
 

A Fujitsu SP-1425 szkenner USB 2.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Fujitsu SP-1425 szkennerhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

Termékinfó
Kategóriák Munkacsoportos szkennerek
Felhasználás szerint
Fujitsu
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Ricoh
Cikkszám: SP-1425
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp