logo

i2S SupraScan QUARTZ A0 HD LED könyvdigitalizáló rendszer

Leírás

A termék előrendelhető
 Kérjen ajánlatot

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!
  • Termékleírás
  • Részletek
  • Opciók
  • Működési jellemzők

Főbb jellemzők:

Festmények, rézkarcok, metszetek, antik könyvek digitalizálásához

·3D szkennelés

·Metamorfoze Full, FADGI 4* és ISO 19264-1/A megfelelőség

·A0 méretű, színes beolvasás 600 x 600 dpi optikai felbontással

·1000 x 1000 dpi legnagyobb felbontás

·1300 x 908 mm aktív szkennelési terület (A0++) 

·Automatikus fókusz és kalibráció 

·Egyedi megvilágítás a domború, vagy csillogó felületekhez

·Önálló működés, beépített számítógép és feldolgozó szoftver

·UV és IR kibocsátás nélküli LED-es megvilágítás

·Beépített szintkiegyenlítős könyvhimba

·Könyvhajlat korrekció, ujjak kitakarása

·Környezeti megvilágítással, vagy beépített LED megvilágítással egyaránt használható

PDF adatlap

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED ideális választás az A0+ méretű dokumentumok és műtárgyak kitűnő minőségben és produktív módon történő digitalizálásához.

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkenner kiválóan alkalmazható kötött dokumentumok (könyvek, újságok, stb.) és műtárgyak digitalizálásához, A0+ méretig, 600 dpi optikai felbontás mellett. Az eszköz természetesen nemcsak kötött dokumentumokhoz használható, hanem minden olyan nagyméretű dokumentumhoz (tablókép, alumínium betétes térkép, festmények, érmék, domborművek, stb.) melyek áthúzós (görgősorok között húzza át a szkennelés során) nagyformátumú szkennerrel nem feldolgozhatók. A szkennerre akár egy ajtót is ráfektethetünk (kilinccsel együtt) digitalizálás céljából, ami más eszközökkel nem kivitelezhető.

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED azért került kifejlesztésre, hogy a lehető legjobb minőségben, a lehető legtöbb szolgáltatást nyújtsa. A szkenner robosztus felépítése a megbízhatóságot és hosszú élettartamot, a gyors sebessége a termelékenységet, míg az ergonomikus kialakítása pedig a kényelmes használatot biztosítja. A szkennerhez opcionálisan szintkiegyenlítős könyvbölcső is választható, melynek magassága motorosan állítható és maximálisan 40 cm vastagságú / 40 kg tömegű könyvek, műtárgyak kezeléséhez használható.

Az eszköz fontosabb jellemzői az alábbiak:

Termelékenység

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED egy olyan színes könyvszkenner, amivel a minőség és a termelékenység megalkuvások nélkül egyaránt megvalósítható. A SupraScan QUARTZ A0 HD LED kétirányú szkennelést végez és a digitalizálás során a képek egyidejűleg kerülnek megjelenítésre, valamint feldolgozásra, mely jelentős időmegtakarítást eredményez. Ez az, amiért a SupraScan QUARTZ A0 HD LED a digitalizálási projektekhez gyors megtérülési mutatókkal (ROI) rendelkezik. A szkennerben olyan technológiák és komponensek kerültek beépítésre, melyek a legtökéletesebb képminőséget és legnagyobb hatékonyságot biztosítják. A SupraScan QUARTZ A0 HD LED az egyik leghatékonyabb A0 méretű könyvszkenner jelenleg a piacon, hiszen egy A0 méretű dokumentumot 24 bites színes üzemmódban, 600 x 600 dpi optikai felbontás mellett mindössze 34 másodperc alatt képes digitalizálni.

Képminőség

Mint ismeretes, az i2S DigiBook, a francia i2S Csoport tagja, mely ipari kameráiról, optoelektronikai eszközeiről, képfeldolgozó technológiáiról ismert. A Titanic expedíció során például az i2S kameráit használták az elsüllyedt hajóról készült felvételek készítéséhez (nagy mélység, sötétség és nyomás mellett), de az Ariane 5 űrhajó kilövéskor a kilövő állomást lassan elhagyó űrhajót alulról „filmező” kamera is az i2S gyártmánya. Az olimpiai célfotókról, gólvonalak rögzítését a másodperc ezredrészén belül végző szupergyors kamerákról pedig nem is beszélve. Nem véletlen tehát, hogy a SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkenner a benne lévő kamerával egyedülálló képminőséget és zajmentes képet képes előállítani.

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED által előállított képminőség alapján az eszköz megfelel a rendkívül szigorú Metamorfoze (European Metamorfoze Digital Preservation Imaging Guidelines)a FADGI (US Federal Agency Digital Guidelines Initiative) és az ISO 19264-1 nemzetközi minőségi direktíváknak.

Az i2S SupraScan QUARTZ A0 HD LED maximálisan 1000 x 1000 dpi felbontásra (A0 méret mellett 600 x 600 dpi optikai) képes.

3D szkennelés       

Az i2S SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkennerben lévő technológiáknak köszönhetően az eszköz 3D szkennelésre is képes. Ez főleg pénzérmék, festmények, tapéták, bőrdíszművek, fosszíliák, stb. digitalizálása során hasznos, kimenetként pedig választhatunk hagyományos színes fájlformátumok (TIFF, PDF, JPG, stb.), vagy háromdimenziós (OBJ) formátumok közül. 

Ergonomikus

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED fejlesztése során elsődleges szempont volt, hogy a szkenner operátor a napi munkája során egy kényelmesen használható eszközzel dolgozzon és hatékonyan tudjon digitalizálni vele. A munkáját jelentősen megkönnyítik az automatikus funkciók, a szkennerben lévő felhasználói szoftver egyszerű használata, valamint az operátor szeme alatt elhelyezkedő megvilágítás is. Ezeknek a felhasználói igényeket maximálisan figyelembevevő szempontoknak köszönhetően a SupraScan QUARTZ A0 HD LED rendkívül hatékony eszköznek mondható.  

Megbízhatóság

A gyártási folyamat során minden fázis a legmagasabb minőségi követelmények betartásával zajlik. Ez vonatkozik a munkafolyamatok részletes dokumentálására, a minőségellenőrzésre, a vevői elégedettség mérésére, stb. Minden SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkenner rendkívül robosztus és megbízható, a szkenner kamerájában kitűnő minőségű Rodenstock lencsék vannak. Többek között ez az, amiért 2005 óta világszerte több mint 380 ügyfél (levéltárak, könyvtárak, múzeumok, egyetemek, stb.) több mint 500 SupraScan szkennert vásárolt már és használja (többen két műszakban) megelégedéssel. Ennyien nem tévedhetnek! Az i2S csoport NF EN ISO 9001 minősítéssel rendelkezik. 

Az állományok védelme

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED kifejlesztésekor az alapgondolat a nagyon rossz állapotú, régi, törékeny könyvek állapotának megőrzése volt a teljes digitalizálási folyamat során. A SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkennerben kétoldali LED soros megvilágítás van és a könyvek lapjait így garantáltan nem éri sem UV, sem infravörös fény, ami károsíthatná őket. A megvilágítás tökéletesen árnyékmentes digitalizálást tesz lehetővé és a LED sorok is csak a szkennelés ideje alatt van bekapcsolva.

A könyveket nagyon rövid ideig kell a szkennerben tartani, hiszen a digitalizálás során az eszköz automatikusan elvégez minden szükséges funkciót. Nemcsak a szükséges fókusz és fehéregyensúly beállítását, hanem a képfeldolgozásokat is, legyen az körülvágás, küszöbszint beállítás, kiegyenesítés, vagy könyvhajlat korrekció. Nincsen szükség a könyv igazgatására, a szkenner azonnal felismeri annak méretét, pozícióját, stb. és amennyiben ferdén tettük a könyvet a bölcsőre, akkor annak digitalizált képét azonnal egyenesbe hozva tárolja el, a könyv képe körül lévő keretet azonnal levágja, stb.

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkennerekhez opcionálisan szintkiegyenlítős könyvhimbát választhatunk amivel maximálisan 40 cm vastagságú, 40 kg tömegű könyveket tudunk problémamentesen digitalizálni.

Domború felületek kezelése

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkennerek képesek a háromdimenziós tárgyak, vagy domború felületek egy irányból történő megvilágításával a domború felületek mélységének érzékeltetésére. Ennek köszönhetően az érmékről, fém tányérokról, bőr oklevelekről, stb. készült képek sokkal élethűbbek lesznek.

Csillogó felületek kezelése

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkennerek képesek a fényes, csillogó felületű magazinok, könyvek lapjairól visszaverődő, zavaró fények kiküszöbölésére.

 

Önálló működés

A SupraScan QUARTZ A0 HD LED könyvszkenner használatához nem szükséges külön számítógép, hiszen a szkenner beépített ipari számítógépet, monitort, billentyűzetet, egeret, lábkapcsolót is tartalmaz.


A SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkennerhez több opcionális kiegészítő közül választhatunk.

Ilyenek a vákuumos asztal, ami vákuummal rögzíti a digitalizálandó anyagot, vagy az átlátszó anyagok (üveglapok, negatívok, stb.) digitalizáláshoz szükséges világító asztal. A SupraScan QUARTZ A0 HD LED szkennerhez rendelhetünk V alakú könyvbölcsőt is, mely a 2x A1 méretű könyveket 90, vagy 120 fokban tartja a digitalizálás során.

Ezáltal a szkenner rendkívül sokoldalúnak tekinthető, hiszen nemcsak könyvek digitalizálására van felkészítve, hanem a festményektől kezdve a különböző háromdimenziós tárgyak (pénzérmék, tányérok, stb.) digitális archiválására is, múzeumi, levéltári környezetben.

Kapcsolódó termékek

Amennyiben a SupraScan QUARTZ A0 HD LED elnyerte tetszését, de alacsonyabb felbontás mellett nagyobb sebességre lenne szüksége, úgy tekintse meg a SupraScan QUARTZ A0 LED szkennert, ami 300 x 300 dpi felbontás mellett egy A0 méretű dokumentumot mindössze 8,5 másodperc alatt képes beolvasni.

 

Digitalizálás

 

Szkenner típusa:

Felső kamerás könyvszkenner, beépített számítógéppel.

Kamera:

CCD kamera, 3 x 7600 pixeles (RGB)

Optika a kamerában:

Rodenstock lencsék

Optikai felbontás A0 méret mellett:

600 x 600 dpi

Legnagyobb felbontás:

1000 x 1000 dpi (A2)

Megvilágítás:

LED sorokkal (UV és IR mentes)                     Csak a szkennelés alatt világít                 

Megvilágítás megfelelőségei:

2006/25/EC, NF EN 62471, IEC 62471:2006 Európai Parlamenti direktívák

Megvilágítás korrekciója:

Szkennelés során valós időben

Beolvasási üzemmódok:

30 bit színes, 10 bit szürkeskálás

Kimeneti üzemmódok:

24 bit színes, 8 bit szürkeskálás, 1 bit fekete-fehér

SupraScan QUARTZ A0 BC40 asztal:

Motorosan állítható magasságú, oldalt kiegészítő asztal a billentyűzethez, egérhez, valamint állvánnyal a monitorhoz

Könyvhimba:

Szintkiegyenlítős könyvhimba beépítve

Direktíva megfelelőségek:

Metamorfoze Full, FADGI 4*, ISO 19264-1 / A

Meghajtók:

API

Üveglap:

Tükröződésmentes, motorosan állítható magasságú, nyitható, igény szerint használható, vagy kivehető.

Dokumentum / könyv méretek:

 

Formátumok:

DIN A0 / E (2x A1)

Maximális méretek (magasság, szélesség):

908 mm x 1300 mm

Maximális könyv vastagság:

SupraScan QUARTZ A0 BC 40 asztallal 40 cm

A könyv maximális tömege:      

SupraScan QUARTZ A0 BC 40 asztallal 40 kg

Képernyő:

23” 16:9 képarányú, 1920 x 1080 pixeles felbontású

File formátumok:

TIFF, TIFF G4, Multipage TIFF, TIFF LZW, JPEG, DNG, PNG, JPEG 2000, PDF, OBJ, MTL

Beolvasási sebesség (A0 méret mellett):

17 másodperc (300 x 300 dpi)

23 másodperc (400 x 400 dpi)

34 másodperc (600 x 600 dpi)

Beépített szoftver:

Windows 7 alapú, 64 bites

Felhasználói szoftver nyelve:

Többnyelvű felhasználói interfész

Képek ellenőrzése:

A beolvasott oldalak a monitoron láthatók a szkennelés során.

Mentés:

Szkennelés során valós időben.

Színkezelés:

ICC profilok kezelése, X-Rite ColorChecker kalibráló lap a szkennerhez mellékelve.

Opcionális kiegészítők:

V alakú könyvtartó, Vákuumos asztal (szerelvényekkel), Háttérvilágított (40 x 43 cm) asztal átlátszó anyagokhoz.

Tápfeszültség:

100-240V (AC)

Teljesítmény felvétel:

500 W

Méretek: (magasság/szélesség/mélység)

2350 mm x 2530 mm x 1710 mm (BC40-el)

Tömeg:

544 kg (BC40 könyvbölcsővel)

Környezeti hőmérséklet:

10°C és 30°C között

Megfelelőségek:

CE / FCC part 15 conformity
Low voltage electrical safety EN60950
radio electrical disturbances
EN55022, EN61000-3-2, EN61000-3-3
electromagnetic immunity EN55024

Garancia:

1 év helyszíni (opcionálisan bővíthető)

 

 

Termékinfó
Kategóriák Könyvszkennerek
Felhasználás szerint
i2S
Márka szerint
Méret szerint
A0 méret
Cikkszám: QUARTZ-A0_HD
Méret: 2350 mm x 2530 mm x 1710 mm
Márka: i2S Digibook
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp