logo

Ricoh fi-8820

Leírás

Ricoh fi-8890 (PA03830-B301) A3-as produktív dokumentumszkenner 500 lapos lapadagolóval, 120 lap/perces sebességgel, választható egyenes papírpályával, tűzőkapocs detektálással, színes érintőképernyős kijelzővel, napi 100.000 lap terhelhetőséggel.

2 791 250 Ft + Áfa
Rendelésre
 • Érdeklődjön
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 • Gyors beolvasás 120 lap/perc / 240 kép/perc sebességgel
 • 500 lapos automata lapadagoló
 • Tűzőkapocs és csúszás detektálás
 • Választható egyenes papírpálya
 • Clear Image Capture technológia
 • Egy-és kétdimenziós vonalkódok felismerése
 • Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés ultrahangos szenzorokkal
 • Dokumentum védelem, automatikus lapméret felismerés, automatikus szeparáció
 • Nagyméretű érintőképernyős kijelző
 • PaperStream IP, PaperScan ClickScan, PaperStream Capture és Scanner Central Admin szoftverekkel szállítva
 • USB 3.2 és Gigabit Ethernet interfész

 

PDF adatlap

Részletek

Az fi-8820 egy olyan új A3-as dokumentumszkenner a Ricohtól, melyet nagy teljesítményű beolvasásra optimalizáltak. Az fi-8820 szkenner olyan funkciókkal rendelkezik, melyek segítik a nagy mennyiségű dokumentumok kötegelt feldolgozásának megbízhatóságát. Ilyenek a tűzőkapcsok és a dokumentumok csúszásának érzékelése, vagy az adagolóban lévő összetapadt dokumentumok érzékelése a beolvasás előtt. Az fi-8820 szkenner 120 lap/perces (240 kép/perc) sebességével, az 500 lapos emelőliftes lapadagolójával és 100.000 lapos napi terhelhetőségével ideális eszköz a termelői feldolgozáshoz.  

Megbízható papír továbbítási, adagolás technológia

A Ricoh fi-8820 szkenner olyan beépített papírkezelési technológiákat tartalmaz, mely kiküszöböli a legtipikusabb adagolási problémákat, ezáltal megnöveli az operátorok munkájának hatékonyságát. Ilyen beépített védelmek közé tartozik a tűzőkapocs detektálás, mely azonnal leállítja a szkennelést, ha az adagolóban lévő dokumentumon tűzőkapcsot érzékel, függetlenül attól, hogy a kapocs a dokumentum mely részén található. Ezáltal megakadályozza a dokumentum sérülését, hiszen már beolvasás előtt azonnal leállítja a szkennert. Az fi-8820 nemcsak a tűzőkapcsokat érzékeli, hanem az adagolóban lévő dokumentumok esetleges megcsúszását is, így minden adagolási rendellenesség kiküszöbölhető.

Automatikus Szeparáció Ellenőrzés

Az Automatikus Szeparáció Ellenőrzés funkció a fékezőhengerek nyomatékát szabályozza az adagolón áthaladó papírok csúszásának figyelésével, hiszen a megcsúszás származhat súrlódási kopástól, vagy a görgőkre tapadt papírportól egyaránt.

 

Választható egyenes papírpálya a legkülönfélébb dokumentumok kezeléséhez

Az fi-8820 választható egyenes papírpályával is rendelkezik, a dokumentumok haladási útvonala a szkenner oldalán lévő kapcsolóval választható. A legfeljebb 1,25 mm vastagságú dokumentumok (borítékok, TB kartonok stb.) az egyenes papírpályával, míg a hagyományos dokumentumok pedig az U-alakú papírpályával folyamatosan feldolgozhatók.

Továbbfejlesztett kiadó mechanizmus

Egy korszerű produktív dokumentum szkennernél nemcsak a papírok adagolása és a szkennerben történő tovább haladásának ellenőrzése fontos, hanem a már beolvasott dokumentumok szkennerből való kijövetele is. Nem mindegy, hogy a már beolvasott dokumentumok milyen sorrendben, milyen állapotban halmozódnak fel a szkenner tetején lévő kifutó tárolójában.

A korábbi modellek kiadó mechanizmusát felülvizsgálták, majd továbbfejlesztették annak érdekében, hogy a beolvasott dokumentumok a kiadó tárolóban is pont ugyanolyan sorrendben, rendezetten legyenek felhalmozva, mint ahogy azokat az adagolóba helyeztük.

Kiváló minőségű képadatok, üzleti feldolgozásra

Az új érzékelő és a GI képfeldolgozó kombinálása elnyomja a színeltolódások előfordulását. A "PFU Clear Image Capture" technológia nagy felbontású képeket biztosít az adatok kinyeréséhez, miközben minimálisra csökkenti az energiafogyasztást.

   

Nagyméretű színes, érintőképernyős kijelző

Az új Ricoh fi-8820 szkenner nagyméretű (4,3”) színes érintőképernyős kijelzővel rendelkezik az egyszerűbb kezelhetőség és a jobb felhasználó élmény érdekében. A színes érintőképernyős kijelző egyrészt jól olvasható, másrészt könnyen kiválaszthatjuk rajta a kívánt munkamenetet, ellenőrizhetjük rajta a szkenner állapotát. Papír elakadás, vagy más probléma esetén a kijelzőn egy illusztrációval egybekötött üzenet jelenik meg, mely segíti a felhasználót a hiba zökkenőmentes elhárításában.

 

Felhasználhatóság, kezelhetőség, mint elsődleges szempont

Az fi-8820 szkennert úgy tervezték, hogy a felhasználhatósága, kezelhetősége elsődleges szempontok legyenek. A szkennert könnyebben felemelhetjük (elődjeihez képest 10 kilóval könnyebb) és áttehetjük az irodában másik helyre, hiszen kétoldalt alul ki van alakítva egy hely rajta, ahová könnyen bedughatjuk a kezünket a felemeléshez. Ezenfelül a szkenner úgy van kialakítva, hogy minden feladatot (dokumentumok beállítása, érintőképernyő kezelése stb.) ülve lehessen vele végezni. Az érintőképernyős kijelző dőlt, így ülve is jól látható, kezelhető. A szkenner emelőliftes automata lapadagolója és a felül lévő kiadó tároló úgy vannak kialakítva, hogy az A4-es méretű dokumentumokat anélkül lehessen behelyezni, majd kivenni, hogy az adagolót, vagy a kifutó tálcát meg kellene hosszabbítani.

Könnyen karbantartható

A Ricoh fi-8820 könnyen használható olyan központi feldolgozásoknál is, ahol napi karbantartásra van szükség. Az fi-8820 a karbantartásához szükséges részek jól hozzáférhetők, hiszen a szkenner 105 fokos szögben felnyitható, a felnyitással a LED világítás automatikusan bekapcsol, hogy a tisztításhoz a görgők és az üvegfelületek jó láthatók legyenek.

Hatékony adatkinyerés fejlett szoftverekkel

A PaperStream IP szkenner meghajtó (illesztőprogram) az fi sorozatú szkennerekhez egyszerű kötegelt szkennelést és továbbfejlesztett szövegkinyerést, szövegfelismerést tesz lehetővé. Ezek a funkciók tökéletesen együttműködnek a PaperStream Capture beviteli rendszerrel, ahol a kötegelt szkennelési funkciók széles választéka található és segítik a felhasználókat abban, hogy a kinyerendő információkat minél hatékonyabban tudják bevinni a munkafolyamataikba.

Kényelmes kötegelt szkennelés

A PaperStream IP az előre beállított funkciók alapján jelentősen megkönnyíti a kötegek automatikus szétválasztását. Az automatikus profilválasztó funkcióval minden egyes dokumentum formátuma könnyen felismerhető. A profilok segítségével nincsen szükség a feldolgozás során a szkennelési beállítások állandó állítgatására. A kötegelt szkennelés során könnyen kinyerhetjük a dokumentumokon lévő számlaszámot, szerződés azonosítót, szállítólevél számot, vonalkódok tartalmát, valamint az összetartozó dokumentumokat automatikusan azonos mappába kerülnek.

Nagypontosságú szövegfelismerés binarizációs technológiával

A PaperStream IP olyan technológiákat kínál, melyek jelentősen hozzájárulnak a szövegfelismerés hatékonyságához. Az Advanced Cleanup Technology maximalizálja a szövegfelismerés pontosságát az olyan funkciókkal, mint az invertálás, a féltónusok, vagy a bélyegképek eltávolítása. Ez a technológia lehetővé teszi a beszkennelt dokumentumokon lévő adatok legmaximálisabb körű felhasználhatóságát.

Csúcstechnológiájú meghajtók és feldolgozó szoftverek

A Ricoh fi-8820 szkennerhez a PaperStream IP (TWAIN és ISIS), valamint WIA meghajtókon kívül alapáron érkezik a PaperStream Capture szkennelő alkalmazás, az ad-hoc beolvasáshoz elegendő PaperStream ClickScan, a szkenner állapotáról minden információt kijelző Software Operation Panel, az Error Recovery Guide, a hálózatos működéshez szükséges Scanner Central Admin Server / Desktop szoftverek.

 

Szkennelési technológia: CIS x 2 (Első / Hátsó oldal)
   
Szkennelési módok:

Egyoldalas / Kétoldalas

Színes / Szürkeskálás / Fekete-Fehér
   
ADF (Automata lapadagoló) kapacitása: 500 lap (A4, 80 gr/m2)
   
ADF (Automata lapadagoló) típusa: Emelőliftes (motoros)
   
Minimális dokumentum méret: 48.0 mm x 70,0 mm
   
Maximális dokumentum méret: A3 portré (305 mm x 432 mm)
   
Maximális dokumentum hosszúság, hosszú dokumentum üzemmódban: 6096 mm
   

Dokumentumok vastagsága:

(Egyenes papírpálya esetén)

20 gramm/m2 és 570 gramm/m2 között

(Borítékok maximum 1,25 mm vastagságig)
   

Dokumentumok vastagsága:

(U alakú papírpálya esetén)
20 gramm/m2 és 209 gramm/m2 között
   

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, egyoldalas, 300 dpi)

120 lap/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér
   

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, kétoldalas, 300 dpi)

240 kép/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér
   
Háttérszín a lapadagolóban: Fekete / Fehér (szoftverből váltható)
   
Felbontás:

50 és 600 dpi között 1 dpi lépésekben állítható (600 dpi optikai)

Maximum: 1200 dpi
   
Megvilágítás: 2 x RGB LED sor (Első / Hátsó oldal)
   
Kimeneti üzemmódok:

Színes: 24 bit, 8 bit, 4 bit

Szürkeskálás: 8 bit, 4 bit

Fekete-Fehér: 1 bit
   
Interfészek:

Vezetékes USB: USB 3.2 (USB 3.0/USB 2.0/USB 1.1 kompatibilis)

Vezetékes hálózati: RJ-45 Ethernet (10/100/1000)
   
Képfeldolgozás, funkciók: Multi image output, Automatic color detection, Blank page detection, Static threshold, Dynamic threshold (iDTC), Advanced DTC, SDTC, Error diffusion, Dither, De-Screen, Emphasis, Dropout color (None/Red/Green/Blue/White/Saturation/Custom), sRGB output, Hole punch removal, Cropping, Index tab cropping, Split image, De-Skew, Edge correction, Vertical streaks reduction, Character extraction, Background pattern removal, Automatic profile selection
   
Szoftverek a csomagban:
 • PaperStream IP (TWAIN / ISIS)
 • PaperStream Capture
 • PaperStream ClickScan
 • Software Operation Panel
 • Error Recovery Guide
 • Scanner Central Admin Server
 • Scanner Central Admin Desktop
 • fi-Series Online Update
 • WIA driver
   
Támogatott operációs rendszerek: Windows® 11, Windows® 10, Windows Server® 2022, Windows Server® 2019, Windows Server® 2016.
   
Kettős lapbehúzás ellenőrzés: Ultrahangos szenzorokkal
   
Egyéb érzékelők: Tűzőkapocs detektálás, csúszás detektálás
   
Kijelző: Beépített nagyméretű (4,3”) érintőképernyős TFT
   
Számláló:

1: Kopóanyag számláló

(Utolsó görgőcsere óta beolvasott lapmennyiség)

2: Üzembehelyezés óta beolvasott teljes lapmennyiség

(Nem nullázható)

3: Napi számláló (A kötegben lévő dokumentumok lapjainak és oldalainak számlálója. Az üres oldalakat nem számolja)
   
Tápfeszültség: 100 – 240 V (AC)
   
Teljesítmény felvétel: 70 W (alvó üzemmódban kevesebb mint 2,5 W)
   
Méretek (magasság/szélesség/mélység): 315 mm x 460 mm x 430 mm
   
Tömeg: 23 kg
   
Környezeti hőmérséklet (üzem közben): 5-35 C°
   
Relatív páratartalom (üzem közben): 20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)
   
Napi terhelhetőség: 100.000 lap
   

 

Kopóanyag készlet

 

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Ricoh dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

 

Az fi-8820 kopóanyag készlet tartalma:

1 db behúzó görgő, 1 db fékező görgő, 1 db szeparátor görgő

A kopóanyag készlet várható élettartama 700.000 beolvasás / 1 év

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

 

Imprinter a dokumentum front oldalára nyomtatáshoz (PA03830-D301)

 

Ricoh fi-890PRF Post Imprinter: Lapolvasás utáni tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok front oldalára egy legfeljebb 43 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  A nyomtatás iránya vízszintesen lehet 0 vagy 180 fok, függőlegesen 90 vagy 270 fok.

 

Imprinter a dokumentum hátoldalára nyomtatáshoz (PA03830-D303)

 

Ricoh fi-890PRB Post Imprinter: Lapolvasás utáni tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok hátoldalára egy legfeljebb 43 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  A nyomtatás iránya vízszintesen lehet 0 vagy 180 fok, függőlegesen 90 vagy 270 fok.

(A front oldali és a hátoldali imprinter egyidejűleg nem használható.)

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák.

Termékinfó
Kategóriák Méret szerint
A3 méret
Dokumentum szkennerek
Produktív szkennerek
Ricoh
Cikkszám: fi-8820
Márka: RICOH
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp