logo

Scan Dimension SOL PRO 3D

Leírás

·        Asztali 3D lézerszkenner kis és közepes méretű (20-170 mm) tárgyakhoz

·        Pontosság 0,05 mm-ig

·        Könnyen használható (Plug and Play) 3D szkenner

·        Automatikus kalibrálást biztosító tárgyasztal

·        Teljes 3D modell alkotás

·        Automatikus kalibráció és hálózás korszerű szoftverrel

·        Bekapcsolás után azonnal üzemkész

 

PDF adatlap

685 000 Ft + Áfa
Rendelésre
 • Érdeklődjön
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Részletek
 • Működési jellemzők

Vitathatatlan a 3D szkennerek térhódítása napjainkban. A tervezőasztaltól a gyártósorig számos olyan terület van, ahol egyre inkább nélkülözhetetlenné válnak.

A SOL PRO 3D szkenner könnyen használható fizikai objektumok digitális másolatainak készítésére. A szkenner széleskörű felhasználási lehetőséget kínál. A digitalizált 3D modellt használhatjuk nyomtatáshoz, modellezéshez vagy további megosztáshoz.

A SOL PRO 3D szkenner kicsi és könnyű, mely a század milliméter pontos lézeres letapogatás, és a professzionális képalkotás kombinációját használja. A tárgyasztal segít automatizálni a 3D szkennelési folyamatot. A szkennert vezérlő SOL szoftver hang- vagy szöveges üzenettel értesíti a felhasználót a következő lépésekről.

A digitalizált 3D objektumok közvetlenül a SOL szoftverben megtekinthetők, exportálhatók és így tovább szerkeszthetők tetszőleges 3D szoftverben.

Könnyedén ellenőrizheti a térfogatot, felületet, alakot, méretet és textúrát, akár 0,05 mm-es (50 mikron) pontossággal. A SOL PRO az egyik legpontosabb 3D asztali szkenner a piacon. Zökkenőmentesen integrálható a 3D munkafolyamatba, ahol a szkenner pontossága és minősége tökéletes partnerré teszi minőségbiztosítási, termékellenőrzési, prototípuskészítési vagy 3D nyomtatási feladatokhoz. A SOL PRO kicsi és könnyű, a mellékelt szoftver pedig automatizált kalibrációs és hálózási folyamatokkal 3D modelleket készít.

Hordozható és sokoldalú – a SOL PRO 3D lehetőségei nagyobbak, mint gondolná!

Könnyedén készíthet digitális másolatokat valós tárgyakról a piacon elérhető legjobb ár-teljesítmény arány mellett. A SOL PRO 3D szkenner kiemelkedő értéket biztosít a 3D technológia professzionális és amatőr felhasználóinak. A mellékelt, könnyen használható szoftver kalibrálást, valamint automatizált szkennelést és utófeldolgozást biztosít, például teljes pontfelhő-illesztést, háló-rekonstrukciót és textúrát.

A SOL PRO tartalmazza a hardvert, szoftvert, hordtáskát, fedelet, kábeleket és egy mintatárgyat. A SOL 3D szkenner megfizethető, könnyen használható megoldást kínál valós objektumok virtuális leképezésére.

Hogy működik?

A háromdimenziós szkennelés szempontjából a pontfelhő az x, y, z koordinátapontok halmaza a háromdimenziós térben, amely egy objektum külső felületét reprezentálja. A SOL PRO 3D szkennerünk mélységérzékelőt használ az adatok pontfelhőkként történő rögzítésére, infravörös sugarakat bocsátva ki, amelyek metszik egymást és különböző pontokon tükrözik vissza a felület adott pontját; ezekhez a pontokhoz ezután hozzárendeljük a megfelelő szélességi, magassági és mélységi koordinátákat. Tekintettel a mélységérzékelő által kibocsátott infravörös sugarakra, a tér összefüggő topológiai reprezentációja jeleníthető meg ezekkel a pontokkal, pontfelhőt alkotva.

Egy pontfelhővel ábrázolt felület színezhető úgy, hogy minden ponthoz a színes kamera által rögzített RGB értéket rendelünk; minden pontot egy hatdimenziós vektor képvisel < x, y, z, r, g, b

Visszamodellezés

A 3D szkennelés a visszamodellezés szerves részévé vált már. A régi cserealkatrészek, a már nem gyártott alkatrészek vagy a beszerezhetetlen eredeti rajzok újbóli létrehozása egyszerű és kényelmes 3D szkenner használatával, gyorsabb eredmény elérése mellett.

A 3D szkennelés alkalmazásához a visszamodellezési folyamatban 3D szkennerre és 3D modellező szoftverre van szükség. Maga a munkafolyamat egyszerű.

A visszamodellezés lépései 3D szkenneléssel:

 • Az eredeti objektumot szkennelése SOL PRO 3D szkennerrel
 • 3D modell exportálása a támogatott formátumok egyikébe: OBJ, STL, XYZ, DAE, PLY
 • 3D modell importálása a kívánt CAD-szoftverbe a szükséges módosítások elvégzéséhez
 • Az elkészült modell összevetése az eredeti rajzokkal és/vagy objektummal

 

Termékellenőrzés

A 3D szkennelés többek között lehetőséget biztosít gyártás minőségellenőrzésre is. Folyamatos felügyelettel biztosítható az alkatrészek megfelelősége, az előírt tűréshatáron belüli kivitelezésük.

Miért fontos a termékellenőrzés?

Visszaellenőrzés nélkül a tűréshatáron túl gyártott, nem megfelelő minőségű, selejtes alkatrészek, a nem megfelelően beállított gépek hosszú távon a gyártást rendkívül költségessé tehetik. Fontos a hibás gyártás idejében történő felismerése.

A SOL PRO 3D szkenner használata a fizikai objektumok virtuális modelljeikkel való összehasonlításának lehetőségével gyors és egyszerű folyamatot nyújt a termékellenőrzésre/minőségbiztosításra. A beszkennelt 3D modelleket akár későbbi mérésekhez is megőrizheti. Ezenkívül a lyukak és belső struktúra nélküli, egyetlen zárt felületből álló (watertight) 3D-s modellen is végezhet méréseket, nem csak egy adott részen vagy területen – ellentétben a hagyományos mérési eszközökkel, mint például a koordináta mérőgép vagy egy egyszerű tolómérő használatával. A 3D-s modell mértani paramétereinek ellenőrzése minimális előkészítéssel és utófeldolgozással megoldható a SOL PRO 3D szkenner és a mellékelt szoftver segítségével.

 

Tervezés és prototípus készítés

A szkennerrel készült virtuális modellek segítségével az ellenőrzések, módosítások, finomítások könnyen, hatékonyan végrehajthatók.

Ipari formatervezés

Az ipari formatervezés folyamataiban is segítséget nyújthat a 3D szkennelés. A formatervezés során elkészített fizikai modellekről (habmodellezett, fröccsöntött tárgy, vagy maga az öntőforma) könnyen elkészíthetők virtuális megfelelőjük. Bonyolult, organikus formájú modellek 3D szkennelése gyorsabb/hatékonyabb, mint összetett CAD-es leképezésük.

Hogyan használhatja ki a 3D szkenner előnyeit az ipari tervezésben?

 • Prototípus készítés és előgyártás

A termék gyártásra való előkészítése gyakori módosítást és prototípus készítést igényel. A 3D szkennerrel készített virtuális modellek segítenek megosztani és korrigálni a kiindulási ötleteket egy egyszerűsített munkafolyamaton belül.

 • Hatékony együttműködés a tervezőkkel, kivitelezőkkel, minőségellenőrzéssel.

Az automatikusan mentett 3D szkennelt modellek az ügyfelekkel, munkatársakkal egyszerűen és kényelmesen megoszthatók.

 • Ipari formatervezés vizsgálata

A tervezési folyamatban egy 3D szkenner hasznos a prototípusok vizsgálatához és eredeti terveknek megfelelő kivitelezésük ellenőrzéséhez.

Tudomány és kutatás

A 3D szkennelés és nyomtatás a tervezési és kutatási folyamatok természetes részévé válnak. Az oktatási intézményekben természettudományos kutatási területeken egyedülálló segítséget adhat a 3D virtuális modellek alkalmazása.

Otthoni felhasználás

A 3D szkennerrel egyszerűen rekonstruálhatók sérült tárgyaink, használati eszközeink szükséges alkotóelemei, a már beszerezhetetlen pótalkatrészek. A 3D szkenner tökéletes kiegészítő 3D nyomtatójához, ha nem rendelkezik 3D-s tervezési ismeretekkel, és csak egy alkatrész reprodukálása a cél.

A SOL 3D szkennerek gyártója a Scan Dimension, mely a Global Scanning egyik leányvállalata. A Global Scanning egy dániai székhelyű technológiai vállalat, amely 30 éves tapasztalattal rendelkezik a képrögzítési szektorban. Ez a kollektív tapasztalat áll a SOL 3D szkenner tervezése mögött, amelyet mindenekelőtt hordozhatónak, megfizethetőnek, könnyen használhatónak és precíznek terveztek.

 

 

 

 

SOL PRO 3D szkenner

 

 

Rendeltetés:

Asztali 3D szkenner

 

 

Ponttávolság:

0,26 mm

 

 

Kamera felbontás:

8 MP

 

 

Maximális pontosság:

0,05 mm

 

 

Minimális tárgyméret:

20 x 20 mm

 

 

Maximális tárgyméret:

170 x 170 mm

 

 

Maximális tárgy tömeg:

2 kg

 

 

Szkennelési sebesség (3D):

Normál módban: 10 mp, Turbo módban: 8 mp

 

 

Textúrák / színek változtatása:

Igen (HDR minőségben)

 

 

Kimeneti fájlformátumok:

OBJ, STL, PLY, DAE, XYZ

 

 

Kalibráció:

Automatikus

 

 

Behálózás:

Automatikus

 

 

Illesztés módja:

Automatikus (nincs szükség markerekre)

 

 

Képalkotó technológia:

True laser space conversion

 

 

Interfész:

USB 3.0

 

 

Szoftverek alapárban:

(Internetkapcsolat szükséges)

SOL Creator a szkenneléshez

SOL Viewer a megtekintéshez, exportáláshoz

 

 

Szoftverek frissítése:

Automatikus (regisztráció szükséges)

 

 

Méretek:

504 x 166 x 281 mm (mély/széles/magas)

 

 

Termékinfó
Kategóriák Felhasználás szerint
3D szkennerek
Márka szerint
Scan Dimension
Cikkszám: SOL-PRO3D
Márka: Scan Dimension
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp