logo

Magyarok tervlapjai Törökországban

A Magyarok tervlapjai Törökországban című könyv újabb, eddig feltáratlan területét mutatja be Törökország és Európa közös kulturális kötődéseinek, ezen belül kiemelten a magyar-török építészeti kapcsolatoknak.
Eredeti ár: 5 500 Ft Online ár: 4 400 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

Különösen a 19. századtól kezdve, a késő Oszmán Birodalom idejétől a Török Köztársaság korszakáig számos magyar építész tartózkodott Törökországban. Sokuk német alapítású irodában dolgozott, sokuk Törökország egy-egy jelentős városában rendezett építészeti tervpályázaton vett részt. Ezen időszak során a felépültekhez képest nagyobb számú olyan terv található, amelyeket az említett területekre terveztek, de nem valósultak meg. Az említett munkák a saját korszakukban kortárs perspektívájú, innovatív és érdekes tervek voltak. A kétoldalú társadalmi-kulturális és építészeti kapcsolatok megértése szempontjából ezek a tervek éppoly fontosak, mint a megvalósultak. Közös jellemzőjük, hogy később a magyarországi építészközösségen belüli szellemi tevékenységek sorozatának előfutáraivá váltak, és sok esetben olyan hatást generáltak, amely a magyar építészeti gondolkodás és a modern magyar építészet fejlődésének területén is hatással bírt.

A tanulmánykötetben közölt építészeti tervek és gondolatok, az építészeti kapcsolatok bemutatása ilyen részletességgel eddig még soha nem került a nagyközönség elé, ami a témában jártas török és magyar kutatók közös munkájával jött létre.

Könyvinfó
Kategóriák Újdonság
Építészettörténet
Saját kiadású új könyvek
Saját kiadású könyvek
ISBN: 9786155445859
Méret: A4
Oldalak száma: 156
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2022
Könyv nyelve: magyar
Kötészet: kartonált, cérnafűzött
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp