logo

Nebbien Városligete - A világ első népkertje Pesten

Eredeti ár: 3 900 Ft Online ár: 3 120 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

A pesti Városliget vagy ahogy egykor németül nevezték: a Stadtwäldchen a világ első közparkja, amelyet egy város a saját területén, a saját forrásaiból létesített polgárai számára szabad használatra oly módon, hogy a tervezőt nyilvános pályázat útján választotta ki. A pályázaton díjnyertes Heinrich Nebbien lényegét tekintve megvalósult alkotása pedig nemcsak azért jelentős, mert a maga nemében első a világon, hanem mert a tervei szerinti Városliget a kor népkertjeinek egyik legszebbike, de lehet, hogy a legszebb.

A könyv célja, hogy megismertesse az érdeklődőkkel az eredeti tervet és térkoncepciót, amire a mai Városliget csak nyomokban emlékeztet. Ehhez nyújt segítséget Jámbor Imre szakszerű, de közérthető tanulmánya, amelyben nemcsak a díjnyertes Nebbien-tervet elemzi, hanem a korszak nemzetközi kertművészetéről, a 19. századi közkertek megjelenéséről is ír. A kötet második része Heinrich Nebbien kézzel írt műleírásának fordítása, ami először olvasható magyarul.

Jámbor Imre tájépítész, a Budapesti Corvinus Egyetem nyugalmazott professzora oktató- és  tervezőtevékenysége mellett évek óta foglalkozik a Városliget történetével.

A Városliget eredeti térkoncepcióját Miriam Meyer animációs kisfilmje teszi láthatóvá.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Építészettörténet
Kert- és tájtervezés
ISBN: 978 615 5445 53 8
Méret: 295×210 mm
Oldalak száma: 144
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2019
Könyv nyelve: magyar
Kötészet: kartonált, ragasztókötött
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp