logo

Poézis és forma - építészet/elmélet 16.

A Poézis és forma című könyv egy értekezés az építészetről, ahogy az alcímben is olvasható, azaz az építészet bizonyos ideáinak szemlélése. A magyar építészeti gondolkodásban a hatvanas évektől nagy hatást gyakorolnak Janáky István írásai, amelyek konkrét helyekről való töprengést jelentenek. A könyv második része ezeknek az írá...
További leírás
Eredeti ár: 1 500 Ft Online ár: 1 200 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

A Poézis és forma című könyv egy értekezés az építészetről, ahogy az alcímben is olvasható, azaz az építészet bizonyos ideáinak szemlélése. A magyar építészeti gondolkodásban a hatvanas évektől nagy hatást gyakorolnak Janáky István írásai, amelyek konkrét helyekről való töprengést jelentenek. A könyv második része ezeknek az írásoknak az interpretációja, míg az első rész igyekszik ehhez elméleti vonatkozási pontokat adni.

Janáky különleges, irodalmi töltetű szövegei mindig valamilyen konkrét építészeti problémáról szólnak, amelyek egyedi műfajt képviselnek. Szalai András filológiai alapossággal tárja fel az írások mélységét. A gondolatok boncolgatása az építészetről való gondolkodás és írás határait is feszíti. A könyv a kiadó építészet/elmélet sorozatának 16. kötete.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Kortárs építészet
Építészetelmélet
ISBN: 978 963 9968 26 4
Méret: 168×220
Oldalak száma: 112
Kötészet: kartonált, ragsztókötött
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2012
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp