logo

Technika és természet - Építészetelmélet a 20. században 4.

Moravánszky Ákos a 20. század építészetelméletét feldolgozó kritikai antológiasorozatának negyedik tagja a természet és az emberi ráció kérdése köré épül. A természet, először is, gondolkozásunk olyan fogalmai közé tartozik, amelyekkel a legkülönbözőbb jelenségekre adunk végső, további mélyebb okokra vissza már nem vezethető mag...
További leírás
Eredeti ár: 4 950 Ft Online ár: 3 960 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

Moravánszky Ákos a 20. század építészetelméletét feldolgozó kritikai antológiasorozatának negyedik tagja a természet és az emberi ráció kérdése köré épül. A természet, először is, gondolkozásunk olyan fogalmai közé tartozik, amelyekkel a legkülönbözőbb jelenségekre adunk végső, további mélyebb okokra vissza már nem vezethető magyarázatot. Másodszor, természet minden elemi erő, amely a világ sorát és az építészetet is meghatározza. Végül harmadszor, a természet magát az anyagi világot is jelentheti, aminek az építészet is része.

A kötet szerzői, a 20. század meghatározó építészei a technikáról nem önmagában, hanem a természettel összefüggésben írtak. A század elején rohamosan terjedő gépi tömegtermelés és a kézművesség visszaszorulása az alkotói gondolkodás átértékelését követelte. Az antológia a legfontosabb művekből válogat szemelvényeket, s ezzel mintegy hidat kíván verni az elmélet és a gyakorlati tervezés közé. Rövid részleteket olvashatunk Frank Lloyd Wright, Otto Wagner, Le Corbusier, Lewis Mumford, Rudolf Schwarz, Paul Virilio és mások írásaiból.

Hasonlóan a többihez, a Technika és természet c. antológiát is egy összefoglaló tanulmány előzi meg, amelyben szó van többek között az egység törvényéről, a típusok evolúciójáról, az organikus analógiáról.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Kortárs építészet
Építészetelmélet
ISBN: 978 963 9968 54 7
Méret: 165×220 mm
Oldalak száma: 224
Kötészet: kartonált, cérnafűzött
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2013
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp