logo

Fujitsu fi-7300NX

Leírás

Számítógép nélkül, önállóan is használható A4-es dokumentumszkenner

A Fujitsu (Ricoh) fi-7300 NX (PA03768-B001) egy olyan számítógép nélkül is működő A4-es kétoldalas dokumentumszkenner, mely beépített NFC olvasóval és nagyméretű érintőképernyős kijelzővel is rendelkezik. A beépített számítógépnek köszönhetően a felhasználói profilok és könnyen kialakíthatók és a beolvasott dokumentumok közvetlenül a hálózatra küldhetők.

436 000 Ft + Áfa
Rendelésre
 • Érdeklődjön
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Kapcsolódó termékek
 • Működési jellemzők

Főbb tulajdonságok

 

 • Gyors beolvasás 60 lap/perc / 120 kép/perc sebességgel
 • Számítógép nélkül, önállóan használható a hálózaton
 • Beépített NFC olvasó
 • Többféle hitelesítési mód a hálózati biztonság érdekében
 • Szkennelés indítása mobil eszközökről
 • iSOP (intelligent Sonic Paper Protection) akusztikus szenzor figyeli a papír haladását
 • Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés ultrahangos szenzorokkal
 • Dokumentum védelem, automatikus lapméret felismerés, automatikus szeparáció
 • Nagyméretű 4,3 hüvelykes érintőképernyős kijelző
 • PaperStream IP, PaperStream Capture és Scanner Central Admin szoftverekkel szállítva
 • USB 3.1, Gigabit Ethernet és Wi-Fi interfész

PDF adatlap

Videó

Az fi-7300NX egy olyan új dokumentumszkenner a Fujitsutól, amely egyben ötvözi a hálózati szkennerek és a Fujitsu fi sorozatú szkennerek előnyeit. A szkenner akár számítógép nélkül, önállóan is használható a hálózaton.

 

Külön számítógép nélkül, önállóan működő

A Fujitsu fi-7300NX szkenner beépített számítógépet és érintőképernyős kijelzőt is tartalmaz, így akár önállóan, egy központi helyen is képes működni, ahol a hálózaton keresztül több felhasználó is elérheti. Ezzel költségeket is lehet csökkenteni, hiszen amennyiben a szkenner nincsen egész nap folyamatosan igénybe véve, úgy a kihasználatlan időben a cég többi alkalmazottja is használni tudja a saját számítógépéről.

Hálózati biztonság

Mivel egy hálózatos dokumentumszkennert többen is használnak, így fontos az egyes felhasználók jogosultságainak szabályozása, ellenőrzése a hálózat biztonsága érdekében. A Fujitsu fi-7300NX szkennerrel a felhasználók jogosultságainak kiosztása és ellenőrzése többféle módon is elvégezhető.

 A Fujitsu fi-7300NX szkenner beépített NFC (Near Field Communication) olvasót tartalmaz, amivel minden felhasználó a saját kártyájával egyszerűen és gyorsan (elég csak a kártyát hozzáérinteni a szkennerhez) udja azonosítani magát.

A felhasználók azonosítása természetesen történhet a szkennerbe épített nagyméretű érintőképernyős kijelzőn is, a felhasználó nevének és jelszavának megadásával.

Akár arra is lehetőség van, hogy a különböző felhasználók számára külön menük jelenjenek meg, külön a pénzügy, külön a kereskedelem, külön az adminisztráció, stb. számára más menü legyen elérhető.

Beolvasás indítása mobil eszközről, szkennelt dokumentumok feltöltése felhőbe

A Fujitsu fi-7300NX szkennerrel lehetőség van arra is, hogy a beolvasást saját mobil eszközünkről indítsuk el, majd a szkennerrel érkező PaperStream NX Manager szerver szoftver segítségével a beolvasott dokumentumokat egy fájl szerverre, FTP szerverre, SharePoint szerverre, vagy más, felhő alapú tárhelyre közvetlenül feltöltsük.

Egyedülálló ár/teljesítmény viszony gyors sebesség mellett

A Fujitsu fi-7300NX szkenner az A4-es méretű dokumentumokat színes, kétoldalas üzemmódban 200 és 300 dpi felbontás mellett egyaránt képes 60 lap/perc (120 kép/perc) sebességgel digitalizálni, amivel a kategóriájában egyedülálló ár/teljesítmény viszonyt biztosítja. Az fi-7300NX szkenner hardver tulajdonságai közül az alábbiakat fontos kiemelni:

A Fujitsu fi-7300NX szkennerek automata lapadagolója egyidejűleg 80 lapot (80 gramm/m2) képes befogadni, ezáltal folyamatos adagolást biztosít a digitalizálás során.  

Nagyobb sebességű interfész

A Fujitsu fi-7300NX szkennerek USB 3.1, vagy Ethernet (10Base-T/100Base-TX, 1000Base-T) interfésszel csatlakoznak a számítógéphez, mely nagy adatátviteli sebességet biztosít.

Nagyméretű érintőképernyős kijelző

A Fujitsu fi-7300NX kezelőpanelje egy nagyméretű (4,3”) érintőképernyős TFT kijelzővel rendelkezik, mely folyamatosan tájékoztatja a felhasználót az aktuális beállításokról, a kötegben beolvasott lapok számáról, valamint más hasznos információkról. Az operátor a kezelőpanelen a számos előre definiált felhasználói profil közül könnyedén ki tudja választani az épp szükségeset, mely a tipikusan elvégzendő feladatok függvényében más és más beállításokat tartalmaz.

Intelligens lapbehúzás ellenőrzés

A Fujitsu fi-7300NX szkennerek automata lapadagolója rendkívül tág határok között (27 - 413 g/m²) képes kezelni a különböző vastagságú papírlapokat, ezért minimálisra lehet csökkenteni a dokumentumok előkészítésére fordítandó időt. A Fujitsu fi-7300NX szkennerek ultrahangos szenzorokkal többféle módon is ellenőrzik a papíradagolást, így lehetőség van a kettős lapbehúzások elkerülésére, ugyanakkor arra is, hogy a borítékok, a dokumentumokra ráragasztott fényképek, vagy öntapadós jegyzetek viszont beolvasásra kerüljenek. Az intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzésnek köszönhetően a szkenner képes megjegyezni, hogy hol van a dokumentumon ráragasztott fotó, öntapadós jegyzet, vagy más olyan elem, ami a feldolgozás során egyébként megállást eredményezne. A felhasználó nyugodtan hátradőlhet, hiszen a szkenner mindent ellenőriz és automatikusan feldolgoz, neki mindössze a papír utánpótlásáról kell csak gondoskodni.    

                                                                                                                             

iSOP – intelligent Sonic Paper Protection

A Fujitsu fi-7300NX szkennerek egyedülálló módon nemcsak ultrahangos szenzorokkal ellenőrzik a papíradagolást, hanem külön akusztikus szenzorral is rendelkeznek, ami szó szerint hallgatja a papír haladását. Az egyedülálló fejlesztésnek köszönhetően, ha a szkennerben rendellenes hang hallható az adagolás során, úgy az intelligens védelem (intelligent Sonic Paper Protection) azonnal megállítja a további lapok behúzást. Ezzel a védelemmel jelentősen csökkenthető annak esélye, hogy a szkennerben a dokumentumok bármilyen módon sérülni tudjanak.

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

A PaperStream IP  a Fujitsu legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP  használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló, vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.    

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A Fujitsu által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.

A Fujitsu fi-7300NX szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentum archiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb.

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

 

Nézze meg hogy működik!

PaperStream Capture – Professzionális szkennelő alkalmazás a ScanSnap egyszerűségével

A Fujitsu új hetedik generációs fi-7300NX szkennere ideális archiváló eszköz kisvállalkozások és olyan irodák számára (recepció, ügyfélszolgálat, biztosító, ügyvédi iroda, stb.) ahol naponta kell szerződéseket, hivatalos leveleket, pénzügyi dokumentumokat digitalizálni és karakter felismerő szoftverrel feldolgozni archiválás, e-mail küldés, vagy adatbázisba konvertálás céljából.

Függetlenül attól, hogy a cég rendelkezik-e egy központi nagyteljesítményű dokumentumszkennerrel, vagy sem, üzleti dokumentumok mindenhol keletkeznek, vagy érkeznek (számlák, szerződések, faxok, egyenlegközlők, stb.) másoktól, így ezek archiválása és szükség esetén előkereshetősége, rendkívül fontos.

Az új Fujitsu fi-7300NX szkennernek köszönhetően a dokumentumokról kinyert információk, üzleti adatok gyorsabban rendelkezésre állnak mindenki számára és az eszköz állapota, jellemzői, folyamatosan ellenőrizhetők a szkennerrel érkező központi menedzselő és adminisztrációs szoftverrel.

 

A PaperStream Capture egy professzionális szkennelő alkalmazás, ami a Fujitsu „fi” sorozatú szkennerrel együtt érkezik. A szoftver képes megadott zónákban (zonal OCR), vagy a teljes oldalon szövegfelismerésre, multi-stream kimenetre, valamint számos különböző fájlformátum (akár jelszóval védett PDF, vagy PDF/A) előállítására. A napi használatban leggyakoribbnak mondható feladatokhoz szükséges beállítások bármikor elmenthetők különféle felhasználói profilokba, vagy akár exportálhatók a többi felhasználó számára.

A PaperStream Capture automatikus job szeparációkat is biztosít, vonalkódokat, vagy patch kódokat tartalmazó szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és a vonalkódok segítségével az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a vonalkódok tartalma alapján előállítani. A PaperStream Capture szoftverrel a következő típusú vonalkódok ismerhetők fel: UPC-A / EAN / JAN, Code 3 of 9, Code 128 / EAN128, Codabar (NW7), ITF, PDF417 és QR Code.

Az fi-7300NX szkennerrel szintén alapáron érkezik a ScanSnap Manager for fi Series  szoftver, ami a szkennert egy rendkívül hatékony személyes archiváló eszközzé teszi a hétköznapi gyakorlatban, ugyanis nem igényel semmilyen speciális beállítást. A ScanSnap módban a dokumentum egy gombnyomásra azonnal PDF formátumban kerül beolvasásra és a fájl a dokumentum mappába kerül. A ScanSnap módban lehetőség van továbbá közvetlen szkennelésre Microsoft Word, Excel, vagy PowerPoint alkalmazásokba, MS SharePoint portálra, de akár mentés előtt szerkeszthető PDF előállítására is.   

2D Barcode for PaperStream

A Fujitsu fi-7300NX szkennerekkel lehetőség van alapáron vonalkódokat felismerni a beolvasott dokumentumokon, majd az azokból liolvasott tartalom alapján a vonalkód információját dokumentum szeparáció, vagy fájlnév, könyvtárnév, stb. létrehozására felhasználni. Amennyiben a felismerendő vonalkódok között kétdimenziós vonalkódok (PDF417, QR Code, Aztec, Data Matrix) is találhatók, úgy az opcionális 2D Barcode for PaperStream szoftver segítségével ezek is könnyedén felismerhetők.

 

Kopóanyag készlet (CON-3670-400K)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

 

Az fi-7300NX kopóanyag készlet tartalma:

2 db behúzó görgő (PA03670-0002)
2 db fékező görgő (PA03670-0001)
A kopóanyag készlet várható élettartama 400.000 beolvasás / 1 év

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

                                          

ST1 szkenner tisztítókészlet

 

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Szkennelési technológia:

Két független CCD kamera (Első / Hátsó oldal)

Szkennelési módok:

Egyoldalas / Kétoldalas

Színes / Szürkeskálás / Fekete-Fehér

ADF (Automata lapadagoló) kapacitása:

80 lap (A4, 80 gr/m2)

Minimális dokumentum méret:

A8 portré (50.8 mm x 54 mm)

Maximális dokumentum méret:

A4 portré (216 mm x 355,6 mm)

Maximális dokumentum hosszás, hosszú dokumentum üzemmódban:

5588 mm (200 dpi felbontásnál)

Dokumentumok vastagsága:

27 gramm/m2 és 413 gramm/m2 között

Plasztikkártya (maximum 3 db helyezhető az adagolóba)

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, egyoldalas, 300 dpi)

60 lap/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, kétoldalas, 300 dpi)

120 kép/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér

Háttérszín a lapadagolóban:

Fehér (alapértelmezés szerint) / Fekete (választható)

Felbontás:

50 és 600 dpi között 1 dpi lépésekben állítható (600 dpi optikai)

Maximum: 1200 dpi

Megvilágítás:

2 x Fehér LED sor (Első / Hátsó oldal)

Kimeneti üzemmódok:

Színes: 24 bit, 8 bit, 4 bit

Szürkeskálás: 8 bit, 4 bit

Fekete-Fehér: 1 bit

Interfészek:

Vezetékes USB: USB 3.1 (USB 3.0/USB 2.0/USB 1.1 kompatibilis)

Vezetékes hálózati: RJ-45 Ethernet (10/100/1000) IEEE802.3

Vezeték nélküli hálózat: Wi-Fi (IEEE802.11 a,b,g,n,ac)

Hálózati protokollok:

Ipv4, TCP, UDP, ICMP, DHCP, HTTP/HTTPS, DNS

Hálózati authentikáció:

Kártyával (NFC), felhasználónév/jelszó megadásával

Képfeldolgozás, funkciók:

Dropout colour (R, G, B), Deskew cropping Multi-image, Auto colour, Blank page skip, i-DTC, Advanced-DTC, Simplified-DTC, Error diffusion, Dither, Moire removal, Image emphasis, Colour cleanup, Dropout colour (None, Specified, Colour saturation), sRGB, Punch hole removal, Tab cropping, Upper lower separation

Szoftverek a csomagban:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, PaperStream NX Manager, ScanSnap Manager for fi-Series, Scan to Microsoft SharePoint (web download only), Scanner Central Admin tools

Támogatott operációs rendszerek:

Windows 10 (32/64 Bit), Windows 8.1 (32/64 Bit) Windows® 8 (32/64 Bit), Windows® 7, Windows Server 2016 (32/64bit)
Windows Server 2012, Windows Server 2008 (32/64bit)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Ultrahangos szenzorokkal

(Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzés)

Kijelző:

Beépített nagyméretű (4,3”) érintőképernyős TFT

Számláló:

1: Kopóanyag számláló

(Utolsó görgőcsere óta beolvasott lapmennyiség)

2: Üzembehelyezés óta beolvasott teljes lapmennyiség

(Nem nullázható)

3: Napi számláló (A kötegben lévő dokumentumok lapjainak és oldalainak számlálója. Az üres oldalakat nem számolja)

Tápfeszültség:

100 – 240 V (AC)

Teljesítmény felvétel:

42 W (alvó üzemmódban kevesebb mint 2,4 W)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

170 mm x 300 mm x 170 mm

Tömeg:

4,9 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem közben):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem közben):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

4.000 A4 lap

Termékinfó
Kategóriák Munkacsoportos szkennerek
Felhasználás szerint
Fujitsu
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Ricoh
Cikkszám: f-7300
Méret: 170 mm x 300 mm x 170 mm
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp