logo

Fujitsu fi-800R

Leírás

Okmányok digitalizálása az fi-800R szkennerrel

A Fujitsu (Ricoh) fi-800R (PA03795-B001) egy olyan A4-es dokumentumszkenner, mely választhatóan egyenes, vagy U alakú papírpályával egyaránt rendelkezik. Az fi-800R képes az okmányok zónáiban (MRZ zónák) lévő adatokat felismerni és kinyerni. Az eszközzel percenként 80 oldal (40 lap/perc) sebesség érhető el.

152 000 Ft + Áfa
Külső raktáron
 • Szállítás: 2-4 munkanapon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 

 • Gyors beolvasás 40 lap/perc / 80 kép/perc sebességgel
 • Választható egyenes papírpálya
 • MRZ adatok kiolvasása okmányokról
 • Rendkívül kis helyigény
 • Dokumentum védelem, automatikus lapméret felismerés, automatikus szeparáció
 • Automatikus ferdeség korrekció
 • PaperStream IP, PaperStream Capture és Scanner Central Admin szoftverekkel szállítva
 • Motorizált aktív kimenő tálca

 

PDF adatlap

Videó

Az fi-800R egy olyan forradalmian új dokumentumszkenner a Fujitsutól, amely rendkívül kis helyigényével, ugyanakkor a hagyományos dokumentumszkenner és az okmány szkenner tulajdonságainak ötvözésével ideális eszköze lehet minden olyan recepciónak, ahol az ügyfelek okmányain kívül egyéb dokumentumokat is gyorsan és megbízhatóan kell digitalizálni.

Tökéletes választás bankfiókok, postafiókok, biztosítók, autó kölcsönzők, autó szervizek, orvosok, ügyvédek, közjegyzők, szállodák, konferencia központok és más olyan intézmények számára, ahol rendkívül kis helyen, rendkívül vegyes dokumentumokat (számlák, szerződések, receptek, szállítólevelek, baleseti bejelentők, csekkek, tértivevények, borítékok stb.) kell digitalizálni.

Két különböző papírpálya

A Fujitsu fi-800R szkennert kétféle papírpályával használhatjuk („U alakú” és egyenes) attól függően, hogy milyen típusú dokumentumokat szeretnénk vele digitalizálni.

                  

A hagyományos dokumentumok (számlák, szerződések, szállítólevelek, csekkek, receptek stb.) az automata lapadagolóval digitalizálhatók, ha viszont plasztikkártyákat, útleveleket, egyéb személyes okmányokat szeretnénk beolvasni, úgy az egyenes papírpályát használhatjuk, ahol maximálisan 5 mm vastag dokumentumok is feldolgozhatók.  

Rendkívül kis helyigény

A Fujitsu fi-800R szkenner rendkívül kis helyigénnyel rendelkezik, hiszen a szkenner nemcsak kis méretű, hanem a hagyományosan elől kihúzható kifutó tálca helyett beépített aktív kimenő tálcával rendelkezik, ami a beolvasott dokumentumokat a szkenner tetején gyűjti össze.

 

A Fujitsu fi-800R aktív kimenő tálcája automatikusan kiemelkedik a szkennerből amint a beolvasást elindítjuk, majd visszaáll az eredeti pozíciójába a beolvasás után. Ezáltal a papírköteg nem a szkenner előtt halmozódik fel és sokkal kevesebb helyet igényel az asztalon.

Útlevelek és más azonosító okmányok beolvasása

A Fujitsu fi-800R szkennerrel lehetőség van útlevelek, vagy más személyes okmányok digitalizálására, a szkenner egyenes papírpályájának használatával. Az egyenes papírpályával történő digitalizáláshoz nincsen szükség sem manuális papírpálya átkapcsolásra, sem fóliák (Carrier Sheet) használatára, a kinyitott útlevél a szkenner elején ugyanott jön ki, mint ahol a szkennerbe helyeztük. Az egyenes papírpályával a Fujitsu fi-800R szkenner képes nemcsak plasztikkártyák (dombornyomott és sima), lakcímkártyák, személyi igazolványok vagy kinyitott útlevelek digitalizálására, hanem más vastagabb dokumentumok (maximálisan 5 mm vastagságig) beolvasására is.

 

 

Gondtalan működés

A Fujitsu fi-800R szkenner megbízható adagoló mechanizmusa biztosítja azt, hogy a digitalizálás megszakítás nélkül problémamentesen történhessen. A szkenner képes az adagolóba ferdén helyezett dokumentumokat érzékelni és azokat még a beolvasás előtt fizikailag egyenes pozícióba hozni.

Az aktív szeparációs technológia segítségével a beolvasandó dokumentumok, azok vastagsága alapján automatikusan változó nyomással vannak a behúzó görgőhöz nyomva. Ezáltal az adagolás során a vegyes dokumentumok szeparációja rendkívül biztonságosan működik.

Gyors digitalizálás és képfeldolgozás

Senki sem szeret egy ügyfélszolgálatnál, egy hivatalban, vagy recepción az ügyintézésre sokáig várakozni. A Fujitsu fi-800R szkenner a dokumentumokat 40 lap/perces (kétoldalas üzemmódban percenként 80 oldal) sebességgel képes digitalizálni, így egy átlagos szerződés digitalizálása nem tart pár másodpercnél tovább. Az ügyfelek gyors kiszolgálása nagyobb elégedettséget eredményez, a nagyobb elégedettség pedig még több ügyfelet és bevételt. Ezáltal a Fujitsu fi-800R szkenner gyakorlatilag rendkívül rövid időn belül kitermeli az árát.                                                                                                                           

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

A PaperStream IP  a Fujitsu legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP  használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló, vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.    

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A Fujitsu által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.

A Fujitsu fi-800R szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentum archiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb.

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

 

Nézze meg hogy működik!

PaperStream Capture – Professzionális szkennelő alkalmazás a ScanSnap egyszerűségével

A Fujitsu új nyolcadik generációs fi-800R szkennere ideális archiváló eszköz kisvállalkozások és olyan irodák számára, ahol naponta kell szerződéseket, hivatalos leveleket, pénzügyi dokumentumokat digitalizálni és karakter felismerő szoftverrel feldolgozni archiválás, e-mail küldés, vagy adatbázisba konvertálás céljából. A Fujitsu fi-800R képes az okmányokon lévő MRZ zónák tartalmának kiolvasására is, majd az abból kinyert adatokat átadni további feldolgozás céljára.

Függetlenül attól, hogy a cég rendelkezik-e egy központi nagyteljesítményű dokumentumszkennerrel, vagy sem, üzleti dokumentumok mindenhol keletkeznek, vagy érkeznek (számlák, szerződések, faxok, egyenlegközlők stb.) másoktól, így ezek archiválása és szükség esetén előkereshetősége, rendkívül fontos.

Az új Fujitsu fi-800R szkennernek köszönhetően a dokumentumokról kinyert információk, üzleti adatok gyorsabban rendelkezésre állnak mindenki számára és az eszköz állapota, jellemzői, folyamatosan ellenőrizhetők a szkennerrel érkező központi menedzselő és adminisztrációs (Scanner Central Admin) szoftverrel.

A PaperStream Capture egy professzionális szkennelő alkalmazás, ami a Fujitsu „fi” sorozatú szkennerrel együtt érkezik. A szoftver képes megadott zónákban (zonal OCR), vagy a teljes oldalon szövegfelismerésre, multi-stream kimenetre, valamint számos különböző fájlformátum (akár jelszóval védett PDF, vagy PDF/A) előállítására. A napi használatban leggyakoribbnak mondható feladatokhoz szükséges beállítások bármikor elmenthetők különféle felhasználói profilokba, vagy akár exportálhatók a többi felhasználó számára.

A PaperStream Capture automatikus job szeparációkat is biztosít, vonalkódokat, vagy patch kódokat tartalmazó szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és a vonalkódok segítségével az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a vonalkódok tartalma alapján előállítani. A PaperStream Capture szoftverrel a következő típusú vonalkódok ismerhetők fel: UPC-A / EAN / JAN, Code 3 of 9, Code 128 / EAN128, Codabar (NW7), ITF, PDF417 és QR Code. (A két dimenziós vonalkódok felismerése csak az opcionális kiegészítővel lehetséges)

Az fi-800R szkennerrel szintén alapáron érkezik a ScanSnap Manager for fi Series  szoftver, ami a szkennert egy rendkívül hatékony személyes archiváló eszközzé teszi a hétköznapi gyakorlatban, ugyanis nem igényel semmilyen speciális beállítást. A ScanSnap módban a dokumentum egy gombnyomásra azonnal PDF formátumban kerül beolvasásra és a fájl a dokumentum mappába kerül. A ScanSnap módban lehetőség van továbbá közvetlen szkennelésre Microsoft Word, Excel, vagy PowerPoint alkalmazásokba, MS SharePoint portálra, de akár mentés előtt szerkeszthető PDF előállítására is.   

 

Szkennelési technológia:

Két független CIS szenzor (Első / Hátsó oldal)

Szkennelési módok:

Egyoldalas / Kétoldalas

Színes / Szürkeskálás / Fekete-Fehér

ADF (Automata lapadagoló) kapacitása:

20 lap (A4, 80 gr/m2)

Minimális dokumentum méret:

A8 portré (50.8 mm x 50.8 mm)

Maximális dokumentum méret:

A4 portré (210 mm x 297 mm)

Maximális dokumentum hosszás, hosszú dokumentum üzemmódban:

5588 mm (200 dpi felbontásnál)

Dokumentumok vasatgsága:

40 gramm/m2 és 127 gramm/m2 között (ADF használatával)

20 gramm/m2 és 413 gramm/m2 között (Manuális adagolással)

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, egyoldalas, 300 dpi)

40 lap/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér

Beolvasási sebesség:

(A4 portré, kétoldalas, 300 dpi)

80 kép/perc

Színes, szürkeskálás, Fekete-Fehér

Háttérszín a lapadagolóban:

Fehér (alapértelmezés szerint) / Fekete (választható)

Felbontás:

50 és 600 dpi között 1 dpi lépésekben állítható (600 dpi optikai)

Maximum: 1200 dpi

Megvilágítás:

2 x Fehér LED sor (Első / Hátsó oldal)

Kimeneti üzemmódok:

Színes: 24 bit, 8 bit, 4 bit

Szürkeskálás: 8 bit, 4 bit

Fekete-Fehér: 1 bit

Interfész:

USB 3.2 (USB 3.0/USB 2.0/USB 1.1 kompatibilis)

Képfeldolgozás, funkciók:

Multi image output (B&W, Grey, Colour), Automatic Colour detection, Automatic Binarization, Automatic Profile Selection, Automatic Tone Adjustment, Vertical Streak Reduction, Automatic Cropping, Automatic Deskew, Automatic Rotation, Blank Page Detection & Deletion, Image Cleanup, Edge Fill, Vertical Streak Reduction, Split Image, Scan Folded Document (Carrier Sheet), Front/Back Merging, Barcode/Patchcode Recognition, Switch by Code Sheet (Toggle Scan), Digital Endorser, Continuous Scan, Image Preview, Assisted Scan, Static Threshold, Dynamic Threshold (iDTC), Advanced DTC, SDTC, Error Diffusion, Dither, De-Screen, Emphasis, Dropout Colour (White), sRGB Output, Index Tab Cropping, Character Extraction, Background Pattern Removal, JPEG Compression, Statistical Information

Szoftverek a csomagban:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, WIA Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, ABBYY FineReader for ScanSnap, Scanner Central Admin tools

Támogatott operációs rendszerek:

Windows 10 (32/64 Bit), Windows 8.1 (32/64 Bit) Windows® 8 (32/64 Bit), Windows® 7, Windows Server 2016 (32/64bit)
Windows Server 2012, Windows Server 2008 (32/64bit)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Ultrahangos szenzorokkal

Számláló:

1: Kopóanyag számláló

(Utolsó görgőcsere óta beolvasott lapmennyiség)

2: Üzembehelyezés óta beolvasott teljes lapmennyiség

(Nem nullázható)

3: Napi számláló (A kötegben lévő dokumentumok lapjainak és oldalainak számlálója. Az üres oldalakat nem számolja)

Tápfeszültség:

100 – 240 V (AC)

Teljesítmény felvétel:

19 W (alvó üzemmódban kevesebb mint 1,7 W)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

83 mm x 296 mm x 105 mm

Tömeg:

2,0 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem közben):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem közben):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

4.500 A4 lap

2D Barcode for PaperStream

A Fujitsu fi-800R szkennerekkel lehetőség van alapáron vonalkódokat felismerni a beolvasott dokumentumokon, majd az azokból liolvasott tartalom alapján a vonalkód információját dokumentum szeparáció, vagy fájlnév, könyvtárnév, stb. létrehozására felhasználni. Amennyiben a felismerendő vonalkódok között kétdimenziós vonalkódok (PDF417, QR Code, Aztec, Data Matrix) is találhatók, úgy az opcionális 2D Barcode for PaperStream szoftver segítségével ezek is könnyedén felismerhetők.

 

Kopóanyag készlet (CON-3795-150K)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

   

Az fi-800R kopóanyag készlet tartalma:

1 db behúzó görgő 

5 db szeparátor lap 

A kopóanyag készlet várható élettartama 150.000 beolvasás / 1 év

 

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

                                          

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

 

Hálózati kiegészítő

A Fujitsu fi-800R szkenner USB 3.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Fujitsu fi-800R szkennerhez a SILEX DS-600 hálózati kiegészítőket javasoljuk.

Termékinfó
Kategóriák Munkacsoportos szkennerek
Felhasználás szerint
Fujitsu
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Ricoh
Cikkszám: fi-800R
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp