logo

Fujitsu ScanSnap iX1300

Leírás

Rendkívül kis helyigényű A4-es dokumentumszkenner

A Fujitsu (Ricoh) ScanSnap iX1300 (PA03805-B001) egy olyan kompakt méretű A4-es dokumentumszkenner, mely választhatóan egyenes és U alakú papírpályával is rendelkezik, így akár kisebb füzetek, útlevelek is feldolgozhatók vele. A beépített WiFi interfésznek köszönhetően a ScanSnap iX1300 nemcsak PC, vagy Mac számítógépekkel, hanem mobil eszközökkel egyaránt használható.

124 425 Ft + Áfa
Rendelésre
 • Érdeklődjön
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • MŰKÖDÉSI JELLEMZŐK
 • Kapcsolódó termékek

Főbb tulajdonságok

 • Egyensúly a méretben és a teljesítményben
 • U alakú papírpálya a folyamatos, vagy egyenes papírpálya és a kézi szkenneléshez
 • Végigkalauzol a digitalizálás minden folyamatán
 • Dokumentumok digitalizálása a névjegykártyától az A3 méretig**
 • 30 lap/perc / 60 kép/perc a legjobb minőséget biztosító üzemmódban is (Színes vagy szürkeskálás 300dpi, Fekete-fehér 600dpi)
 • Kereshető PDF dokumentumok előállítása gyors szövegfelismerés mellett
 • SuperSpeed USB 3.2 és Wi-Fi interfész
 • Szkennelés: Word, Excel formátumokba, E-mailben küldéshez, vagy SharePoint portálra a zökkenőmentes üzleti folyamatokhoz

PDF adatlap

PDF tájékoztató füzet

Az új Fujitsu ScanSnap iX1300 egy kompakt, mégis hatékony megoldás a mindennapi és az ad-hoc szkennelési igényeire. Mivel kompakt és sokoldalú, ezért a ScanSnap iX1300 tökéletes megoldás a hibrid munkastílushoz. A papírmunka szinte életünk részévé vált. Rendszeresen kapunk számlakivonatokat, számlákat, szerződéseket, csekkeket, tértivevényeket és még sorolhatnánk mennyi és milyen típusú dokumentumokat. Természetesen ezeket őrizgethetjük fiókokban, dobozokban, de vajon szükségszerű-e, hogy ezeket papír alapon tárolgassuk, ha egyszer ezek nélkülözésére van rá megoldás?

 

Egyszerű használat, gyors működés, kompakt kivitel

 

A ScanSnap iX1300 könnyedén, egyetlen gombnyomásra digitalizálja a papír alapú dokumentumainkat. Csak helyezzük a dokumentumokat a szkenner lapadagolójába, nyomjuk meg a „Scan” gombot és a többi a ScanSnap iX1300 dolga. Az automata lapadagolóba 20 db kétoldalas dokumentumot tehetünk egyszerre, melyeket a szkenner kevesebb mint 30 lap/perc, 60 kép/perc sebességgel beolvas.

 

U alakú papírpálya a folyamatos szkenneléshez

 

A Fujitsu ScanSnap iX1300 szkennerrel a beolvasott dokumentumok felülről kivehetők az U alakú papírpályának köszönhetően, így az eszköz rendkívül kevés helyet foglal el az asztalon.

 

 

 

 

Egyenes papírpálya a folyamatos szkenneléshez

 

A Fujitsu ScanSnap iX1300 szkennerrel lehetőség van elől is behelyezni a dokumentumokat, majd ugyanott vissza is kapni őket beolvasás után. Ezzel a beolvasási módszerrel könnyedén digitalizálhatunk dombornyomott plasztikkártyákat, kisebb füzeteket (útlevelek), vagy akár félbehajtott dokumentumokat is egészen A3 méretig.

 

A kézi adagolással könnyedén digitalizálhatunk fényképeket, névjegykártyákat, plasztikkártyákat, borítékokat, félbehajtott dokumentumokat, vagy akár ragasztott képekkel ellátott dokumentumokat is.

 

Rendkívül kis helyigény

Amikor a ScanSnap iX1300 tetejét felnyitjuk, az adagolótálca kibővítése is automatikusan kinyílik.

 

 

 

A Fujitsu ScanSnap iX1300 nyitott fedéllel is rendkívül kis helyet foglal el az asztalon.

 

 

Beépített Wi-Fi a mobil eszközökhöz, vagy felhő alapú alkalmazásokhoz.

 

A ScanSnap iX1300 az USB 3.2 interfész mellett beépített Wi-Fi interfésszel is rendelkezik. Csatlakozzon az irodai, vagy otthoni hálózathoz a Wi-Fi interfészen keresztül, majd mentse el beolvasott dokumentumait közvetlenül a felhő alapú tárolókba. A ScanSnap iX1300 támogatja a Windows, Mac, iOS, iPadOS, Android, Chrome OS, valamint Fire OS operációs rendszereket.

A ScanSnap iX1300 beépített Wi-Fi interfészének köszönhetően vezeték nélkül tudunk szkennelni számítógépen vagy mobil eszközökön keresztül, de akár ezek nélkül közvetlen felhőbe is.

 

A szkennerhez mellékelt „ScanSnap Home” szoftver lehetővé teszi, hogy a leggyakrabban használt feladatainkhoz közvetlen profilokat hozzunk létre, azaz a beolvasott dokumentumok egy kattintással egyből a kedvenc alkalmazásunkba kerüljenek. A szkenner beállítások, vagy akár a szkenner állapotának az ellenőrzése szintén könnyedén elvégezhető bárki által a beszédes ikonoknak köszönhetően.

 

Profilok

Az új ScanSnap Home alkalmazással akár harminc különböző profilt hozhatunk létre a leggyakoribb feladatainkhoz.
 

Legyen az akár a dokumentumok megosztása másokkal,

az utazási költségek dokumentálása,

a beolvasott dokumentumok elküldendő e-mailhez való csatolása

vagy akár fotóalbum létrehozása
 

 

Képfeldolgozás valós időben

A ScanSnap iX1300 szkennerrel a képfeldolgozás és a szkennelési sebesség egyaránt magas, függetlenül attól, hogy milyen üzemmódot, vagy alkalmazást használunk. A ScanSnap iX1300 szkennerrel a gyors beolvasás SuperSpeed USB 3.2, vagy Wi-Fi interfészen keresztül történik.

A ScanSnap iX1300 könnyedén állít elő PDF dokumentumokat, miközben egyetlen gombnyomásra elvégzi az alábbi képfeldolgozó feladatokat

 • Üres oldalak detektálása és igény szerinti automatikus törlése
 • Ferdén beolvasott dokumentumok képének automatikus kiegyenesítése
 • Kevert álló és fekvő dokumentumok képének automatikusan olvasható pozícióba forgatása
 • Automatikus papírméret felismerés és a dokumentum képének automatikus körülvágása
 • Automatikus felbontás beállítás, a dokumentum méretei alapján
 • Intelligens színfelismerés az optimális szkenneléshez
 • Vékony, áttetsző dokumentumok kezelése

A ScanSnap iX1300 értelmezi a dokumentumokat, legyen szó névjegykártyákról, számlákról, szállítólevelekről, szabálytalan alakú dokumentumokról (példádul újságkivágások), majd az ezekhez legkézenfekvőbb alkalmazásokba továbbítja azokat. A ScanSnap iX1300 két kamerával rendelkezik, az egyik kamera a dokumentum egyik oldalát, míg a másik kamera pedig ugyanennek a dokumentumnak a hátoldalát olvassa be. Ennek köszönhetően a szkenner alkalmas arra is, hogy egy összehajtott A3 méretű dokumentum beszkennelt két oldalának képét digitálisan összeillessze, így az összeillesztett kép ismét A3 méretű lesz, mintha azt A3-as szkennerrel olvasták volna be.

Szkennelési technológia:

Dual CIS

Felbontás (kimeneti):

150 - 1200 dpi

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási mód:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Beolvasási sebesség:

30 lap/ perc, 60 kép/perc (200, 300 dpi, A4, színes)

ADF (lapadagoló) kapacitása:

20 lap (80 g/m2)

Minimális dokumentum méret:

50,8 mm x 50,8 mm

Maximális dokumentum méret:

216 mm x 355 mm

Hosszú dokumentum üzemmód:

3.000 mm

A3 dokumentumok beolvasása:

Mellékelt „Carrier sheet” segítségével **

Dokumentumok vastagsága:

40-128 g/m2 (lapadagolóval), 20-413 g/m2 (kézi adagolással)

Interfész:

USB 3.2 (USB 2.0 és USB 1.1 kompatibilis) Wi-Fi (IEEE802.11a/b/g/n/ac)

Wi-Fi kapcsolódási mód:

Access Point Connect, Direct Connect

Titkosítás:

WEP (64bit / 128bit), WPA (TKIP / AES), WPA2 (AES), WPA-PSK (TKIP / AES), WPA2-PSK (AES)

Szoftverek (alapárban):

ScanSnap Manager, ScanSnap Home, ABBYY FineReader for ScanSnap,

Tápfeszültség:

100-240 V (50-60 Hz)

Teljesítmény felvétel:

17 W (működés közben), Energy star üzemmód: 0.3 W

Méretek:

(magasság/szélesség/mélység) 87 mm / 296 mm / 114 mm

Tömeg:

2,0 kg

Környezeti hőmérséklet:

5-35 Celsius

Relatív páratartalom:

20-80% páralecsapódás nélkül

 

Kopóanyag készlet

 

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu ScanSnap iX1300 szkenner gumigörgői a felhasználók által is könnyen hozzáférhetők, így karbantartásuk a megfelelő tisztítókészletek segítségével könnyedén megoldható. A rendszeres karbantartással csökkenthetőek a szkennerleállások, a szkennerhez szükséges tisztítókészletek cégünknél rendelkezésre állnak.

A Fujitsu ScanSnap iX1300 szkennerhez rendelhető kopóanyag készlet tartalmaz 3 db szeparátor lapot és 1 db behúzó görgőt. A kopóanyag készlet előreláthatóan 90 ezer beolvasáshoz elegendő.

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

 

ScanSnap iX1300 hordtáska

 

 

Mivel a ScanSnap iX1300 mobil felhasználásra is alkalmas személyi dokumentumszkenner, ezért a szkenner utazás közbeni védelmének biztosítására opcionális hordtáskát is javaslunk hozzá.

 

ScanSnap Carrier Sheet

 

 

** A szkennerhez opcionálisan rendelhető „Carrier sheet” segítségével lehetőség van félbehajtott A3 dokumentumok beolvasására is. A félbehajtott A3-as dokumentumot a speciális fóliába (Carrier sheet) helyezve beolvasás után a dokumentum két oldala szoftveresen összeillesztésre kerül, így digitálisan újra A3 méretű képet kapunk.

A ScanSnap Carrier Sheet kiválóan használható az olyan dokumentumokhoz, melyek állaga nem teszi lehetővé a közvetlen adagolást (túl töredezett, túl szakadozott stb.), vagy a dokumentumok mérete nagyobb mint A4 (de nem nagyobb mint A3).

 

ST1 szkenner tisztítókészlet

 

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek). A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák.

Termékinfó
Kategóriák Felhasználás szerint
Személyi szkennerek
Fujitsu
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Cikkszám: iX1300
Méret: 87 mm / 296 mm / 114 mm
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp