logo

Panasonic KV-S2087

Leírás

Részlegszintű szkenner, egyedülálló teljesítménnyel!

 

584 600 Ft + Áfa
Raktáron
 • 1-2 napon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 • Választható egyenes papírpálya
 • 200 lapos automata lapadagoló
 • 85 lap/perc, 170 kép/perc gyors szkennelés (A4/300dpi/színes)
 • TWAIN és ISIS meghajtók
 • Image Capture Plus szoftverrel szállítva
 • Zóna OCR
 • Skip gomb a borítékok szkenneléséhez
 • Vonalkód felismerés
 • Ultrahangos kettős lapbehúzás ellenőrzés

PDF Adatlap

Videó

Igásló a részlegszintű szkennerek között!

Napjainkban, az A4-es dokumentum szkennerek között ritkaságnak számít a 85 lap/perces (170 kép/perc) sebesség, A4, 300 dpi színes üzemmód mellett. A nagy 200 lapos automata lapadagoló még ritkábbnak, ha pedig ez mellett még választható egyenes papírpályával is rendelkezik, amivel akár útleveleket, vagy hosszú EKG dokumentumokat is tudunk szkennelni, az pedig már igazán egyedülállónak nevezhető. Ezekkel az egyedülálló teljesítményekkel, valamint a napi 15.000 lapos terhelhetőségével a Panasonic KV-S2087 szkenner igazi igáslónak számít a részlegszintű szkennerek között. A szkennerben ez mellett rengeteg olyan funkció van, ami a dokumentumok archiválásához és azok feldolgozásához nélkülözhetetlen, valamint számos olyan extra található benne, ami túlmutat egy átlagos dokumentum szkenneren. 

 

Nagy kapacitású automata lapadagoló

A Panasonic KV-S2087 szkenner az A4-es dokumentum szkennerek között egyedülállóan nagy kapacitású automata lapadagolóval rendelkezik.

 

Az adagolóba 200 db A4-es lapot is tehetünk, amivel jelentősen meg lehet növelni a feldolgozás termelékenységét.

 

 

Korszerű papírkezelés

A Panasonic KV-S2087 szkennerben lévő fékezőgörgők gondoskodnak arról, hogy a kamerák elé egy időben csak egy lap kerüljön, megakadályozván ezzel a véletlenszerű többes lapbehúzást.

 

Amennyiben a beolvasandó dokumentumok közé véletlenül öntapadós matrica, boríték, vagy összetűzött dokumentum kerülne, úgy a szkennerben lévő ultrahangos szenzor jelzi ezt és igény szerint a papír továbbítás ilyenkor teljesen meg is állhat a probléma elhárításáig.

 

 

 

Többpéldányos indigós papírok, útlevelek beolvasása nem probléma

A KV-S2087 szkennerrel akár indigós, több példányos papírok is kezelhetők azáltal, hogy a papírpályán az adagolást egy kapcsolóval átállíthatjuk manuális adagolásra.
Manuális adagolás esetén a fékezőgörgő eltávolodik a behúzó görgőtől, így lehetővé válik a többpéldányos indigós papírok, vagy akár füzetek, útlevelek*, vagy más nem szétszedhető dokumentumok beolvasása is. (* Maximálisan 2,6 mm vastagságig.)

 

 

Közvetlen gomb a borítékok vagy öntapadós jegyzetek szkenneléséhez

A KV-S2087 szkenner rendelkezik egy „Skip” gombbal is, ami borítékok szkennelésekor rendkívül hasznos.

 

A lapok adagolása során amennyiben az adagolóban lévő ultrahangos szenzor a papírbehúzást leállítja amiatt, hogy több lap behúzását érzékelte (a borítékot is így érzékeli), úgy mindössze csak a szkenneren lévő „Skip” gombot kell megnyomnunk és a boríték is beolvasásra kerül ezáltal.

 

 

 

 

 

Intelligens dupla behúzás érzékelés

A Panasonic KV-S2087 szkenner memorizálja azokat a dokumentumokat, amik esetében a dokumentumokon lévő öntapadós matricák, ráragasztott fényképek, vagy más miatt a szenzor dupla behúzást érzékelt, majd azok ignorálásra kerültek. Így amennyiben a kötegben több ilyen típusú dokumentum található, akkor a szkenner képes az ultrahangos szenzort ezek beolvasásának idejére automatikusan kikapcsolni.  

 

Beolvasás egy gombnyomásra

A Panasonic KV-S2087 szkennerrel akár 100 különböző felhasználói, beolvasási profilt állíthatunk be, menthetünk el, a különböző feladatoknak megfelelően. Miután kiválasztottuk a kezelőpanelen lévő kurzorral (a felette lévő nagyméretű LCD kijelzőn láthatjuk az elmentett profilokat) a használni kívánt profilt, a beolvasás egyetlen gombnyomással indítható, az adott profilhoz elmentett beállításokkal. Minden feladathoz (számlák szkennelése, tértivevények szkennelése, vonalkód felismerés, borítékok szkennelése, szövegfelismerés adott zónából, szkennelés nyomtatóra küldéssel, szkennelés e-mailben küldéshez, szkennelés FTP tárhelyre feltöltéssel, stb.) más, az adott feladathoz szükséges beállításokat tartalmazó profilt hozhatunk létre, menthetünk el.

Vékony, hagymahéj vastagságú papírok szkennelése

A Panasonic KV-S2087 szkennerek papírkezelése lehetővé teszi, hogy akár vékony, hagymahéj vastagságú papírokat is könnyedén digitalizálhassunk, hiszen a szkennerrel 0,04 mm-es vastagságú (20 g/m2) papírok is feldolgozhatók manuális beavatkozás nélkül.

 

 

Plasztikkártyák szkennelése

A KV-S2087 szkennerrel nemcsak hagymahéj vastagságú papírokat, hanem akár plasztikkártyákat (bankkártya, lakcímkártya, személyi igazolvány, pontgyűjtő kártyák, tagsági igazolványok, stb.) is szkennelhetünk, hiszen lapadagolójába akár dombornyomott plasztikkártyát (ISO 7810 ID-1) is betehetünk, majd beolvashatunk.

 

Választható egyenes papírpálya hosszú dokumentumokhoz

A Panasonic KV-S2087 szkennerrel választhatunk akár egyenes papírpályát is, aminek használatával a dokumentumok egyenesen, a szkenner hátoldalán jönnek ki a beolvasás után.

Az egyenes papírpályának köszönhetően nemcsak rendkívül hosszú dokumentumokat (EKG diagramok, szeizmogramok, stb.), hanem akár borítékokat, vagy más rendkívül vastag (maximálisan: 546 g/m2) dokumentumokat is könnyedén beolvashatunk.

 

Szamárfül detektálás

A Panasonic KV-S2087 szkennerben lévő szenzorok érzékelik azt is, amennyiben szamárfüles dokumentum kerül beolvasásra. Beállíthatjuk, hogy amennyiben ilyen történik, akkor csak megállítsa a beolvasást, vagy ne állítsa meg, de a szamárfül okozta háromszög képét automatikusan kitöltse a dokumentum többi, alapszínével.

 

Képfeldolgozás magas fokon

A Panasonic KV-S2087 szkenner beépítve tartalmaz olyan technológiákat, melyek biztosítják, hogy a beolvasott dokumentumok automatikusan a legjobb minőségben kerüljenek be a rendszerbe. A technológiák gondoskodnak arról, hogy a dokumentumról csakis a hasznos információ legyen beolvasva, az viszont minél nagyobb hatásfokkal. A Panasonic KV-S2087 szkennerrel az esetlegesen ferdén beolvasott dokumentumok képei automatikusan kiegyenesítve kerülnek be a rendszerbe, valamint a dokumentumok körül található fekete keretek egyből eltávolításra kerülnek. Mindegy, hogy a dokumentumokat milyen irányban tesszük a szkenner adagolójába (állítva, fektetve, hátoldalával), a szkenner a beolvasott lapok képét az azon található információk (szövegirány) alapján automatikusan olvasható pozícióban tárolja el.

A kötegen belüli váltakozó lapméretek esetén is csak akkora kép kerül beolvasásra amekkora maga a dokumentum. A szkenner az adagolóban keverve található színes és fekete-fehér dokumentumokat automatikusan meg tudja különböztetni, majd a színes dokumentumokat színes, míg a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban képes beolvasni. 

Az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képét a rendszer felismeri és azok automatikus törlésre kerülnek.

 

A dinamikus threshold (küszöbszint) technológia biztosítja azt, hogy a beolvasott dokumentumokról manuális beavatkozás szükségessége nélkül is automatikusan mindig a legjobb képminőséget kapjuk, függetlenül attól, hogy a kötegben lévő kevert méretű, típusú, vastagságú, szennyezettségű, típusú dokumentumok túl sötétek, túl világosak, vagy épp alig olvashatók.

A spirálozott dokumentumok, vagy leporellók digitalizálása során a lapok oldalán lévő lyukak képére legtöbbször nincsen szükség, hiszen információt nem tartalmaznak. Ha ezeket is beolvassuk, úgy csak fájlméret növelő hatásuk van, ezért ezek a szkennerrel automatikusan eltávolíthatók.

 

Az esetlegesen szennyezett, kifakult, nehezen olvasható dokumentumok képén a zavaró háttérzaj elnyomásra, míg a szövegben lévő karakterek élei pedig kiemelésre kerülnek, aminek köszönhetően tisztább, könnyebben felismerhető, olvasható dokumentumokat kapunk.

Amilyen kicsi, olyan gyors

A Panasonic KV-S2087 szkenner USB 3.0 interfésszel rendelkezik, ami könnyű, azonnali kapcsolatot és gyors adatátviteli sebességet biztosít a szkenner és a számítógép között. A szkenner könnyedén megbirkózik a legkülönfélébb dokumentumokkal, melyeket akár 85 lap/perc sebességgel, kétoldalas beolvasás esetén pedig maximum 170 kép/perc sebességgel tudunk beolvasni. Kötegelt feldolgozás esetén nincsen szükség a dokumentumok előzetes szortírozására, így rendkívül sok időt és munkát tudunk megtakarítani. A feldolgozó alkalmazás igényeitől függően színes, szürkeskálás, monokróm, vagy esetleg MultiStream üzemmódban tudjuk beolvasni a dokumentumokat.

 

Könnyen integrálható

A Panasonic KV-S2087 szkenner rendkívül kis helyet foglal el az asztalon és nagyon könnyedén integrálhatók egy rendszerbe, hardver-és szoftver oldalról egyaránt. A szkennerek USB 3.0 interfésze biztosítja, hogy a legtöbb számítógéphez külön szerelés nélkül azonnal csatlakoztathassuk, a szkennerhez szállított szoftverek és illesztő programok pedig gondoskodnak róla, hogy bármilyen TWAIN vagy ISIS meghajtón keresztül működő applikáció képes legyen azonnal fogadni a szkenner által beolvasott dokumentumokat. A szkennerekkel természetesen alapáron érkeznek a TWAIN és ISIS meghajtók, valamint számos célorientált szoftver, melyek egy egyszerű meghajtóhoz képest már hatékony munkát is tesznek lehetővé.

 

Dokumentumok archiválásra tervezve     

Mint az ismeretes, a dokumentum szkennerek esetében nem képet olvasunk ahol a beszkennelt fénykép színhűsége és a nagy felbontás a fontos, hanem a dokumentumon található információ az érték számunkra. Az hogy az adott információ milyen színű háttéren van, az információ tartalmának és a feldolgozás szempontjából lényegtelen. Amennyiben a feldolgozás folyamatában szükségünk van a színes formanyomtatványok bizonyos részeinek az elhagyására (színkiejtés) akkor ez a kisebb fájlméretek és a jobb feldolgozhatóság szempontjából bármikor megoldható.

 

Célorientált alkalmazások     

A Panasonic KV-S2087 szkennerrel nemcsak a szükséges TWAIN és ISIS meghajtókat kapjuk, hanem az Image Capture Plus beviteli alkalmazást is, mely az egyszerű meghajtókhoz képest a produktív feldolgozást is lehetővé teszi.

A Panasonic Image Capture Plus egy olyan, a szkennerekkel szállított professzionális szkennelő alkalmazás, amely a különböző szkenner beállítások mellett képes automatikus job szeparációkra, szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a felismert szövegmező tartalma alapján előállítani.

A szoftver képes a beolvasandó lapokon egy megadott zónában (Zone OCR), vagy a teljes oldalon szöveg felismerésére, majd igény szerint a kiolvasott tartalmat (szöveget) az előállítandó fájlnevek automatikus képzésére használni.

 

Szkennelési technológia:

2 db független CIS (Contact Image Sensor)

Felbontás (kimeneti):

1-600 dpi (1 dpi lépésenként állítható), Maximum 1.200 dpi

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (egyoldalas):

85 lap/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (kétoldalas):

170 kép/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes, MultiStream

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (tetszőleges színre), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, dinamikus küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus fényerő és kontraszt beállítás, tartalomtól függő automatikus elforgatás, kiegyenesítés, automatikus vágás, tükrözés, szamárfül detektálása, perforáció képének eltávolítása, automatikus színfelismerés, gamma korrekció.

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

200 lap (A4, 80 g/m2)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Ultrahangos szenzorral)

Borítékok szkennelése:

Igen (Közvetlen jóváhagyó „Skip” gombbal)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A4 (48mm x 70mm - 216mm x 5.588mm)

Dokumentumok vastagsága:

20 – 157 g/m2 (U alakú papírpályával)                                      20 – 546 g/m2 (Egyenes papírpályával)

Plasztikkártyák:

Dombornyomott és sima (ISO 7810 ID1) max 0,78 mm vastag

Interfész:

USB 3.0 (kábel mellékelve)

Mellékelt szoftverek (Windows):

Meghajtók (TWAIN / ISIS ), Image Capture Plus, User Utility,  Scan Button Settings Tool

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

65 W (3 W alvó üzemmódban)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

242 x 350 x 319 mm

Tömeg:

9,0 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

10-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

10-75 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

15.000 lap/nap

 

 

Kopóanyag készlet (KV-SS063)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Panasonic KV-S2087 szkenner gumigörgői a felhasználók által is könnyen hozzáférhetők, így karbantartásuk a megfelelő tisztítókészletek segítségével könnyedén megoldható. A rendszeres karbantartással csökkenthetőek a szkennerleállások, a szkennerhez szükséges tisztítókészletek cégünknél rendelkezésre állnak.

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

Külső síkágy (KV-SS081)

A Panasonic szkennerekhez opcionálisan A4 méretű külső síkágyat is lehet külön csatlakoztatni, mely bármikor leválasztható. Sokszor előfordul például, hogy szükségünk van síkágyas szkennerre a dokumentumok állaga, vagy más a szokásostól eltérő egyéb tulajdonsága miatt, azonban sokszor előfordul az is hogy a síkágyra huzamosabb ideig nincsen szükségünk és csak a helyet foglalja az asztalon.

A Panasonic szkennereknél ez a probléma megoldott, hiszen a síkágyas kiegészítő bármikor szükség szerint csatlakoztatható, vagy leválasztható. A Panasonic KV-S2087 szkenner rendelhető csak lapadagolós kiszerelésben is, majd a későbbiekben bármikor vehetünk hozzá síkágyat, így a beruházás is jobban optimalizálható.

 

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

 

Hálózati kiegészítő

A Panasonic KV-S2087 szkenner USB 3.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Panasonic KV-S2087 szkennerhez a SILEX hálózati kiegészítőket javasoljuk.

Termékinfó
Kategóriák Középkategóriás szkennerek
Felhasználás szerint
Panasonic
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Használt szkennerek
Cikkszám: KV-S2087
Méret: 242 x 350 x 319 mm
Márka: Panasonic
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp