logo

Panasonic KV-S8147

Leírás

A produktív szkennerek új dimenziója!

 

4 736 840 Ft + Áfa
Raktáron
 • 1-2 napon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók

Főbb tulajdonságok

 • Hardveres képfeldolgozás
 • 750 lapos automata lapadagoló
 • 140 lap/perc, 280 kép/perc gyors szkennelés (A4@300dpi színes)
 • TWAIN és ISIS meghajtók
 • Image Capture Plus szoftverrel szállítva
 • 100.000 lapos napi terhelhetőség
 • Továbblépés (Skip) gomb a borítékok szkenneléséhez
 • Vonalkód felismerés
 • Szamárfül és tűzőkapocs detektálás
 • Egygombos szkennelés (akár 100 különböző profil regisztrálható)
 • Választható egyenes papírpálya

 

PDF Adatlap

 

ToughFeed technológia

Csökkentse a szkennelési költségeket és bátran digitalizáljon kevert méretű, minőségű, vastagságú dokumentumokat a Panasonic ToughFeed technológiájának köszönhetően. A ToughFeed technológia olyan funkciók összességét tartalmazza, mint a tűzőkapocs detektálás, az ultrahangos többes lapbehúzás detektálás, az intelligens adagolás ellenőrzés, vagy a továbbfejlesztett görgős mechanizmus.

Tűzőkapocs detektálás

Sajnos a szkennelendő dokumentumok között időnként előfordulhatnak tűzőkapcsok, gépkapcsok, melyek a szkenner belsejét (üveglap, gumigörgők, papírpálya), valamint a szkennelendő dokumentumot egyaránt károsíthatják, ezért fontos az ilyen dokumentumoknak az időbeni észlelése. A Panasonic KV-S8147 szkennerben lévő ToughFeed technológia biztosítja azt, hogy az ilyen dokumentumok még beolvasás előtt érzékelve legyenek, függetlenül attól, hogy a tűzőkapocs, gépkapocs, a dokumentum mely részén található.    

750 lapos automata lapadagoló

A Panasonic KV-S8147 szkennernek a produktív dokumentum szkennerek között egyedülállóan nagy kapacitású lapadagolója van.

Az emelőliftes automata lapadagolóba 750 db A4-es (80 g/m2) lapot helyezhetünk, ami jóval több, mint az azonos kategóriában lévő többi szkenneré. 

Kevert méretű és típusú dokumentumok egy kötegben történő szkennelése

A Panasonic KV-S8147 szkennerrel egy kötegben keverve szkennelhetünk a névjegykártyától az A3-as méretig, a hagymahéj vastagságú (20 g/m2) a karton vastagságig (255 g/m2) különböző típusú, méretű, vastagságú dokumentumokat. A szkenner ezek méretét automatikusan felismeri és a beolvasott képet automatikusan körbevágva, egyenesbe forgatva tárolja el további felhasználásra.

Hosszú dokumentumok szkennelése

A Panasonic KV-S8147 szkennerrel választhatunk akár egyenes papírpályát is, aminek használatával a dokumentumok egyenesen a szkenner hátoldalán jönnek ki a beolvasás után.

Az egyenes papírpályának köszönhetően nemcsak rendkívül hosszú (a szkenner korlátlan hosszúságú dokumentumokat képes beolvasni), dokumentumokat (EKG diagramok, szeizmogramok, stb.), hanem akár borítékokat, vagy más rendkívül vastag (maximálisan: 550 g/m2) dokumentumokat is könnyedén beolvashatunk.

A dokumentumok védelme

A digitalizálandó dokumentumok fizikai állományvédelme rendkívül fontos, ezért a Panasonic KV-S8147 szkennerekben számos szenzor ellenőrzi a papírok haladását a beolvasás során.

Nyomásérzékelő szenzor: A szkennerben a görgők nyomása ellenőrizve van és a lapadagoló magassága ez alapján automatikusan változik.

Felhajlás szenzor: A szkennerben amennyiben a papírok felhajlanának valamilyen oknál fogva (össze vannak tűzve, ragadva, stb.), úgy a szenzorok ezt érzékelik, és szintén azonnal megállítják az adagolást.

Mikrofon: A szkennerben lévő mikrofonok a papírok haladásának a hangját „figyelik” és amennyiben abnormális zajt (gyűrődés) hallanak, azonnal megállítják a beolvasást.

  

Mechanikus ferde behúzás kompenzáció

A Panasonic KV-S8147 szkennerben lehetőség van az adagolóba ferdén behelyezett dokumentumok fizikai egyenesbe forgatására, még a beolvasás előtt.

A szkenner még behúzás előtt öt külön szenzorral figyeli azt, hogy az adagolóban lévő papírlap megfelelően, vagy esetleg ferdén van behelyezve. Amennyiben a szenzorok azt állapítják meg, hogy a beolvasandó papírlap ferdén helyezkedik el az adagolóban, akkor a két részre osztott és külön motorral vezérelt behúzó mechanizmus a jobb és baloldali behúzó tengelyek sebességének változtatásával a ferdén elhelyezkedő papírlapot egyenesbe beforgatja.

Összetapadt dokumentumok újra behúzása

Amennyiben a KV-S8147 szkenner adagolójában a papírlapok esetleg összetapadtak, úgy a „Double Feed Retry” funkciónak köszönhetően a szkenner az összetapadt dokumentumokat az adagolóba visszatolja, majd elválasztva ismét behúzza.

Szamárfül detektálás

A Panasonic KV-S8147 szkennerben lévő szenzorok érzékelik azt is, amennyiben szamárfüles dokumentum kerül beolvasásra. Beállíthatjuk, hogy amennyiben ilyen történik, akkor csak megállítsa a beolvasást, vagy ne állítsa meg, de a szamárfül okozta háromszög képét automatikusan kitöltse a dokumentum többi, alapszínével.

Ultrahangos többes lapbehúzás detektálás

A Panasonic KV-S8147 szkenner ultrahangos szenzorokkal öt ponton is érzékeli, ha az adagolóban valamilyen oknál fogva (boríték, öntapadós matrica, többpéldányos papír, stb.) többes lapbehúzás, vagy szamárfüles lap behúzása történik.

Közvetlen továbblépés (Skip) gomb a borítékokhoz

Természetesen nem mindig a véletlenül összetapadt, összetűzött dokumentumok miatt jelez a szkenner, hogy több lap került egyszerre behúzásra. Amennyiben borítékot, vagy öntapadós jegyzetet tartalmazó dokumentumot olvasunk be, azt is érzékelni fogja a szkenner és megáll a szkenner operátor beavatkozására várva.

Ilyen esetekre a szkenner kezelőpaneljén közvetlen gomb (Skip) van a tovább lépésre, ezáltal a borítékok, vagy öntapadós jegyzettel rendelkező dokumentumok is problémamentesen feldolgozhatók. 

Kijövő papírok ellenőrzése

A Panasonic KV-S8147 szkennernek nemcsak az automata lapadagoló tálcája emelőliftes, hanem a kifutó tálcája is. A kifutó tálca magassága a beolvasott dokumentumok mennyiségének függvényében fel-le mozog automatikusan.

 A Panasonic KV-S8147 szkennerben nemcsak a beolvasandó, hanem a már beolvasott dokumentumok is ellenőrizve vannak. A kijövő dokumentumok sebessége le van lassítva, ezáltal azok nem összevissza, keveredve kerülnek a kifutó tálcára, hanem ellenőrizetten, ugyanolyan sorrendben, mint ahogy az adagolóba tettük.

Beolvasás egy gombnyomásra

A Panasonic KV-S8147 szkennerrel akár 100 különböző felhasználói, beolvasási profilt állíthatunk be, menthetünk el, a különböző feladatoknak megfelelően. Miután kiválasztottuk a kezelőpanelen lévő kurzorral (a felette lévő nagyméretű LCD kijelzőn láthatjuk az elmentett profilokat) a használni kívánt profilt, a beolvasás egyetlen gombnyomással indítható, az adott profilhoz elmentett beállításokkal. Minden feladathoz (számlák szkennelése, tértivevények szkennelése, vonalkód felismerés, borítékok szkennelése, szövegfelismerés adott zónából, szkennelés nyomtatóra küldéssel, szkennelés e-mailben küldéshez, szkennelés FTP tárhelyre feltöltéssel, stb.) más, az adott feladathoz szükséges beállításokat tartalmazó profilt hozhatunk létre, menthetünk el.

Nagyméretű színes LCD kijelző

A Panasonic KV-S8147 szkenner beépített nagyméretű, színes LCD kijelzővel rendelkezik, melynek segítségével az egyes szkenner beállítások, vagy a feladatok kiválasztása akár a számítógép nélkül, közvetlenül a szkenneren is könnyedén elvégezhetők.

Képfeldolgozás magas fokon

A Panasonic KV-S8147 szkenner beépítve tartalmaz olyan technológiákat, melyek biztosítják, hogy a beolvasott dokumentumok automatikusan a legjobb minőségben kerüljenek be a rendszerbe. A technológiák gondoskodnak arról, hogy a dokumentumról csakis a hasznos információ legyen beolvasva, az viszont minél nagyobb hatásfokkal. A Panasonic KV-S8147 szkennerrel az esetlegesen ferdén beolvasott dokumentumok képei automatikusan kiegyenesítve kerülnek be a rendszerbe, valamint a dokumentumok körül található fekete keretek egyből eltávolításra kerülnek. Mindegy, hogy a dokumentumokat milyen irányban tesszük a szkenner adagolójába (állítva, fektetve, hátoldalával), a szkenner a beolvasott lapok képét az azon található információk (szövegirány) alapján automatikusan olvasható pozícióban tárolja el.

A kötegen belüli váltakozó lapméretek esetén is csak akkora kép kerül beolvasásra amekkora maga a dokumentum. A szkenner az adagolóban keverve található színes és fekete-fehér dokumentumokat automatikusan meg tudja különböztetni, majd a színes dokumentumokat színes, míg a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban képes beolvasni. 

Az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képét a rendszer felismeri és azok automatikus törlésre kerülnek.

 

A dinamikus threshold (küszöbszint) technológia biztosítja azt, hogy a beolvasott dokumentumokról manuális beavatkozás szükségessége nélkül is automatikusan mindig a legjobb képminőséget kapjuk, függetlenül attól, hogy a kötegben lévő kevert méretű, típusú, vastagságú, szennyezettségű, típusú dokumentumok túl sötétek, túl világosak, vagy épp alig olvashatók.

A spirálozott dokumentumok, vagy leporellók digitalizálása során a lapok oldalán lévő lyukak képére legtöbbször nincsen szükség, hiszen információt nem tartalmaznak. Ha ezeket is beolvassuk, úgy csak fájlméret növelő hatásuk van, ezért ezek a szkennerrel automatikusan eltávolíthatók.

 

Az esetlegesen szennyezett, kifakult, nehezen olvasható dokumentumok képén a zavaró háttérzaj elnyomásra, míg a szövegben lévő karakterek élei pedig kiemelésre kerülnek, aminek köszönhetően tisztább, könnyebben felismerhető, olvasható dokumentumokat kapunk.

Rendkívül gyors beolvasás

A Panasonic KV-S8147 szkenner könnyedén megbirkózik a legkülönfélébb dokumentumokkal, melyeket akár 140 lap/perc sebességgel, kétoldalas beolvasás esetén pedig maximum 280 kép/perc sebességgel tudunk beolvasni. Kötegelt feldolgozás esetén nincsen szükség a dokumentumok előzetes szortírozására, így rendkívül sok időt és munkát tudunk megtakarítani. A feldolgozó alkalmazás igényeitől függően színes, szürkeskálás, monokróm, vagy esetleg MultiStream üzemmódban tudjuk beolvasni a dokumentumokat.

Könnyen integrálható

A Panasonic KV-S8147 szkenner nagyon könnyedén integrálható egy rendszerbe, hardver-és szoftver oldalról egyaránt. A szkennerek USB 3.0 interfésze biztosítja, hogy a legtöbb számítógéphez külön szerelés nélkül azonnal csatlakoztathassuk, a szkennerhez szállított szoftverek és illesztő programok pedig gondoskodnak róla, hogy bármilyen TWAIN vagy ISIS meghajtón keresztül működő alkalmazás képes legyen azonnal fogadni a szkenner által beolvasott dokumentumokat. A szkennerekkel természetesen alapáron érkeznek a TWAIN és ISIS meghajtók, valamint számos célorientált szoftver, melyek egy egyszerű meghajtóhoz képest már hatékony munkát is tesznek lehetővé. A Panasonic KV-S8147 szkenner természetesen KOFAX VRS kompatibilis (A VRS opcionális), így a VRS-t igénylő alkalmazásokkal is minden további nélkül könnyedén használható.

Célorientált alkalmazások     

A Panasonic KV-S8147 szkennerrel nemcsak a szükséges TWAIN és ISIS meghajtókat kapjuk, hanem az Image Capture Plus beviteli alkalmazást is, mely az egyszerű meghajtókhoz képest a produktív feldolgozást is lehetővé teszi.

A Panasonic Image Capture Plus egy olyan, a szkennerekkel szállított professzionális szkennelő alkalmazás, amely a különböző szkenner beállítások mellett képes automatikus job szeparációkra, szeparátor lapok segítségével. Az automatikus szeparációknak köszönhetően a szoftver képes a szkenner adagolójába ömlesztve helyezett dokumentumokat tartalom alapján figyelni és az összetartozó dokumentumokat azonos mappába menteni, vagy a fájlok neveit a felismert szövegmező tartalma alapján előállítani.

A szoftver képes a beolvasandó lapokon egy megadott zónában (Zone OCR), vagy a teljes oldalon szöveg felismerésére, majd igény szerint a kiolvasott tartalmat (szöveget) az előállítandó fájlnevek automatikus képzésére használni.

 

 

Szkennelési technológia:

2 db független CIS (Contact Image Sensor)

Felbontás (kimeneti):

1-600 dpi (1 dpi lépésenként állítható) Maximum: 1.200 dpi

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (egyoldalas):

140 lap/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (kétoldalas):

280 kép/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes, MultiStream

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (tetszőleges színre), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, dinamikus küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus fényerő és kontraszt beállítás, tartalomtól függő automatikus elforgatás, kiegyenesítés, automatikus vágás, tükrözés, perforáció képének eltávolítása, automatikus színfelismerés, gamma korrekció.

Háttérszín:

Fekete / Fehér (váltható)

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

750 lap (A4, 80 g/m2)

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (5 db Ultrahangos szenzorral)

Egyéb funkciók:

Tűzőkapocs érzékelés, szamárfül érzékelés, mechanikus egyenesbe forgatás, akusztikus papíradagolás ellenőrzés, vonalkód felismerés (1D, 2D), patch kód felismerés,  zóna OCR.

Borítékok szkennelése:

Igen (Közvetlen jóváhagyó „Skip” gombbal)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A3 (48mm x 70mm - 307mm x korlátlan hossz)

Dokumentumok vastagsága:

20 – 255 g/m2  („U” alakú papírpályával)

20 – 550 g/m2  (Egyenes papírpályával)

Hosszú dokumentum mód:

Korlátlan hosszúságig

Interfész:

USB 3.0 (kábel mellékelve)

Mellékelt szoftverek (Windows):

Meghajtók (TWAIN / ISIS ), Image Capture Plus, User Utility Software, Scan Button Setting Tool

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

140 W (35 W készenléti, 2.0 W alvó)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

435 x 545 x 474 mm

Tömeg:

44,0 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

5-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

100.000 lap/nap

 

 

Kopóanyag készlet (KV-SS064)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Jellemzően feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni.

                       

A Panasonic KV-S8147 szkenner gumigörgői a felhasználók által is könnyen hozzáférhetők, így karbantartásuk a megfelelő tisztítókészletek segítségével könnyedén megoldható. A Panasonic KV-S8147 szkennerben a kopóanyagok élettartama rendkívül magas, a dokumentumok minőségétől, anyagától, szennyezettségétől függően egy görgőkészlettel akár 600.000 beolvasást is elvégezhetünk. A rendszeres karbantartással csökkenthetők a szkenner leállások, a szkennerhez szükséges tisztítókészletek cégünknél rendelkezésre állnak.

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész kittet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

Előlapi és hátoldali imprinter (KV-SS014)

A Panasonic KV-S8147 szkennerrel lehetőség van opcionális imprinter használatára, ami egy olyan tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerbe beépítve a beszkennelt dokumentumok első, vagy hátsó oldalára oldalára egy azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A dokumentumokra rányomtatott azonosítók a beolvasás során rákerülnek azok beolvasott képére is. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat. A karaktersorozat tartalma, pozíciója, stb. szoftverből beállítható.

Külső síkágy (KV-SS081)

A Panasonic szkennerekhez opcionálisan A4 méretű külső síkágyat is lehet külön csatlakoztatni, mely bármikor leválasztható. Sokszor előfordul például, hogy szükségünk van síkágyas szkennerre a dokumentumok állaga, vagy más a szokásostól eltérő egyéb tulajdonsága miatt, azonban sokszor előfordul az is hogy a síkágyra huzamosabb ideig nincsen szükségünk és csak a helyet foglalja az asztalon.

A Panasonic szkennereknél ez a probléma megoldott, hiszen a síkágyas kiegészítő bármikor szükség szerint csatlakoztatható, vagy leválasztható. A Panasonic KV-S8147 szkenner rendelhető csak lapadagolós kiszerelésben, majd a későbbiekben bármikor vehetünk hozzá síkágyat, így a beruházás is jobban optimalizálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Hálózati kiegészítő

A Panasonic KV-S8147 szkenner USB 3.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Panasonic KV-S8147 szkennerhez a SILEX hálózati kiegészítőket javasoljuk.

 

Termékinfó
Kategóriák Produktív szkennerek
Felhasználás szerint
Panasonic
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Méret szerint
A3 méret
Használt szkennerek
Cikkszám: KV-S8147
Méret: 435 x 545 x 474 mm
Márka: Panasonic
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp