A cukrász leszek sorozat első kötete megismertetett a cukrásztermékek készítéséhez elengedhetetlen alapanyagok felhasználásának lehetőségeivel. A második kötet elmélyíti a tudásunkat, felkészít a cukrász szakmai vizsgára, és segítséget ad a magabiztosabb alkotáshoz – akár mesteri szinten is.
Megtanítja a fűszerek tudatos alkalmazását, a különféle ízpárosításokat, megismertet a csokoládé változatos felhasználásával a bonbonkészítéstől a csokoládéból készített díszekig. A könyv bemutatja a kikészített sütemények szerteágazó világát készítménytípusonként, majd elmélyed a mai nemzetközi cukrászat élvonalát képviselő modern francia sütemények precíz technikáiban.
A cukrászkészítmények díszítésére külön figyelmet fordít. Az utolsó két fejezetben olyan technikákkal foglalkozik, amelyekkel egy süteményt nemcsak finommá, de lenyűgözővé is tehetünk. Ehhez megismertet a cukrászati szakrajz készítésével, mellyel begyakorolhatjuk azokat az apró mozdulatokat, amit később csokoládéval, glazúrral is elkészíthetünk.

