logo

Megújuló energiák hasznosítási lehetőségei az építészetben

Az 1973-as kőolajár-robbanás óta törekszik arra a gazdaság, hogy a hagyományos energiaforrásokat olcsóbb és a jövőben is elérhető forrásokkal helyettesítse. Az 1997-ben elfogadott Kiotói Egyezmény kötelezi a fejlett országokat, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest átlagosan 5,2%-kal csökkents...
További leírás
Eredeti ár: 2 500 Ft Online ár: 2 000 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

Az 1973-as kőolajár-robbanás óta törekszik arra a gazdaság, hogy a hagyományos energiaforrásokat olcsóbb és a jövőben is elérhető forrásokkal helyettesítse. Az 1997-ben elfogadott Kiotói Egyezmény kötelezi a fejlett országokat, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest átlagosan 5,2%-kal csökkentsék. Az egyezményektől és kötelező szabályozásoktól függetlenül, ma már világszerte köztudott, hogy a fosszilis energiahordozók végesek a Földön és hamarosan szükség lesz teljes kiváltásukra. A természet rendelkezik azokkal az energiákkal, amelyeket használhatunk, mint a szélenergia, a napenergia vagy a geotermikus energia. Magyarország különösen bővelkedik geotermikus energiában, ezért ennek kiaknázása elsőrendű feladat lenne. Ehhez megfelelő infrastruktúrára, átgondolt energiagazdálkodásra és a projektek megvalósulásához pénzügyi támogatásra lenne szükség.

A BME Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszékén készült monográfia foglalkozik az alternatív energiák fajtáival, fizikájukkal, a megújuló energiák felhasználásának magyarországi, valamint határon túli lehetőségeivel. A Megújuló energiák hasznosításának lehetőségei az építészetben c. könyv a befektetőknek javasol hasznosítási lehetőségeket, tipikus beruházásokra vonatkozó megvalósítási, technikai konkrétumokat, valamint egyéb energiatakarékossági megoldásokat. A kötet végén műszaki és gazdasági elemzést találunk mintapéldán keresztül.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Tankönyv
ISBN: 978 963 9968 42 4
Méret: 202×238
Oldalak száma: 114
Kötészet: kartonált
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2012
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp