logo

Méretezés tűzteherre az Eurocode szerint

Vasbeton, acél-, fa-, falazott és öszvérszerkezetek tervezése
Eredeti ár: 5 800 Ft Online ár: 4 640 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

A BME oktatói csapata Majorosné Lublóy Éva vezetésével a szakmagyakorláshoz elengedhetetlen szakkönyvet írt, ami egyben egyetemi tankönyv is.

A tűz kockázatának csökkentése miatt minden országnak nemzeti szabályozása van, aminek végrehajtásáról szakhatóságok gondoskodnak. Magyarországon a tűzvédelmi követelményeket az Országos Tűzvédelmi Szabályzat adja meg. A tűzvédelmi tervezés során az épületek megfelelő tűzvédelmi biztonságának biztosítása komplex tervezési tevékenységek és hatósági engedélyeztetések gondoskodnak a fenti szabályzatok minden követelményének betartatásáról. A tűzvédelmi tervezés során az építmény tűzveszélyességének besorolása, a tűzvédelmi szakaszolás és a tűzvédelmi követelmények kiválasztása jelenti az első fázist. A tűzvédelmi mérnök a tűzvédelmi műszaki leírásban mindezt megadja, a könyv elsősorban a tűzvédelmi tervezésnek azon részeivel foglalkozik, amihez a tartószerkezet-tervezés kapcsolódik.

A kötet megírásának a célja, hogy mind a gyakorló mérnökök, mind az éppen még a szakmát tanuló hallgatók számára útmutatást adjon, hogy hogyan kell a szerkezetek tűzvédelmi méretezését elvégezni.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Újdonság
Építéstechnika, épületszerkezetek
Tankönyv
ISBN: 9786155445941
Méret: A4
Oldalak száma: 210
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2023
Könyv nyelve: magyar
Kötészet: kartonált, ragasztókötés
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp