logo

Öt könyv a régi építészetről 4. - Fémanyagú szerkezetek

Déry Attila öt könyve negyedik kötetének címe: Fémanyagú szerkezetek. E kézikönyv azokat a fémekből készült régi szerkezeteket és építési eljárásokat foglalja össze, amelyek az elmúlt évtizedekben vagy évszázadban feledésbe merültek. Ha megbolygatjuk a régi szerkezeteket, jó ha tudjuk, mikor miféle anyagokkal kerülhetünk szembe,...
További leírás
Eredeti ár: 2 500 Ft Online ár: 2 000 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

Déry Attila öt könyve negyedik kötetének címe: Fémanyagú szerkezetek. E kézikönyv azokat a fémekből készült régi szerkezeteket és építési eljárásokat foglalja össze, amelyek az elmúlt évtizedekben vagy évszázadban feledésbe merültek. Ha megbolygatjuk a régi szerkezeteket, jó ha tudjuk, mikor miféle anyagokkal kerülhetünk szembe, és hogy elődeink egyes anyagokat miféle szempontok szerint választottak, méreteztek, építettek be. A kötet ismerteti a régen használt fémek fajtát, a felhasználás módját és helyét. Külön fejezetben foglalkozik a vas, az arany, a réz és ötvözetei, az ólom, az ón, a cink és az alumínium gyártásával, felhasználásával. Természetesen a vasról, mint az építés legfontosabb féméről szóló fejezet a legterjedelmesebb. Itt a gerendákról oszlopokról, rácsostartókról is szó esik sok korabeli rajzzal illusztrálva. A bádogozás, mint a legszélesebb körű munka, illetve az előregyártott kiegészítő szerkezetek szintén egy-egy fejezetet kaptak.

Az Öt könyv a régi építészetről hasznos kézikönyv a gyakorlati műemlékvédelemhez tervezőknek, kivitelezőknek, építtetőknek, vagy a régi épületekkel foglalkozó művészettörténészeknek egyaránt.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Építészettörténet
Műemlékvédelem
ISBN: 978 963 9968 09 7
Méret: 167x238 cm
Oldalak száma: 196 oldal
Kötészet: kartonált, ragasztókötött
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2010
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp