logo

St. Stephen's Basilica - The Story of a Church

Eredeti ár: 3 900 Ft Online ár: 3 120 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

A St. Stephen's Basilica a magyarul megjelent kötet angol nyelvű változata.

A könyv a magyar építészet egyik legjelentősebb egyházi épületét, a Szent István-bazilikát mutatja be, pontosabban annak előzményét, a terveit és az építés viszontagságos történetét.

A templom építése kalandokkal, kétségbeeséssel, tragédiával, kemény munkával, hittel és kitartással kísért történet. Megismerhetjük születésének nehézségeit és Hild József tervét, ami alapján elkezdték az építkezést. Hild 1967-ben meghalt, és az építkezést Ybl Miklós vette át. Nem sokkal ezután a kupola beomlott. Ybl új tervet dolgozott ki, egy grandiózus, nagyvonalú, de kiegyensúlyozott arányú épületet, ami végül meg is épült. A belsőt Ybl halálát követően Kauser József fejezte be. A Szent István-bazilikát, Magyarország legjelentősebb keresztény templomát, a Szent Jobb (Szent István király jobb keze) ereklye őrzőhelyét, 1905-ben szentelték fel.

A könyvben archív fotókon és terveken nézhetjük végig a bazilika felépítésének küzdelmét és mai képeken láthatjuk a sikert, azaz a kész épületet teljes pompájában. A művet Kemény Mária művészettörténész írta, aki 1985 óta kutatja a bazilika történetét

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Építészettörténet
Műemlékvédelem
Idegen nyelvű könyv
ISBN: 978 963 9535 62 6
Méret: 233x258 mm
Oldalak száma: 72 oldal
Kötészet: kartonált, visszahajtott füllel
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2005
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp