logo

Zsugorodó városok

A könyv speciálisan a zsugorodás jeleit mutató magyar kis- és középvárosokban felhasználható eszközöket és példákat kívánja felmutatni.
Eredeti ár: 5 800 Ft Online ár: 4 640 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

A könyv korunk egyik problémájáról, a városok zsugorodásáról szól. Arról a kérdésről, hogy mit lehet vagy kell tenni abban az esetben, amikor egy város csak magára számíthat, és a meglévő erőforrásaiból kell építkeznie egy állandóan alakuló helyi társadalmi közegben. Városaink önszerveződő egységek, de a 2021-es egészségügyi világjárvány rámutatott sérülékenységükre.

Az építészeknek új megoldásokat kell találniuk, hogy segítsék a várost egy új egyensúly megtalálásában, eszközöket a jövő befolyásolására. Hazai és nemzetközi városok példáit mutatjuk be, amelyek megélték vagy most élik meg ezt a helyzetet. Kiemeljük azokat a lehetőségeket és eszközöket, amelyek a nemzetközi gyakorlatban segítettek a zsugorodással való együttélésben és erőt adtak a kilábaláshoz.

A helyi társadalom és az adott településen élő emberek boldogulásához az épített környezet alakításának eszközei mellett sok egyéb szempontot és megoldási lehetőséget számításba kell venniük.

A kötet a Szép Magyar Könyv 2021 versenyen a Szakkönyv kategória díját kapta.

Könyvinfó
Kategóriák Újdonság
Urbanisztika
Saját kiadású új könyvek
Saját kiadású könyvek
ISBN: 9786155445781
Méret: 210×210 mm
Oldalak száma: 224
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2021
Könyv nyelve: magyar
Kötészet: kartonált, ragasztott, behajtott füllel
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp