logo

Zsugorodó városok

A könyv speciálisan a zsugorodás jeleit mutató magyar kis- és középvárosokban felhasználható eszközöket és példákat kívánja felmutatni.
Eredeti ár: 5 800 Ft Online ár: 4 640 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

A könyv korunk egyik problémájáról, a városok zsugorodásáról szól. Arról a kérdésről, hogy mit lehet vagy kell tenni abban az esetben, amikor egy város csak magára számíthat, és a meglévő erőforrásaiból kell építkeznie egy állandóan alakuló helyi társadalmi közegben. Városaink önszerveződő egységek, de a 2021-es egészségügyi világjárvány rámutatott sérülékenységükre.

Az építészeknek új megoldásokat kell találniuk, hogy segítsék a várost egy új egyensúly megtalálásában, eszközöket a jövő befolyásolására. Hazai és nemzetközi városok példáit mutatjuk be, amelyek megélték vagy most élik meg ezt a helyzetet. Kiemeljük azokat a lehetőségeket és eszközöket, amelyek a nemzetközi gyakorlatban segítettek a zsugorodással való együttélésben és erőt adtak a kilábaláshoz.

A helyi társadalom és az adott településen élő emberek boldogulásához az épített környezet alakításának eszközei mellett sok egyéb szempontot és megoldási lehetőséget számításba kell venniük.

Könyvinfó
Kategóriák Újdonság
Urbanisztika
Saját kiadású új könyvek
Saját kiadású könyvek
ISBN: 9786155445781
Méret: 210×210 mm
Oldalak száma: 224
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2021
Könyv nyelve: magyar
Kötészet: kartonált, ragasztott, behajtott füllel
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp