logo

Avision FB2280E

Leírás

A könyvtáros szkenner

Az Avision FB2280E (DF-1002S) egy olyan A4-es síkágyas szkenner, mely kinyitott könyvek digitlizálására is alkalmas. Az FB2280E könyvhajlat (Bookedge) szkenner üveglapja annak kialakításából adódóan a könyvgerinc közepéig képes minden részletet megvilágítani és olvasni a hajlatban lévő szöveg torzulása nélkül. Az FB2280E (000-0643-07G) természetesen nemcsak könyvek digitalizálására alkalmas, hanem a síkágyra helyezett apróbb méretű dokumentumokat képes egyetlen beolvasással beolvasni úgy, hogy azokat külön képként képes lementeni a számítógépre.

120 000 Ft + Áfa
Raktáron
 • 1-2 napon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók
 • Könyvhajlat szkenner 2mm vastag éllel
 • 4,0 másodperc beolvasási sebesség (A4, színes, 300 dpi)
 • CCD kamera 600 dpi optikai felbontással
 • Síkágyas színes szkennelés A4-as méretig
 • Állománykímélő fehér LED-es megvilágítás
 • Több kép automatikus vágása (multi crop) egyetlen beolvasással
 • Automatikus fényerő / kontraszt beállítások
 • TWAIN és ISIS meghajtók

PDF adatlap

Könyvek azonnali szkennelése és megosztása

Próbált már könyveket, vagy jegyzeteket másolni fénymásolóval, vagy hagyományos síkágyas szkennerrel? Ha igen, tudja milyen az, amikor a könyv gerince szétesik a nyitott könyv üveglapra való rányomásától. Ha pedig nem nyomja rá a nyitott könyvet az üveglapra, akkor a szkennelt kép közepén zavaró árnyékok és görbe szövegsorok keletkeznek.

 

Az AVISION FB2280E síkágyas könyvhajlat szkennerrel mindez kiküszöbölhető! Az AVISION FB2280E speciális kialakításának köszönhetően a szkennelendő könyveket nem kell 180 fokban kinyitni, hanem elegendő a nyitott könyvet a síkágyra helyezni úgy, hogy a másik fele elől ferdén felfekszik a szkenneren.

 

 

A síkágyon lévő üveglap úgy van kialakítva, hogy a mindössze 2 mm vastag éle szinte teljesen bemegy a könyvhajlat közepéig, így az abban lévő információk is (szöveg, kézírás, fényképek, rajzok) teljesen kiolvashatók a kamera által. Nincsenek árnyékok, nincsenek görbe szövegsorok a könyvhajlatban, ugyanis a szkenner a könyvhajlatot is teljesen megvilágítja, valamint a speciális képfeldolgozásnak köszönhetően az esetleges görbe szövegsorokat is automatikusan kiegyenesíti.

Több kép automatikus vágása (multi crop) egyetlen beolvasással

 

 

 

 

 

 

Időt és munkát lehet megtakarítani azzal, hogy az AVISION FB2280E szkennerre egyidejűleg akár több dokumentumot (katalóguscédulák, névjegykártyák, képeslapok, stb.) is helyezhetünk, ugyanis a szkenner ezeket képes egy beolvasással digitalizálni oly módon, hogy mindegyik dokumentum képét automatikusan egyenesbe forgatja és automatikusan körbevágja.

 

 

 

Állománykímélő LED-es megvilágítás

Az AVISION FB2280E a hagyományos fénycsövek helyett fehér LED-es lámpákkal világítja meg a könyveket, így a beolvasás során nem éri sem UV, sem IR sugárzás, ami esetleg károsítaná azokat. A LED-es megvilágításnak köszönhetően a szkenner bekapcsolás után azonnal üzemkész, valamint a fogyasztása is alacsonyabb.

 

Szoftverekkel támogatott feldolgozás

Az AVISION FB2280E szkenner megvásárlásával a felhasználó jóval többet kap egy egyszerű síkágyas szkennernél. A szkenner túl azon, hogy a könyveket azonnal digitalizálni, majd másokkal megosztani lehet vele, alapáron tartalmaz egy csomó rendkívül hatékony szoftvert is, amivel a hétköznapi munka jelentősen felgyorsítható. A szkennerhez nemcsak TWAIN, hanem ISIS meghajtó is érkezik, így a könyvtár-informatikai rendszerek mellett dokumentum feldolgozó rendszerekhez is használható.

Az AVISION Button Manager V2 egy olyan szoftver, amivel a hagyományos lépésről lépésre történő (szkennelési módok beállítása, beolvasás, alkalmazás megnyitása, mentés, stb.) beolvasás egyetlen gombnyomással elvégezhető, így produktív munka is végezhető már vele.

 

A Button Manager V2 segítségével kilenc különböző profil közül választhatunk, melyekkel a beolvasás után a dokumentumok azonnal megoszthatók másokkal is, akár felhő alapú alkalmazásokról (Google Docs, SharePoint), akár FTP tárhelyről, vagy nyomtatóra, e-mailbe küldésről, vagy lokális beviteli rendszerről legyen szó. A Button Manager V2 gyors beviteli szoftverrel számos különböző fájltípus hozható létre, olyanok, mint a BMP, GIF, JPEG, OCR (only iScan), PDF, PDF Multipage, PNG, RTF, TIFF, TIFF Multipage, TXT, XPS, DOC, XLS, PPT, DOCX, XLSX, PPTX, vagy a HTML.

Az AVISION AvScan egy olyan, a szkennerrel együtt alapáron érkező beviteli alkalmazás, amivel a dokumentumok szeparációjától kezdve a vonalkód felismerésen át az indexelésig, FTP tárhelyre feltöltésig számos feladatot elvégezhetünk.

A Nuance ScanSoft PaperPort SE 11 jóval több egy egyszerű szövegfelismerő (OCR) szoftvernél, hiszen a beszkennelt dokumentumok azonnali visszakereséséhez elegendő egy kulcsszót, vagy bármi más jellemzőt begépelnünk és a dokumentum azonnal rendelkezésünkre áll. A PaperPort SE 11 segítségével számláink, faxaink és más dokumentumaink könnyedén átláthatóvá, kezelhetővé, vagy akár Microsoft Office alkalmazásokba beilleszthetővé válnak.

     

Szkenner típusa:

Síkágyas könyvhajlat és dokumentum szkenner

Szkennelési technológia:

CCD kamera

Aktív szkennelési terület:

216 mm x 297 mm (nagyobb, mint A4)

Felbontás (kimeneti):

75-600 dpi

Felbontás (optikai):            

600 dpi

Megvilágítás:

Fehér LED sor (UV és IR mentes)

Beolvasási sebesség:

4,0 másodperc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)         

Beolvasási színmélység:

48 bit színes, 16 bit szürkeskálás

Kimeneti színmélység:

24 bit színes, 8 bit szürkeskálás, 1 bit fekete-fehér, MultiStream

Képfeldolgozás:

Könyvhajlatban lévő árnyék eltávolítása, Rácstalanítás (despeckle), Színkiejtés (tetszőleges színre), háttérszín homogenizálása, tükrözés, JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, statikus, dinamikus küszöbszint (Threshold), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus szín felismerés, szöveg automatikus olvasható pozícióba forgatása, lyukasztás érzékelése/kitöltése, csíkok eltávolítása, automatikus vágás, automatikus kiegyenesítés.

Egydimenziós vonalkódok felismerése:

Add-2, Add-5, Airline 2 of 5, Australian Post 4-State Code, BCD Matrix, Codabar, Code 128 (A,B,C), Code 2 of 5, Code 32, Code 39, Code 39 Extended, Code 93, Code 93 Extended, DataLogic 2 of 5, EAN 128 (GS1, UCC), EAN-13, EAN-8, GS1 DataBar, Industrial 2 of 5, Intelligent Mail (Code One), Interleaved 2 of 5, Inverted 2 of 5, ITF-14 / SCC-14, Matrix 2 of 5, Patch Codes, PostNet, Royal Mail (RM4SCC), UCC 128, UPC-A, UPC-E

Kétdimenziós vonalkódok felismerése:

Aztec, DataMatrix, PDF 417, QR Code

Kimeneti fájlformátumok:

BMP, PNG, GIF, JPEG, Single-Page PDF, Multi-Page PDF,
Multi-TIFF, TIFF, RTF, TXT, OCR (for iScan only), XPS,
DOC, XLS, PPT, DOCS, XLSX, PPTX, HTML

Lapadagoló (ADF):

-

Síkágy:

Beépített (A4-as)

Dokumentum szeparáció:

Üres lap, vonalkód, vagy patch kód alapján

Imprinter:

Digitális

Interfész:

USB 2.0 (USB 1.1 kompatibilis)

Mellékelt szoftverek:

TWAIN / ISIS meghajtók, Avision AvScan, Button Manager V2, Nuance PaperPort SE 11

Tápfeszültség:      

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

30 W (kevesebb, mint 5W alvó üzemmódban)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

115 x 480 x 288 mm

Tömeg:

6,5 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

10-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

10-85 % RH (páralecsapódás nélkül)

Napi terhelhetőség:

2.500 lap

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Hálózati kiegészítő

Az AVISION FB2280E szkenner USB interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. Az AVISION FB2280E szkennerhez a SILEX DS-510, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

Termékinfó
Kategóriák Könyvszkennerek
Felhasználás szerint
Avision
Márka szerint
Dokumentum szkennerek
Síkágyas szkennerek
Méret szerint
A4 méret
Cikkszám: FB2280E
Márka: Avision
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp