logo

Fujitsu fi-5950

Leírás

Zászlóshajó a Fujitsutól

      Az üzleti életben sokszor minden másodperc számít. Számos cégnél csak a napi bejövő posta dokumentumai (számlák, szerződések, csekkek, tértivevények, kitöltött formanyomtatványok, stb.) is több ezerre tehetők, a melyek feldolgozása megfelelő eszközök hiányában kihívást jelent.  Ezen próbál segíteni a Fujitsu fi-5950 (PA03450-B561) produktív dokumentumszkenner, mely a sebességével (270 oldal/perc), terhelhetőségével (100.000 lap/nap), valamint a beépített világszínvonalú technológiákkal ideális megoldásnak számít a nagytömegű dokumentum feldolgozások területén.

3 800 000 Ft + Áfa
Raktáron
 • 1-2 napon belül
  Részletek
 • Utánvétel, Előre átutalás, Fizetés átvételkor üzletünkben
Kosárba
 • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Opciók
 • DIN A3-as monokróm és színes duplex archiváló szkenner
 • 135 lap/perc, 270 kép/perc (A4 fekvő, színes, 200 és 300 dpi),
 • 500 lapos automata lapadagoló
 • Motoros emelővel ellátott kimenő tálca
 • Intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzése ultrahangos szenzorokkal 3 ponton
 • Opcionális nyomtatóművek (front oldalon, hátoldalon)
 • Magas napi terhelhetőség: 100.000 lap
 • PaperStream IP, PaperStream Capture és Scanner Central Admin szoftverekkel szállítva
 • 2D vonalkódok felismerése PaperStream Capture szoftverből
 • Váltható fehér és fekete háttér 

Különleges optika a még magasabb minőségért

A Fujitsu fi-5950 szkennerben egyedi fejlesztésű, egyenként 600 dpi optikai felbontással rendelkező CCD kamerák olvassák be a dokumentumok legapróbb részleteit. A CCD kamerák mindegyike 317 mm szélességben olvassa be a dokumentumokat (szélesebben, mint az adagoló mérete), ezáltal a szkenner adagolójába a még akár 24 fokos szögben ferdén behelyezett dokumentum képét is valós időben ki tudja egyenesíteni, anélkül hogy a dokumentum sarkain lévő információkból bármi is elveszne.

Teljesítmény

      A Fujitsu fi-5950 szkenner monokróm és színes üzemmódban egyaránt képes 135 lap/perc (A4, 300 dpi, fekvő) kétoldalas beolvasás esetén pedig 270 kép/perc (A4, 300 dpi, fekvő Portré) szkennelési sebességgel feldolgozni a dokumentumokat. A beépített csúcstechnológiáknak köszönhetően a feldolgozást nem zavarja az sem, ha vegyes méretű, pozíciójú (álló vagy fekvő), típusú (színes, vagy fekete-fehér), egyoldalas, vagy kétoldalas dokumentumokat teszünk keverve az adagolóba, hiszen a szkenner ezeket automatikusan képes kezelni és a megfelelő módon digitalizálni. A Fujitsu fi-5950 szkenner igazi igáslónak számít, mellyel naponta akár 100.000 lapot is feldolgozhatunk. Ezzel a sebességgel és teljesítménnyel az fi-5950 kategóriájának egyik leghatékonyabb szkennerének számít.

Korszerű adagolórendszer

      Az, hogy egy archiváló szkenner milyen adagoló mechanizmussal rendelkezik, rendkívül fontos a dokumentum állagának megőrzése, valamint a feldolgozás hatékonysága szempontjából. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kötegelt feldolgozás során előfordul-e kettős lapbehúzás, és ha igen akkor ez azonnal, vagy később derül ki. A Fujitsu az fi-5900C szkennerben a kettős lapbehúzás több szinten is ellenőrizve van. A szkenner ultrahangos szenzorokkal három ponton is figyeli a dokumentumokat, így nemcsak a dokumentumok hosszúságát és vastagságát is figyeli, hanem a dokumentumok között lévő levegőrést is, ezáltal a folyamatos feldolgozás megállás nélkül biztosított. A szkenner az intelligens kettős lapbehúzás ellenőrzésnek köszönhetően képes megjegyezni, hogy hol van a dokumentumon ráragasztott fénykép, öntapadós jegyzet, vagy más olyan dolog, ami kettős lapbehúzásnak minősülne, és emiatt nem lehetne beszkennelni az adott dokumentumot. Fontos kiemelni, hogy az fi-5950 esetében, hogy a szkennernek nemcsak az automata lapadagolója emelőliftes, hanem a kimenő tálcája is, ami rendkívül praktikus fejlesztés. A hagyományos szkennerek esetében, ha egy több száz dokumentumból álló köteget helyezünk a szkenner adagolójába, ugyanannyi dokumentum fog a kimenő tálcára is kerülni, azonban az egymásra halmozott dokumentumok egy bizonyos mennyiség elérése után már feltorlódhatnak, összekeveredhetnek. Ezt elkerülendően az fi-5950 a beolvasott dokumentumok mennyiségének megfelelően a kimenő tálcát is automatikusan fel-le emeli. Az adagolórendszer megbízhatóságát mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy a kopóalkatrészek tipikus élettartama 600.000 beolvasás, ami jóval magasabb a kategória többi szkenneréhez képest. Természetesen a görgők cseréje külön szerszám igénybevétele nélkül bármikor, bárki által, egyetlen kézmozdulattal megoldható.

Képfeldolgozás valós időben

A Fujitsu fi-5950 szkenner a dokumentumok méretétől, típusától, állagától, fizikai pozíciójától, stb. függetlenül a kötegben lévő dokumentumok minden egyes oldaláról automatikusan a legjobb képminőséget biztosítja külön beavatkozás nélkül. Mint az ismeretes, egy átlagos szkenner esetében egy adott fényerő, kontraszt, küszöbszint, vagy más beállítás csak egy adott dokumentumköteg egészére állítható be, nem pedig automatikusan minden oldalra külön-külön. A Fujitsu fi-5950 az adagolóban ferdén behelyezett dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, a dokumentumok körül keletkező kereteket, árnyékokat automatikusan levágja, minden egyes oldalon automatikusan beállítja a megfelelő küszöbszintet (threshold), stb. Természetesen mindezt persze valós időben, a szkenner névleges sebességének megtartása mellett, ezáltal szükségtelenné téve a rosszul beolvasott dokumentumok újra szkennelését. A Fujitsu fi-5950 szkennerek Ultra Wide SCSI és USB 2.0 interfésszel egyaránt rendelkeznek, azonban ez mellett KOFAX CGA kártyabővítésre is van lehetőség, amennyiben az eszközt VRS-en keresztül szeretnénk használni.

A dokumentumok előkészítésére fordított idő jelentősen lecsökkentve.

A Fujitsu fi-5950 szkennerekkel jelentősen fel lehet gyorsítani a dokumentum feldolgozás folyamatát. A színes és monokróm dokumentumokat nem kell szétválogatni, nincsen szükség szeparáló lapokra, patch kódokat tartalmazó lapokra, vagy más speciális eszközökre melyek arra lennének hivatottak, hogy a szkenner számára „megmondják” mikor kell színesben és mikor fekete-fehérben szkennelnie. Az automatikus színfelismerésnek köszönhetően a szkenner a dokumentumokon található színeket analizálja és az eredménytől függően az adott oldalt automatikusan színesben vagy monokróm üzemmódban képes beolvasni. A szkenner adagolójába lehet nemcsak színes és fekete-fehér dokumentumokat keverve helyezni, hanem egyoldalas és kétoldalas, fektetett vagy állított dokumentumokat is. Az fi-5950 felismeri azt is, hogy a beolvasott dokumentum egyoldalas, vagy kétoldalas, fektetve, vagy állítva lett az adagolóba helyezve. A fektetett dokumentumokat azok tartalma (nem a papír széle, vagy mérete) alapján felismeri és a beolvasott dokumentum képét automatikusan függőleges, olvasható pozícióba beforgatva jeleníti meg és tárolja le. A kötegben lévő kétoldalas dokumentumokat automatikusan kétoldalas üzemmódban olvassa be, míg az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának képét szintén automatikusan eltávolítja.  Ezzel az eljárással közel 60%-al kevesebb idő szükséges egy köteg dokumentum beolvasásához, ezáltal költséget lehet megtakarítani. 

Csúcstechnológiát képező meghajtók és feldolgozó szoftverek

PaperStream IP

A PaperStream IP  a Fujitsu legújabb fejlesztésű, csúcstechnológiát képező képfeldolgozó és képjavító rendszere, mely elérhető az összes jelenlegi „fi” sorozatú szkennerhez. A PaperStream IP  használatával a dokumentumokról a legtökéletesebb minőségben kerül a kép beolvasásra. A technológiának köszönhetően a PaperStream IP  a beolvasás során valós időben, a folyamat lassulása nélkül képes a szükséges beállításokat változtatni annak függvényében, hogy a szkennerben épp áthaladó dokumentum túl sötét, túl világos, erősen szennyezett, kifakult, vagy alig olvasható. Nincsen szükség a dokumentumok beolvasás előtti előzetes szortírozására, azok olvashatósága, mérete, pozíciója (álló, vagy fekvő), színe (színes, vagy fekete-fehér), az oldalak elrendezése (egyoldalas, vagy kétoldalas), vagy aszerinti válogatására, hogy az adagolóba a szöveges oldalával előre, vagy fordítva tettük be őket.   

 

Ezzel rengeteg időt lehet megtakarítani, hiszen a PaperStream IP  a színes dokumentumokat automatikusan színes üzemmódban, a fekete-fehér dokumentumokat automatikusan fekete-fehér üzemmódban olvassa be, anélkül hogy bármit állítanunk kellene. A beolvasott dokumentumok képét automatikusan körbevágja, ezáltal minden oldal képe csak akkora lesz amekkora maga a lap volt, mindez a lap mellett keletkező árnyékok nélkül természetesen. A fekvő pozícióban beolvasott dokumentumok képét automatikusan olvasható pozícióban tárolja el, a kötegben ferdén elhelyezkedő dokumentumok képét automatikusan kiegyenesíti, az egyoldalas dokumentumok üres hátoldalának a képeit automatikusan kihagyja, egyszóval az eredmény minden alkalommal tökéletes lesz.

 

 

A PaperStream IP  nemcsak képfeldolgozó, képjavító technológia, hanem egyben tartalmazza a szkennerhez tartozó TWAIN és ISIS meghajtókat is. A Fujitsu által kifejlesztett iDTC (intelligent Dynamic Threshold Circuit) technológiának köszönhetően a beolvasott dokumentum minden apró részlete alapos vizsgálat alá kerül, így az sem okoz problémát, ha egyetlen beolvasott lapon belül is jelentős olvashatósági különbségek vannak, mert a dinamikus küszöbszint mindenhonnan a hasznos, kiolvasható adatokat (és csakis azt) továbbítja további feldolgozásra.

 

 

A PaperStream IP használatával a keletkező fájlméretek jelentősen csökkenthetők, míg a dokumentumok képének olvashatósága, minősége, a róluk kinyerhető tartalmak szoftveres (OCR, ICR, OMR) felismerhetősége jelentősen növelhető.

PaperStream Capture

A Fujitsu fi-5950 szkennerekkel szállított új generációs PaperStream Capture  egy olyan könnyedén használható, kötegelt feldolgozásra kifejlesztett dokumentumarchiváló alkalmazás, mely az egyszerű szkenner beállításokon túl, alkalmas különböző felhasználói profilok létrehozására és kezelésére, vonalkódok felismerésére, dokumentumok szeparációjára, zóna OCR funkciókra, automatikus indexelésre, stb.

A PaperStream Capture, a PaperStream IP  technológiával együtt tökéletes eredményt biztosít a felhasználók számára. A PaperStream Capture segítségével az egész digitalizálási folyamat könnyen kezelhetővé és áttekinthetővé válik a beolvasástól az indexelésig. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete egyszerű és könnyen átlátható, így a használatához nincsen szükség külön tréningekre.

Képfájlok automatizált irányítása patch kódok, vagy vonalkódok felhasználásával

Az fi-5950 tartalmaz patch kód és vonalkód felismerő funkciókat. Ennek köszönhetően a szkenner, amikor beolvas egy vonalkódot vagy patch kódot tartalmazó dokumentumot, akkor az alapján a következő beolvasott képfájlok automatikusan külön könyvtárba kerülnek, ahol újabb automatizált folyamatokat (OCR, ICR, OMR, stb) indíthatnak el. Vonalkódok használata esetén a keletkező képfájlok és könyvtárak nevei automatikusan képződhetnek a vonalkódokban lévő információk alapján. A szkennerhez mellékelt PaperStream Capture szoftver lehetővé teszi a beolvasott dokumentumok automatikus szortírozását, valamint ezen felül a dokumentumokon előre meghatározott mezőkben lévő tartalmak felismerését (zonal OCR). Ez a funkció jelentősen megkönnyíti az űrlapok feldolgozását.

Scanner Central Admin

A Fujitsu Scanner Central Admin egy olyan szerver-kliens alkalmazás, aminek segítségével egyetlen pontról könnyedén ellenőrizhetők és kezelhetők a hálózaton lévő Fujitsu szkennerek.

Az alkalmazás segítségével a rendszergazdák bármikor ellenőrizhetik a szkenner állapotát, szoftverfrissítéseket, meghajtó frissítéseket, felhasználói beállításokat végezhetnek el rajtuk, vagy akár a szkenner beállításokat egységesíthetik az összes eszközre.

A szoftver használatával jelentősen csökkenthetők a költségek, hiszen nemcsak az összes frissítés és beállítás elvégezhető egy helyről, hanem bármelyik szkennernek lekérdezhető vele az aktuális lapszámláló állása, a kopóalkatrészek cseréjének esedékessége, valamint az esetleges problémák (papírelakadás, nyitva maradt lapadagoló, stb.) is mind egy helyről áttekinthetők vele. A Scanner Central Admin alkalmazással maximálisan 1000 db Fujitsu szkenner ellenőrizhető, menedzselhető a hálózaton egyetlen helyről.

 

Szkennelési technológia:

2 db független CCD kamera

Megvilágítás:

Fehér hideg katódsugaras fénycsövekkel

Háttérszín:

Fejete / Fehér (váltható)

Felbontás (kimeneti):

50-600 dpi (1 dpi lépésekben állítható)

Felbontás (optikai):

600 dpi

Beolvasási sebesség (fekvő, egyoldalas):

135 lap/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Beolvasási sebesség (fekvő, kétoldalas):

270 kép/perc (A4, 300 dpi, fekete-fehér, szürkeskálás, színes)

Kimeneti módok:

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás, 24 bit színes, Multistream

Képfeldolgozás:

Színkiejtés (RGB, vagy tetszőleges), JPEG kompresszió, konfigurálható szövegkiemelés, Moiré eltávolítás, Különböző küszöbszintek (Simplified DTC, Advanced DTC, iDTC), automatikus lapméret felismerés, üres oldal kihagyása, automatikus szín felismerés, szöveg automatikus olvasható pozícióba forgatása

Lapadagoló (ADF) kapacitása:

500 lap (A4, 80 g/m2)

Lapadagoló típusa:

Emelőliftes, automata

Kettős lapbehúzás ellenőrzés:

Van (Intelligens multifeed detection, ultrahangos szenzorokkal)

Dokumentum méret:

DIN A8 - DIN A3 (52.5mm x 74mm - 297mm x 420mm)

Hosszú dokumentumok beolvasása:

3048 mm-ig (színes, szürkeskálás, fekete-fehér)

Dokumentum vastagsága:

31 g/m2 - 209 g/m2

Interfész:

Ultra Wide SCSI, USB 2.0

Imprinter:

fi-590PRF Pre Imprinter, lapok front oldalához (Opcionális)

fi-590PRB Post Imprinter, lapok hátoldalához (Opcionális)

Mellékelt szoftverek:

PaperStream IP (TWAIN/ ISIS) Driver, Software Operation Panel, Error Recovery Guide, PaperStream Capture, 2D Barcode for PaperStream, Scanner Central Admin Tools

Tápfeszültség:

100-240 V / AC

Teljesítmény felvétel:

250 W (3,2 W standby)

Méretek (magasság/szélesség/mélység):

500 x 540 x 540 mm

Tömeg:

50 kg

Környezeti hőmérséklet (üzem alatt):

15-35 C°

Relatív páratartalom (üzem alatt):

20-80 % RH (páralecsapódás nélkül)

Maximális napi terhelés:

100.000 lap/nap

 

Imprinter a dokumentum front oldalára nyomtatáshoz (fi-590PRF)

fi-590PRF Imprinter: Lapolvasás előtti tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok front oldalára egy legfeljebb 43 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  A nyomtatás iránya vízszintesen lehet 0 vagy 180 fok, függőlegesen 90 vagy 270 fok. A nyomtatott azonosító a dokumentummal együtt kerül beolvasásra, így a szkennelt képen is látható.

Imprinter a dokumentum hátoldalára nyomtatáshoz (fi-590PRB)

fi-590PRB Imprinter: Lapolvasás utáni tintasugaras nyomtató egység, mely a szkennerrel egybeépítve a beszkennelt dokumentumok hátoldalára egy legfeljebb 43 karakter hosszúságú azonosítót tud nyomtatni, ahol a karakterek lehetnek betűk, számok, vagy speciális karakterek. A nyomtatható azonosító lehet az operátor azonosítója, dátum, a köteg sorozatszáma, vagy más alfanumerikus karakter sorozat.  A nyomtatás iránya vízszintesen lehet 0 vagy 180 fok, függőlegesen 90 vagy 270 fok.

(A front oldali és a hátoldali imprinter egyidejűleg nem használható.)

VRS opció (fi-595CGA VRS Option)

A Fujitsu fi-5950 szkennerbe (PA03450-B561) beépíthető hardver panel, mely a KOFAX VRS szoftver számára ad hardveres támogatást. A csomag tartalmaz a beépíthető panelen kívül egy VRS Professional Production szoftver licenszet is. Beépítés után a szkenner cikkszáma PA03450-B501 lesz.

Kopóanyag készlet (CON-3450-002A, CON-3450-006A)

Egy fénymásolóban, vagy egy irodai lézernyomtatóban többnyire tiszta fehér A4-es, vagy A3-as méretű nyomtatópapírt lehet használni. Egy dokumentum szkennerrel viszont a lehető legváltozatosabb anyagú, méretű, minőségű és tisztaságú papírokat is fel kell dolgozni. Tipikusan feldolgozandó dokumentumoknak minősülnek a számlák, faxok, postán érkezett dokumentumok, tértivevények, postai csekkek, vagy akár banki formanyomtatványok. Ezért a dokumentum szkennerek görgői és más, a papíradagolásban résztvevő elemei (például szeparátor lap) a feldolgozott dokumentumok mennyisége, minősége, tisztasága függvényében időnként cserére szorulnak, mert az elkopott görgők és szeparátor lapok egy idő után adagolási problémákat fognak eredményezni. A Fujitsu dokumentum szkennerek úgy vannak megalkotva, hogy ezeknek a kopóalkatrészeknek a cseréjét a felhasználó is könnyedén elvégezheti a szkenner szétszedése, szerszám használata, vagy szerviz kihívása nélkül.

Az fi-5950 kopóanyag készletek tartalma:

CON-3450-002A (Twin Pack)

2 db behúzó görgő (PA03450-K011)

2 db szeparátor görgő (PA03450-K012)

2 db szeparátor lap (PA03450-K014)

2 db fékező görgő (PA03450-K013)

A kopóanyag készlet várható élettartama 1.200.000 beolvasás

CON-3450-006A (Six Pack)

6 db behúzó görgő (PA03450-K011)

6 db szeparátor görgő (PA03450-K012)

6 db szeparátor lap (PA03450-K014)

6 db fékező görgő (PA03450-K013)

A kopóanyag készlet várható élettartama 3.600.000 beolvasás

Mindegyik szkennerhez tudunk kopóalkatrész készletet kínálni, mellyel a feldolgozás biztonsága és folyamatossága garantálható.

ST1 szkenner tisztítókészlet

Speciális tisztítófolyadékokat, tisztítókendőket tartalmazó készlet. A szkenner gumigörgőinek rendszeres tisztítását csak ezekkel a speciális folyadékokkal javasolt elvégezni. (más folyadékkal a görgők felpuhulhatnak, vagy kikeményedhetnek) A teljes tisztító készlet tartalma: 250 ml gumitisztító folyadék, 250 ml üvegtisztító folyadék, törlőkendők, tisztítópálcák, sűrített levegő spray.

Hálózati kiegészítő             

A Fujitsu fi-5950 szkenner Ultra Wide SCSI, vagy USB 2.0 interfésszel csatlakozik az őt vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Fujitsu fi-5950 szkennerhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

Termékinfó
Kategóriák Felhasználás szerint
Dokumentum szkennerek
Produktív szkennerek
Márka szerint
Fujitsu
Méret szerint
A3 méret
Használt szkennerek
Cikkszám: fi-5950
Méret: 500 x 540 x 540 mm
Márka: Fujitsu
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp