logo

Fatüzelésű épített kályhák

Vaskályha, kandalló, kandallókályha, cserépkályha, konvekciós kályha, kombi kályha … vajon ki tudja pontosan, melyik, mit jelent?
20 % kedvezmény
4 800 Ft 3 840 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

Vaskályha, kandalló, kandallókályha, cserépkályha, konvekciós kályha, kombi kályha … vajon ki tudja pontosan, melyik, mit jelent? A könyv először definiálja a helyi tüzelőberendezések fajtáit, amiket a hőleadás, a hőhasznosítás és a tüzelés módja szerint lehet megkülönböztetni. Ezek alapján a következő tüzelőberendezéseket különböztethetjük meg: kályha, meleg levegős kályha, kombi kályha, nyitott kandalló, légfűtéses kandalló, vízfűtéses kandalló és kandallókályha. Míg a kandalló és kazán sorozatgyártott, típusengedélyezett berendezés, addig a kályha helyszínen épített. Döntő különbség még, hogy a kályha lassú hőkibocsátású, hőtárolós berendezés szakaszos tüzeléssel, szemben a folyamatos tüzelést igénylő kazánokkal és más vízbetétes berendezésekkel. A könyv tárgya tehát az épített kályha, mert a régi magyar cserépkályha elnevezés szűkebb lenne (hiszen beletartozik még a téglakályha, vakolt kályha, tömegkályha stb.). A kályha elsősorban hasábfa eltüzelésére alkalmas, más szilárd halmazállapotú, fosszilis anyagok (szén, pellet, faforgács stb.) biztonságos eltüzelésére nem.

A Fatüzelésű épített kályhák Magyarországon úttörő alapmű, mert meghatározza a fogalmakat, lefekteti a kályhás szakma elméleti alapjait (hőtan, anyagismeret, méretezés), összefoglalja az építéssel kapcsolatos technológiai ismereteket, és számos mai új kályhát mutat be a szerző saját és kollégái munkáiból. A kötet így kézikönyv a mestereknek, tankönyv a szakmával most ismerkedőknek és ismeretterjesztő irodalom mindenkinek, aki fő- vagy kiegészítő fűtésként fatüzelésű kályha építésén gondolkodik. Az épített kályha egyedi funkcionális berendezés a lakásban, ami meleget ad – nem csak fizikai értelemben. Működéséhez nincs szükség külső energiaforrásra, ez az egyik vonzó tulajdonsága.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Építéstechnika, épületszerkezetek
Épületgépészet
ISBN: 978 963 9968 21 9
Méret: A4
Oldalak száma: 224
Kötészet: keménytáblás, cérnafűzött
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2011
Kérdése van?
Lévai-Kanyó Judit
Lévai-Kanyó Judit
Szakkönyvkiadó üzletág vezető
judit.levai-kanyo@terc.hu
06 (20) 914-7158
Augusztini-Szekeres Judit
Augusztini-Szekeres Judit
Kereskedelmi és marketingvezető
judit.szekeres@terc.hu
06 (20) 464-4342
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
06-70-670-5194
Mások ezt is megvásárolták...
-20%
Sabján Tibor
A búbos kemence - Népi kultúra 1.
1 500 Ft 1 200 Ft
-20%
Sabján Tibor
A takaréktűzhely - Népi kultúra 3.
2 800 Ft 2 240 Ft
-20%
Sabján Tibor
Népi cserépkályhák - Népi kultúra 2.
2 400 Ft 1 920 Ft
-20%
Sabján Tibor
Kenyérsütő kemencék - Népi kultúra 9.
3 200 Ft 2 560 Ft
scrollUp