logo

Fenntartható fejlesztés - Várostervezési útmutató

Mitől „fenntartható” egy városi lakóterület? Mi az a várostervezés gyakorlatában, ami felülvizsgálatra szorul? Valóban szükség van-e egy adott fejlesztésre? Alkalmazhatók-e a gazdaságban elterjedt tervezési módszerek a településfejlesztésben is? Mit jelent a takarékosság a várostervezésben? A „név nélküli” népi építészet bölcses...
További leírás
Eredeti ár: 3 400 Ft Online ár: 2 720 Ft
Raktáron
Kosárba
Leírás

Mitől „fenntartható” egy városi lakóterület? Mi az a várostervezés gyakorlatában, ami felülvizsgálatra szorul? Valóban szükség van-e egy adott fejlesztésre? Alkalmazhatók-e a gazdaságban elterjedt tervezési módszerek a településfejlesztésben is? Mit jelent a takarékosság a várostervezésben? A „név nélküli” népi építészet bölcsessége miként ültethető át a legkorszerűbb várostervezési gyakorlatba? Melyek azok a megoldások, amelyekkel hatékonyan használhatjuk ki a természeti, éghajlati adottságainkat? Mit tehetünk a fenntarthatóságért saját (település)fejlesztési projektünkben?

…néhány fontos és eddig a hazai szakirodalomban nem kielégítően megválaszolt kérdés, amelyre a gazdagon illusztrált kötet kézikönyv stílusban ad megoldási javaslatokat. Megismertet a főbb fogalmakkal, áttekinti a tervezési folyamatot, ismerteti a stratégiai és a helyi szintű tervezés mozzanatait és elemeit. A kötet központi kérdése a klímabarát tervezés és az energiafelhasználás csökkentésének kérdése. A Fenntartható fejlesztés gazdag nemzetközi szakirodalomra, napjaink legsikeresebb projektjeire és a szerzők szakmai tapasztalataira épül. A gyakorlati kézikönyv tulajdonképpen egy tervezési segédlet tervezőknek, fejlesztőknek, döntéshozóknak és a téma iránt érdeklődőknek.

Könyvinfó
Kategóriák Saját kiadású könyvek
Urbanisztika
ISBN: 978 963 9968 90 5
Méret: 202x238 mm
Oldalak száma: 176
Kötészet: fűzött, ragasztott
Kiadó: TERC Kft.
Kiadás éve: 2013
Kérdése van?
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Mások ezt is megvásárolták...
scrollUp