logo

Szakkönyvkiadó Üzletág

Terc autoCAD
Bemutatkozás

Az 1999-ben megnyitott, Magyarországon egyedülálló építőipari szakkönyvesboltunk kínálatában egyre inkább meghatározóak a saját kiadású könyveink. A szakkönyveken túlmenően számos tankönyv, oktatási jegyzet, szakmai folyóirat, egyéb építőipari kiadvány bővíti választékunkat.

2000-ben megvásároltuk a Műszaki Könyvkiadó építőipari–építészeti üzletágát, amelynek kapcsán átvettük ezen szakterület könyveit, valamint azok, illetve a korábbi kiadványainak jogait.

Bízunk benne, hogy a magyar műszaki értelmiség egyre nagyobb számban vállalkozik építőipari szakkönyvek megírására, amelyre vonatkozóan kiadónk munkatársai várják minden érdeklődő szíves jelentkezését. A tágabb értelemben vett építőipar különböző szakterületeit szeretnénk felölelni és kiadói tevékenységünket az igények szerint alakítani. Nem feledkezünk meg a tankönyvekről sem, a jövőben még inkább erősíteni szeretnénk meglévő jó kapcsolatainkat a közép- és felsőfokú építőipari oktatási intézményekkel.

Az elmúlt 15 év közel 300 szakmai könyvet, több mint 250 000 nyomtatott példányban jelentettünk meg, 250 hazai szerzőnk részvételével. Korunk szellemi elvárásának megfelelve 2013 óta több száz könyvet digitalizáltunk, amelynek egy részét partnereink honlapunkról térítésmentesen tölthetik le. Könyveink széles viszonteladói partnerhálózatunkon keresztül szinte az ország bármely pontján könnyen elérhetőek. Egyre szorosabb kapcsolatot alakítottunk ki külföldi partnereinkkel, többek között a Thames & Hudson (angol) és a Calwey (német) kiadókkal. Szakkönyveink egy része már két nyelven jelenik meg.

A szakkönyvkiadásban is a vitruviusi „aranyszabályt” véljük magunkra nézve követendőnek, miszerint az építkezéseket úgy kell végezni, hogy szem előtt tartjuk a firmitas, utilitas, venustas, azaz a tartósság, hasznosság és szépség hármasát.


Tovább a Szakkönykiadó oldalára.

Tovább a Könyvesbolt oldalára.


scrollUp